Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20935
De la 07 Ianuarie 2003
122881002

42 de inter venţii în ultimele trei zile

  • 1 May 2012, 23:00
În ultimele 72 de ore, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate să intervină în 42 situaţii de urgenţă ( două intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie, patru intervenţii pentru stingerea unor incendii izbucnite în locuinţe sau anexe gospodăreşti ori la depozite de furaje, 31 cazuri medicale şi o intervenţie pentru transportul unei persoane supraponderale). În alte patru situaţii, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat până la sosirea echipajelor inspectoratului de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.
Incendii provocate de copii
Doi copii din Icuşeni Vale (comuna Vorona) şi Negreni (comuna Ştiubieni) au incendiat din joacă două anexe din gospodăriile părinţilor. Incendiile s-au produs pe 30 aprilie, în mai puţin de jumătate de oră. Primul eveniment s-a produs în gospodăria lui Petru A, din Icuşeni Vale (comuna Vorona), unde flăcările s-au extins de la o anexă la acoperişul casei. Speriat că şi-ar putea pierde întreaga agoniseală, proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor.
Apelul de ajutor a fost înregistrat în jurul orei 15.23. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit opt pompieri, timp de aproape o oră. Au ars cca. 25 m .p. din acoperişul casei, acoperişul magaziei, două uşi, trei geamuri şi bunurile aflate în anexă, pagubele fiind estimate la 3.500 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 20.000 lei.
Jumătate de oră mai târziu, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit în gospodăria Iuliei F. din satul Negreni, comuna Ştiubieni. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.
La sosirea gărzii de intervenţie, ardea o parte din acoperişul unei anexe. Incendiul a fost stins înainte de a provoca pagube materiale însemnate. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 lei.
Co mpartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Eminescu. Şi Arghezi. Universuri. Paralele.
Dorel Gaftoneanu
Bancul zilei: Comentarii după noaptea nunţii
Comuniştii, puşi la respect de Tricolor
Un pod de cale ferată de 10 tone a fost dezmembrat şi furat în plină zi
O posibilă listă de priorităţi ale Guvernului
Crin Antonescu îşi manifestă apucăturile arogante
Cel mai dur loc de muncă în lumea finanţelor?
Azi, ora 17.00 - prima întâlnire a premierului desemnat cu membrii propuşi ai Cabinetului
Botoşani: Bătrâneţe grele
Lista miniştrilor Guvernului Ponta
Lactate la vânzare cu termen de valabilitate depăşit
Cadrele didactice au propus, oficialii sistemului s-au făcut că nu aud
Penalizările au pus capăt certurilor dintre medici
Tot mai mulţi botoşăneni se interneaz㠄cu ziua”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog