Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2261
De la 07 Ianuarie 2003
122887910

6.700 de botoşăneni cu tumori maliugne

  • 2 May 2012, 23:00
Peste 6.700 de persoane din judeţ erau, la sfârşitul trimestrului I din acest an, în evidenţa cabinetelor medicale, cu tumori maligne. Statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani arată în continuare o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de tumori maligne. Astfel, medicii au raportat luarea în evidenţă în lunile ianuarie-martie a peste 350 de cazuri noi.
„După cum ne-au raportat medicii, la începutul trimestrului I din an erau în evidenţă 6.609 persoane cu tumori maligne. La sfârşitul lunii martie erau în evidenţe 6.735 de cazuri, după ce au fost raportate 231 de decese în rândul pacienţilor cu afecţiuni din sfera oncologică”, a declarat un cadru medical din Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. Medicii susţin că cea mai mare problemă rămâne prezentarea la medic a multor pacienţi în stadii avansate ale bolii, atunci când şansele de reuşită a tratamentului scad considerabil.
„În nenumărate rânduri medicii oncologi au transmis mesajul că sunt multe forme de cancer care, depistate în faze iniţiale, au şanse foarte mari de vindecare. Cancerul de sân sau cel uterin se pot trata cu şanse mari de reuşită, cu condiţia ca pacienta să se prezinte în stadii incipiente ale bolii. Dar şi alte forme de cancer se pot trata cu succes dacă sunt descoperite la timp. Asta încercăm să transmitem populaţiei, însă de multe ori semnalul nu este luat în seamă”, susţine medicul Corneliu Saradan, din cadrul DSP Botoşani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ponta vine la Botoşani să vadă oile lui Florin Ţurcanu
Ministrul Sănătăţii este naşul de cununie al lui Florin Ţurcanu
Puzderie de aspiranţi la şefia Botoşaniului
Dan Diaconescu vine la Botoşani să testeze fidelitatea electoratului
35 de medici botoşăneni au cerut să profeseze în străinătate
S-a finalizat evaluarea dosarelor pentru gradaţia de merit
Alţi directori de şcoli se pregătesc să părăsească funcţia
La un pas de nenorocire
Caricatura zilei
Horoscop
Bancul zilei: Fusul orar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog