Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1635
De la 07 Ianuarie 2003
77920947

3000 de oameni au cerut la Chisinau Unirea R. Moldova cu România

  • provocatorii nu au reusit sa le oprească marşul
  • 26 March 2012, 23:00
Peste trei mii de persoane conform estimarile Ministerului de Interne de la Chisinau, au mărşăluit duminică, 25 martie, prin centrul Chişinăului pentru a marca 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România si pentru a cere Unirea R. Moldova cu Romania, transmite Romanian Global News.
Conform arena.md, evenimentul nu a trecut fără incidente. În Piaţa Marii Adunări Naţioanale, manifestanţii unionişti au fost întâmpinaţi de circa 100 de contra-manifestanţi, membri ai Partidului Patrioţii Moldovei care au sărit la bătăie.
Marşul a început în scuarul Academiei de Ştiinţe. La acţiune s-au alăturat şi membri ai Consiliului Unirii, Partidului Naţional Liberal (PNL), precum si alte organizatii civice unioniste. Manifestanţii scandau: ,,Unire cu România”, ,,Limba română, Unica stăpână”, ,,România Mare, în vechile hotare”, ,,Basarabia e România”, ,,Refuz, rezist, sunt anticomunist”. Aceştia au fost însoţiţi de un taraf, care au interpretat cântece patriotice pe tot parcursul marşului.
În apropiere de intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Puşkin, manifestanţii unionişti au fost întâmpinaţi de un grup de aproape 100 de persoane, care scandau ,,Moldova” şi ,,Nu expansiunii române”. Mai multe persoane din cele două grupuri s-au luat la bătăie, însă la scurt timp poliţiştii au reuşit să-i disperseze. Ulterior, la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Bănulescu-Bodoni, un alt grup de persoane a încercat să se opună coloanei de manifestanţi, însă şi de această dată poliţia a intervenit.
Manifestaţia, organizată de Platforma Civic㠓Acţiunea 2012”, la care s-au alturat si alte organizatii unioniste s-a încheiat în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, unde participanţii au încins o horă, iar apoi au fost rostite discursuri pro-unioniste. La acţiune au partipat şi aproape 100 de persoane, venite din România.
Acțiuni consacrate Unirii Basarabiei cu România au avut loc astăzi la Bălți și Ungheni și în alte localități ale Republicii Moldova. Pe 27 martie se împlinesc 94 de ani din ziua în care Sfatul Țării, parlamentul de atunci de la Chișinău, a adoptat actul unirii cu România.
Platforma Civică Acţiunea 2012 este formată ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de reunire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Desi evenimentul a fost de importanta maxima ca numar de participanti si prin solicitarea acestora de reunire a celor doua state romanesti, mass-media din Romania, manifestand un neprofesionalism evident, nu a tratat subiectul in nici-un fel. Nici agentiile de presa din Romania si nici Televiziunea Nationala nu au dat nimic pana publicarea acestul material (adica 25 martie ora 21 ).
Acest lucru desi presa de dincolo de Prut a acordat spatii ample evenimentului. Unde o fi fost corespondentul TVR in timpul evenimentelor? Sau poate i s-a interzis sa acopere acest eveniment! Oricum TVR manifesta un dezinteres maxim fata de temele de interes national, atitudine care va trebui explicata candva.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Obsesiile mamelor
Caricatura zilei
Comunicat de presă APIA Botoşani
Obuz descoperit la Curteşti
Câmpuri aprinse din neglijenţă
Botoşani/Roma: Mazilit din funcţie pentru că a spus adevărul
Botoşani: Bătrână operată, bătută la Secţia de Terapie Intensivă
conducerea Spitalului judeţean tace complice
Amenzi pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii
Unele spitale vor deveni fundaţii
Sindicatele din învăţământ vor ca alţii să le încaseze cotizaţia
Scandal la discoteca din Răuseni
USL aruncă elita Botoşaniului în lupta electorală
cel puţin aşa se laudă
Maşinile abandonate între blocuri vor fi strânse de municipalitate
Neavând o experienţă proprie, Portariuc îi va copia pe alţii
nu tot ce fac europenii este pe placul botoşănenilor
Lecţia lui Tony Blair către Victor Ponta
Petrom, Rompetrol, Mol şi Eni bune de plata amenzilor
O companie canadiană va controla cuprul românesc
Taxele şi impozitele locale vor creşte cu 16,05%
Declaraţie şoc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă