Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22790
De la 07 Ianuarie 2003
118468789

13 Noiembrie – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE

  • 9 November 2012, 23:00
Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că fiecare zi de marţi, 13, este declarată „Ziua Informării Preventive” şi reprezintă o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv. Informarea preventivă este o activitate preventivă planificată, organizată şi desfăşurată în scopul gestionării riscurilor şi una dintre activităţile principale de exercitare a autorităţii de stat în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă.
Aceasta este coordonată la nivel naţional de Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, autoritatea naţională în domeniu.
Informarea preventivă constă în ansamblul de acţiuni şi măsuri prin care se asigură:
a) conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune la un anumit moment şi într-un anumit loc, precum şi măsurile de protecţie şi comportamentul pe care ar trebui să le adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă;
b) educarea cetăţenilor privind modul de alarmare şi informare permanentă a lor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.
Informarea preventivă constituie una din funcţiile de sprijin pe care le îndeplinesc, la nivel naţional, ministerele şi celelalte organe centrale şi unele organizaţii neguvernamentale în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Ea se desfăşoară la nivel local de către autorităţile publice locale, voluntari din rândul instituţiilor de învăţământ, medicale, mass-media, specialiştilor în probleme de mediu, ape, păduri, industrie chimică sau organizaţii neguvernamentale în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.
În ziua de 13 noiembrie 2012, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani va organiza un punct de informare preventivă în localitatea Lunca, unde cetăţenii se vor putea informa asupra riscurilor potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul localităţii, măsurilor de prevenire a manifestării acestora şi modului de protecţie şi comportare în cazul în care situaţiile de urgenţă s-au produs.
Împreună cu reprezentanţii E-ON Moldova, parteneri în cadrul campaniei Naţionale „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, vor prezenta la Şcoala Gimnazială Lunca o lecţie de informare preventivă menită a promova această campanie şi a populariza regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti în scopul reducerii numărului de victime copii în urma incendiilor. Activităţile se vor încheia cu prezentarea autospecialei şi tehnicii de intervenţie din dotarea serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Lunca, a modului de lucru cu acestea şi cu un exerciţiu de intervenţie şi stingere a unui incendiu.
La Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi va fi Ziua Porţilor Deschise unde persoanele interesate vor putea admira tehnica de intervenţie din dotarea subunităţilor de pompieri, vor putea afla care sunt situaţiile când se intervine cu aceasta, precum şi care sunt principalele riscuri care pot genera situaţii de urgenţă la nivelul Judeţului Botoşani, măsurile de prevenire a manifestării acestora şi modul de protecţie şi comportare în cazul în care situaţiile de urgenţă s-au produs. Vor fi distribuite pliante, afişe şi flyere.
Tot cu ocazia Zilei Informării Preventive, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat concursul de fotografie & desen „Cea mai simpatică pisică neagră”, care poate fi accesat pe adresa
http://www.facebook.com/informarepreventiva. Fotografiile şi desenele pot fi trimise pe adresa informarepreventivă@yahoo.com, iar cele care vor aduna cele mai multe aprecieri (Like-uri) vor fi premiate cu sprijinul E-ON.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Lecţie de educaţie sexuală
Ce propune Uniunea la capitolul justiţie
Ponta nu vrea mediatizare oublică la incompatibilităţile stabilite de ANI
De ce Rusia îşi zăngăneşte armele în Transnistria?
Dacă CSM trece în subordinea Parlamentului, ne luam bagajele şi plecăm din ţară
Va demisiona premierul Victor Ponta?
dar şi retragerea din funcţie a celor patru membri ai Guvernului declaraţi incompatibili
Gastronomie: Salata de gogoşari pentru iarnă
Fostul ministru Sorin Pantiş, implicat în cazul
Macaleţi i-a luat la târnosit pe şefii de deconcentrate
Florin Ţurcanu avansează un scor victorios
Botoşani: Pact al candidaţilor USL menit s-adune voturi
Botoşăneanul Vasile Cepoi dirijează organizarea viitoarei legi a Sănătăţii
Bani de renovare a bucătăriei „Judeţeanului” ceruţi ministrului Arafat
UPU aglomerat de abuzurile la sărbătorile onomastice
Botoşani: Chiriaşi ANL putrezi de datori la plata chiriei
s-ar impune evacuarea lor din locuinţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă