Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27107
De la 07 Ianuarie 2003
122912756

Vicele Achiţei a găsi bani şi leac pentru a-i potoli pe voroneni

  • autorităţile vor să facă un traseu special pe Drumul Tătarilor
  • 6 February 2009, 23:00

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Cristian Achiţei a declarat vineri că anul acesta va fi rezolvată problema drumului judeţean ce tranzitează comuna Vorona, spre a se pune capăt nemulţumirilor cauzate de traficul greu.
De altfel, anul trecut, voronenii au protestat extrem, făcând lanţ uman în faţa maşinilor de mare tonaj pentru a le nu permite accesul prin localitatea lor. De atunci s-au căutat fel de fel de soluţii, însă problema a fost tergiversată. „Drumul DJ 208 C, de la kilometrul 10, de unde a rămas prima etapă de modernizare şi până la limita judeţului, la podul de la Liteni va fi făcut anul acesta de către Consiliul Judeţean cu prioritate. Dacă nu vom avea bani din HG 577, îl vom face din bugetul nostru propriu. Este o problemă de care trebuie să scăpăm odată”, asigură vicepreşedintele CJ Botoşani, Cristian Achiţei, specificând că, într-adevăr este o zonă cu trafic greu şi în 2010 se va încerca după terminarea drumului o soluţie de a se devia circulaţia maşinilor de mare tonaj.
„Vom încerca o soluţie de a crea un traseu special pentru trafic greu ca să încercăm să evităm centrul comunei Vorona fiindcă acolo sunt foarte multe case. Traficul greu creează o problemă. Soluţia cea mai bună este tot prin Joldeşti, pe fostul drum al tătarilor , dar acolo avem o chestiune procedurală ce se va rezolva la anul”, a subliniat Cristian Achiţei.
Drumul „Tătarilor” a fost făcut prin Sapard în 2005 şi are o soluţie provizorie. Nu a fost planificat pentru trafic greu, ci pentru accesul locuitorilor din zonă la terenurile agricole. Uniunea Europeană a impus ca timp de cinci ani de zile drumul respectiv să fie monitorizat prin Agenţia Sapard şi Consiliile Locale.
„Dacă nu vom avea anul acesta acceptul lor, trebuie să aşteptăm până în 2010, când se termină termenul de monitorizare şi abia apoi să trecem la procedura de a-l prelua la drumurile judeţene, să obţinem acceptul CL respective şi să facem pe acolo taseu special pentru trafic greu. Cu consolidare platforme, cu tot ce trebuie”, a mai adăugat vicepreşedintele CJ Botoşani.
Nu ştim ce monitorizează Agenţia SAPARD la acest drum, dar ştim că el la nici un an de zile de la execuţie a început să se degradeze, iar acum asfaltul turnat, pe unele porţiuni este amestecat cu pământul, tot de către maşinile de tonaj greu.
Noi am scris despre lucrările de proastă calitate executate la acest drum, dar cei de la primăriile din Vorona şi Corni n-au avut nici o reacţie, cum n-au avut nici cei de la SAPARD, care au asigurat finanţarea lucrării.
Este binevenită intenţia vicepreşedintelui Achiţei de a transforma acest drum într-unul pentru maşinile de tonaj greu. Cu excepţia satului Joldeşti, pe care-l străbate, drumul îşi are traiectul pe câmp, până la joncţiunea cu drumul european spre Suceava, în marginea satului Huţani, comuna Vlădeni. Adică este potrivit pentru a primi o astfel de destinaţie. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor XXV
(Ioan Rotundu)
Românul şi drumurile
Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale conform legii
Demolarea fundaţiei bisericii româneşti din Malainiţa suspendată de autorităţile sârbe
Moscova încearcă să-l ajute pe Voronin să câştige alegerile parlamentare
Românii sunt cei mai discriminaţi europeni din Italia
Autonomia maghiarilor finanţată pe banii românilor
Un artist al pâinii
Horoscop
Leapşa lu' Năstase
Vrea numai fete cu vârsta între 18 - 30 de ani. Oare de ce?
Banc pe seama Paştilor
Miel gătit ungureşte
Directorii liberali atenţionaţi să nu mai pupe ghiulul prefectului
Conţac nu este speriat de eventualii contracandidaţi
Nevăzătorii botoşăneni găzduiţi de liberali
Un cetăţean din Dersca are reacţii ciudate, la întâlnirea cu arbuştii
Prefectul a luat pulsul crizei economice la asociaţiile nonguvernamentale
Ne place să fim înconjuraţi de mizerie
Spitalul judeţean a primit o lovitură financiară năucitoare
Acordarea celui de-al 13-lea salariu la profesori poartă ghinion celui de merit
Una afirmă ministrul, alta reiese din normele de aplicare
Nu l-au vrut şef, dar îl vor adjunct
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog