Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19562
De la 07 Ianuarie 2003
122905211

5% dintre funcţionarii americani sunt trimişi în concediu fără plat

  • 24 May 2013, 23:00
Aproximativ 5% dintre functionarii federali, potrivit Casei Albe, erau in concediu fara plata vineri din cauza taierilor bugetare intrate in vigoare in Statele Unite la inceputul lunii martie, scrie AFP.
"Din cauza situatiei bugetare actuale, toate birourile serviciilor fiscale vor fi inchise vineri, 24 mai", acesta era mesageria vocala la telefoanele fiscului, inchis ca si alte agentii federale inaintea unui week-end prelungit (luni este sarbatoare nationala, Memorial Day).
Aceasta situatie vine dupa taierile bugetare devenite obligatorii in urma unei legi privind reducerea deficitului, votata de Congres in 2011, si asupra caruia alesii nu s-au inteles niciodata pentru a o anula.
Pe langa fisc si cei 90.000 de functionari ai sai, departamentul pentru Locuinte, agentia pentru Mediu si echivalentului secretariatului Bugetului erau complet inchise vineri. Departamentele Muncii si de Interne erau si ele partial inchise, respectiv un total de 115.000 functionari, potrivit unui oficial de la Casa Alba.
Cvasi-totalitatea celorlalti functionari ai statului vor fi si ei trimisi acasa mai multe zile in acest an. La Pentagon, care trebuie sa realizeze economii de 8% in raport cu bugetul anual, aproape 800.000 de civili isi vor lua zile libere neplatite, o data pe saptamana, incepand cu 8 iulie si pana la finele lui septembrie.
Doar controlorii aerieni au fost scutiti, in extremis, in conditiile in care Congresul a votat o masura pentru a evita nepopulara inchidere a turnurilor de control.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Bulişor în faţa nudului
Alune americane
Ioan Rotundu
Botoşani: Dosar furat de pe masa judecătorului de la Tribunal
Ioan Rotundu
Guvernul USL deschide porţile închisorii pentru primari
Au refuzat să comenteze subiectul privind numirea unui român în fruntea NATO
Victor Ponta pregăteşte terenul eliberării lui Becali
Voi propune excluderea lui Andrei Chiliman din PNL
Ce se întâmplă cu zecile de mii de bugetari angajaţi
Cum îşi bate joc ICR de românii din Timoc şi de imaginea României
Aderenţi fundaţiei "Mişcarea Populară" vor înfiinţarea unui partid politic
Se efectuează lucrări pe următoarele străzi din municipiul Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog