Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26720
De la 07 Ianuarie 2003
122912369

Preşedintele Ţâbuleac este tot mai uimit de aberaţiile unor legi

  • abia acum descoperă ce legi proaste a votat vreme de patru ani, ca senator
  • 21 August 2008, 23:00

Autorităţile judeţene au reanalizat problema vânzării spaţiilor în care funcţionează cabinetele medicale, în speţă cele situate în Policlinica Stomatologică. Iniţial, Consiliul Judeţean Botoşani, proprietarul clădirii, a refuzat achiziţionarea cabinetelor de către medici pe motiv că în mod legal, acestea nu pot fi vândute din cauză că se află prea aproape de un monument istoric, anume de Casa Garabet Ciolac, în care funcţionează actualmente Autoritatea de Sănătate Publică.
Şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac asigură totuşi că medicii îşi vor putea achiziţiona spaţiile fiindcă legea este ridicolă. „Am comunicat că o serie de cabinete medicale, aflate la mai puţin de 100 metri faţă de ASP se află în zonă de protecţie. Într-adevăr este o situaţie de nedreptate şi aproape ridicolă. Au putut funcţiona ca şi cabinete stomatologice în condiţia de concesiune şi nu pot funcţiona după ce proprietar nu mai este statul. Nu ştiu pe cine ar deranja dacă se vând nişte cabinete medicale. E cel puţin bizar. Sigur le vom vinde. Nu putem accepta să ne împiedicăm într-o prevedere legală aiuristică. Situaţia m-a determinat să spun la un moment dat să spun: să scoatem la vânzare chiar dacă încălcăm legea”, a declarat Mihai Ţâbuleac, specificând că monumentul trebuia să fie deja delimitat în Planul Urbanistic.
Soluţia pe care şeful judeţului o are în calcul e o derogare de la lege, adică să se accepte vânzarea cabinetelor chiar dacă distanţa între Policlinică şi ASP este mai mică de 100 metri. În acest sens, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Botoşani, Dana Petraru să trimită o adresă la Ministerul Culturii în care să informeze că pentru zona de protecţie a monumentului nu e necesar decât spaţiul până la limita gardului, iar Primăria Botoşani să treacă în regim de urgenţă în Planul urbanistic această specificaţie pe care o face Direcţia de Cultură.
La rândul său, deputatul Liviu Câmpanu subliniază că de la apariţia Ordonanţei 68/ 2008 a avut o discuţie pe tema vânzării cabinetelor cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi cu cel al Culturii, Adrian Iorgulescu, dar niciunul nu a putut să îi explice logica. „Au spus că se vor gândi la un ordin comun, care să accepte o derogare pentru situaţiile particulare ce vor apărea în următoarea perioadă. Pentru dezvoltarea sistemului medical, în general şi al celui privat, în special, medicii trebuie să fie proprietari pe spaţii pentru că doar aşa vor putea face investiţii în ele”, a specificat deputatul Câmpanu.
De precizat că şi Ţâbuleac, ca fost senator, şi Câmpanu, ca deputat, vreme de patru ani au votat fel de fel de legi, dar abia acum, când a sosit momentul aplicării lor, îşi dau seama cât de prost au fost concepute. Din păcate este prea târziu pentru ei ca să mai poată acţiona pentru a cârpi cât de cât aberaţiile votate ca parlamentari. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Căldura a afectat calitatea conservelor din carne
Topul băncilor procesomane
cele mai agresive bănci cu clienţii lor
Ce vrea de fapt să spună Voronin?
Regiunea transnistreană este la o scânteie de război
Marea Neagră rămâne lac rusesc
Cozonacul de la Boromir are 3 Euri şi chimicale cât să îţi arunce glicemia în aer
Pateul de pasăre de la PROFI este din slănină de…porc şi musteşte de chimicale
Program Tele'M Botoşani vineri, 22 august
Horoscop
De ce Papa este dator lui Iţic
Lacrimi de fericire şi ţigăneală printre sinistraţii din Baranca
Din birourile Mediului, birocraţii văd altfel situaţia localităţilor inundate
Medicul liberal Câmpanu, neputincios în faţa conducerii CJASS
Start la programul „Cornul şi laptele” pentru noul an şcolar
Cupa PNL la tenis de câmp
Certăreţii din CJ cad la pace, iar noi plătim oalele sparte
Se extinde secţia de cardiologie
Grecii ne acordă dreptul la muncă, nu şi la alocaţiile pentru copii
Trăiesc de pe urma unei legi comuniste
Românul şi vremurile (noi)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog