Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7790 lei
1 USD = 4.3101 lei


Număr accesări
Astăzi:
7689
De la 07 Ianuarie 2003
73326539

2500 de burse oferite tinerilor basarabeni de statul român

  • 19 June 2009, 23:00
Guvernul României oferă 2500 de burse tinerilor din Moldova pentru anul de învăţământ 2009-2010. Înschierea la liceele şi universităţile din România se va face în perioada 17-27 iulie la Iaşi sau la Ambasada României la Chişinău. În acest an guvernul român oferă 950 de locuri pentru tinerii moldoveni în licee şi 1100 - la universităţi, transmite Interlic, preluata de Romanian Global News.
Astfel, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul ministerului Educaţiei din România, pentru anul scolar 2009-2010, pentru studii preuniversitare, au fost alocate tinerilor de etnie româna din Republica Moldova:
- 750 de locuri cu bursa pentru absolventi ai studiilor gimnaziale din Republica Moldova - promotia anului 2008-2009, din care 70 de locuri cu bursa pentru tinerii din raioanele de est ale Republicii Moldova;
- 50 de locuri cu bursa pentru absolventi ai clasei a VIII-a din România promotia anului 2008 - 2009;
- 150 de locuri fara bursa pentru cetateni ai Republicii Moldova care doresc sa-si îsi continue studiile în România si nu se încadreaza într-una din categoriile de mai sus. Aceste locuri se acorda la propunerea inspectoratelor scolare judetene.
Depunerea individuala a dosarului de concurs se face astfel:
1) Pentru absolventi ai clasei a VIII-a din România: la Comisia de înscriere a Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, care va functiona la Liceul „Mihai Eminescu" din Iasi - strada Mihail Kogalniceanu nr. 10, sau la sediul Ambasadei României de la Chisinau.
2) Pentru absolventi de studii gimnaziale din alte state: la sediul Ambasadei României de la Chisinau. Totodata, pentru anul universitar 2009 - 2010 au fost alocate tinerilor de etnie româna din Republica Moldova, pentru studii de licenta:
- 300 de locuri cu bursa pentru absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat din România;
- 700 de locuri cu bursa si 100 fara bursa, pentru absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat din republica Moldova, din care 70 de locuri cu bursa pentru absolventi ai liceelor cu predare în limba româna din raioanele de Est ale Republicii Moldova.
Depunerea individuala a dosarului de concurs, în functie de situatia în care se gaseste, astfel: 1) Absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat din România si absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat din Republica Moldova cu studii partiale de liceu în România (minim 2 ani de studii) se înscriu direct la universitatile din România, care organizeaza concurs de admitere, pe locurile repartizate, în aceleasi conditii ca si cetatenii români;
2) Absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat din Republica Moldova, cu studii liceale complete în Republica Moldova depun dosarul la Ambasada României din Chisinau, în perioada 17 iulie -27 iulie 2009.
De semenea, guvernul României a alocat lanivel global pentru toti etnicii români, un numar de 123 de locuri cu bursa si 230 de locuri fara bursa, pentru studii de masterat. Pentru studiile de doctorat au fost alocate pentru toti etnicii români, un numar de 40 de locuri cu bursa si 20 de locuri fara bursa. Admiterea la studii de masterat si doctorat se face prin concurs, organizat de catre universitati, în aceeasi perioada si conditii cu candidatii români, în conformitate cu criteriile elaborate de fiecare institutie de învatamânt superior, pe locurile repartizate pentru etnicii români. Admiterea la studiile de masterat si doctorat se realizeaza pe locurile repartizate pentru etnicii români fiecarei institutii de învatamânt superior, fara ca acestea sa fie repartizate pe tari.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bugetarii pot da năvală la biletele pentru concedii de odihnă
Şi cadrele medicale primesc lefuri mari… dar tot pe hârtie
Calificare pentru deţinuţii de etnie romă
Trandafiri de furat pentru răposata mătuşă!
Evenimente fără...foc
Nemulţumiţi de bani, dar prezenţi la bac
PDL şi PSD îşi împart directorii de şcoli
Deşi se vor numi „tichete”, în loc de coplată, tot bani din buzunar vom scoate
Încep lucrările de conservare a vestigiilor descoperite în parcarea din Centrul Vechi
Salariile continuă să pună probleme la DGASPC Botoşani
Horoscop
Mesajul Mariei către amant
Victimă a poliţiei comunitare
Liderii PSD se delimitează de inepţiile lui Ţurcanu
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 20 iunie
„Tâmpiţii” răspund preşedintelui României
Comunicat
5 ani de închisoare pentru sex cu fata concubinei
Statalitatea ca diversiune electorală
Uitucii (pamflet post(pre)electoral)
Numărul 25 al săptămânalului Foaia românească este pe standuri
Connect-R marturiseste că a găsit femeia perfectă!
Pentru cine lucrează Direcţia Consulară din MAE?
pentru Rusia sau pentru România?
Tehnic Asist a câştigat licitaţiile la trei importante modernizări de drumuri
chiar dacă se spune că firma lucrează scump şi de proastă calitate
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă