Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9466
De la 07 Ianuarie 2003
122869533

După ce încercările disperate ale avocaţilor au eşuat

Gaşca fostului prim-procuror Raluca Stâncescu a fost trimisă în judecată

  • Cum rămâne cu judecătoarea Claudia Ungureanu care i-a sărit în apărare?
  • 3 June 2018, 23:00

După disperate încercări ale avocaţilor şi inculpaţilor de a obţine la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie restituirea dosarului către DNA Suceava în vederea refacerii cercetărilor într-o formă care, probabil, să conducă la achitarea inculpaţilor pe motiv că probele doveditoare ale infracţiunilor comise nu s-au administrat cu respectarea legii, joi, 31 mai a.c. judecătorii instanţei supreme au decis trimiterea în judecată a întregii găşti.
Iată şi detaliile soluţiei pronunţată în ziua de 31 mai a.c. în dosarul 657/39/2017/a1: „ I. Menţine dispoziţiile încheierii din data de 21 martie 2018 pronunţată de această instanţă. II. Respinge cererile de restituire a cauzei la procuror în vederea refacerii rechizitoriului motivată de faptul că au fost excluse unele mijloace de probă. III. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Stăncescu Raluca, Stavără Cătălin, Batcă Constantin şi Buliga Bogdan Daniel, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 268/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava. Definitivă.”
Pentru cititorii neavizaţi asupra cauzei de faţă reamintesc că Raluca Stâncescu, în calitate de for prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani s-a asociat cu Cătălin Stavără, un cunoscut reprezentant al lumii interlope botoşănene, dezvoltând atât relaţii sexuale cât şi infracţionale.
Conform rechizitoriului nr. 268/P/2015 întocmi de către procurorii DNA Suceava cuplul Raluca Stâncescu şi Cătălin Stavără, în îndeplinirea scopului urmărit, respectiv obţinerea prin şantaj a unei garsoniere şi un apartament de la familia lui Ioan Jijie, a format o grupare mafiotă în care i-a atras pe Bogdan Buliga în calitatea acestuia de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din IJP Botoşani, agentul de poliţie Constantin batcă ce instrumenta mai multe dosare în care inculpat era Cătălin Stavără şi pe Dumitru Aioanei, la acea vreme şeful Serviciului de Criminalitate Economică din IJP Botoşani care, ulterior, avea să devină martor în dosar.
Iniţial arestată şi apoi trecută sub contro,l judiciar, întreaga grupare mafiotă a fost trimisă în judecată la Curtea de apel Suceava dar inculpaţii au solicitat şi obţinut strămutarea dosarului la Curtea de Apel Tg. Mureş. În faza de Cameră preliminară inculpaţii au cerut în repetate rânduri scoaterea de sub control jiu8diciar, cereri respinse de fiecare dată.
Prin Încheierea penală nr. 40/CP din 18 decembrie 2017, judecătorii Curţii de Apel Tg. Mureş dispun trimiterea în judecată a inculpaţilor Raluca Stâncescu, Cătălin Stavără, Bogdan Buliga şi Constantin Batcă. Inculpaţii contestă la ÎCCJ trimiterea în judecată pe motiv că probele administrate de procurorii DNA au fost cu încălcarea legii, respectiv s-au folosit înregistrări telefonice şi ambientale cu ajutorul SRI, probe declarate ilegale printr-o recentă decizie a CCR la sesizarea infractorilor şi penalilor din PSD.
Deşi obţinute cu aprobarea judecătorului de drepturi şi libertăţi, adică în condiţii de legalitate, prin încheierea de şedinţă din 21.03.2018, judecătorii ÎCCJ declară nule ca probe 18 înregistrări telefonice şi ambientale pe motiv că au fost obţinute cu tehnica SRI. Totodată judecătorii solicită procurorilor DNA Suceava dacă în condiţiile anulării celor 18 înregistrări vor să mai continue procesul penal sau vor restituirea dosarului pentru refacerea cercetărilor.
Cum probatoriul din Rechizitoriu era destul de solid, eliminarea celor 18 probe nu a afectat baza probatoriului iar procurorii DNA Suceava au cerut continuarea judecăţi în penal, ceea ce judecătorii ÎCCJ au admis.
Aşadar, după jumătate de an de judecată la ÎCCJ, dosarul se întoarce la Curtea de Apel Tg., Mureş pentru continuarea judecăţii în penal, inculpaţii urmând a-şi afla pedepsele cuvenite pe măsura faptelor comise.
De când a început acest proces, în Jurnalul s-au publicat toate informaţiile de interes public, mai ales având în vedere statutul de magistrat superior al Ralucăi Stâncescu şi funcţia importantă deţinută de ofiţerul Bogdan Buliga – cea de şef al DGA din cadrul IJP Botoşani. Pentru că am reuşit să intru în posesia unui exemplar din Rechizitoriu, am avut posibilitatea să publicăm dovezi clare cum gaşca Ralucăi Stâncescu a pus la cale şantajul, inclusiv prin fabricarea de dosare false ca mijloc de presiune asupra familiei lui Ioan Jijie.
Apariţia în Jurnalul a acestor informaţii de mare interes public a determinat-o pe Raluca Stâncescu să mă şantajeze (se pare că şantajul este arma sa preferată) prin a mă opri din publicarea informaţiilor din Rechizitoriu, Întâi m-a chemat în judecată, ceea ce nu m-a speriat. Văzând că nu mă poate opri, a introdus o acţiune la Judecătoria Botoşani cerând ca printr-o ordonanţă preşedinţială să mi se interzică dreptul de a mai publica informaţii din rechizitoriu.
Deşi în toată ţara se publică informaţii din rechizitoriile procurorilor, inclusiv din acelor întocmite de DNA Bucureşti, la Botoşani, judecătoarea Claudia-Anda Ungureanu, prin Sentinţa civilă nr. 1783 din 19 aprilie 2018 mi-a interzis să mai p0ublic informaţii din Rechizitoriu până la soluţionarea definitivă a dosarului mr. 657/39/2018 aflat pe rol la Curtea de Apel Tg. Mureş şi să şterg din arhiva Jurnalului informaţiile publicate. O sentinţă demnă de regimul lui Ceauşescu şi nicidecum de o democraţie europeană ce funcţionează într-un stat de drept ca România.
În opinia mea abuzul acestei judecătoare trebui sancţionat exemplar şi voi face toate demersurile legale să se întâmple acest lucru pentru ca niciun judecător să nu se mai transforme în avocatul unui inculpat, chiar dacă inculpatul este un magistrat fost coleg de muncă.
Deocamdată sentinţa am atacat-o cu apel la tribunalul Botoşani şi aştept soluţionarea. Numai că între timp, prin această ultimă decizie a ÎCCJ, procesul a devenit unul public, inclusiv tot ce conţine dosarul ca probe sau motive în apărare. Şi tot între timp, judecătorii de la ÎCCJ au constatat că gaşca Ralucăi Stâncescu este vinovată de faptele comise şi va fi judecată. Pe cine a apărat judecătoarea Claudia Ungureanu?
Apoi, au am fost chemat în judecată de Raluca Stâncescu pe motiv că i-am şifonat imaginea personală şi profesională. Tot ce am invocat şi voi invoca în apărare consider să fac public. E dreptul meu. Aşa că va urma o nouă serie de dezvăluiri din Rechizitoriu, de această dată pentru a dovedi ceea ce am afirmat prin articolele publicate, respectiv promiscuitatea sa morală şi profesională. Oare pentru a mă apăra trebuie să cer probarea Ralucăi Stâncescu sau vreunui judecător de ce probe am voie ă mă folosesc? Întreb, nu dau cu băţul!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Pressa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 1.06.2018
Dumitru Oprea: „Situația dezastruoasă privind absorbția fondurilor europene!“
Bancul zilei: Replica poliţistului
Horoscop zilnic 4.06.2018
Maşina unui jurnalist din Timişoara, incendiată vineri noapte
Dragnea a mers în vizita din Elveția cu iubita sa
Sumele de peste 2.000 euro trimise de Diaspora și nejustificate cu documente vor fi confiscate
accesari Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Zilele comunei Călăraşi II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog