Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24416
De la 07 Ianuarie 2003
122910065

666 în PSD Botoşani

  • 4 August 2013, 23:00
Dacă tot este la modă, adică se poartă dezbateri pe seama cifrei 666, atribuită fiarei, am să pun conţinutul comentariului meu ca bazat pe informaţiile izvorâte forţa malefică a acestei cifre. Suspendarea lui Constantin Conţac din funcţia de preşedinte al PSD Botoşani a dat naştere la fel de fel de jocuri politice. Unele având la bază încercări reale de accedere la putere, altele de o fantezie greu de imaginat.
Spre exemplu, a apărut varianta că locul preşedintelui Conţac ar fi râvnit de către prof. Mircea Dănuţă, susţinut în demersul său de către consilierul judeţean Mihai Jitaraşu. Dănuţă crede că are în judeţ suficient sprijin politic care să-i permită ca la conferinţa judeţeană PSD să-şi depună candidatura la funcţia de preşedinte şi să obţină funcţia.
Se spune că Dănuţă ar putea beneficia chiar de sprijinul fostului preşedinte Constantin Conţac, cu condiţia ca funcţia de prim vicepreşedinte să-i revină fiului său Liviu Conţac.
Din toată această fantasmagorică joacă de-a politica, se pot desprinde şi unele elemente care corespund unei anumite realităţi. Dănuţă are cunoştinţe în judeţ, dar de la a se cunoaşte cu primarii şi o parte din consilierii locali la a fi sprijinit de către aceştia să obţină funcţia de preşedinte al PSD este o cale lungă, după mine imposibil de realizat. Mai degrabă cred că este un scenariu politic menit să intoxice şi să deruteze şi mai mult pe acei membri PSD care se vor afla în situaţia de a-şi alege o nouă conducere.
Un alt scenariu, poate mult mai apropiat de realitate, ar fi că seniorul Constantin Conţac ar fi dispus să renunţe la a mai candida la preşedinţia partidului, urmând a-l susţine pe juniorul Liviu Conţac. Dacă este aşa, atunci lucrurile se pot complica. Liviu Conţac este tânăr, dublu licenţiat, cu un CV impresionant prin cursurile postuniversitare absolvite, are dobândite cunoştinţe practice despre munca în administraţia publică, este abil şi nu lipsit de experienţă în domeniul politic.
Trecând peste cei câţiva duşmani ai familiei Conţac, la alegerile parlamentare Liviu Conţac s-a bucurat de încrederea multor mii de botoşăneni. A pierdut alegerile în faţa democrat-liberalului Buhăianu pentru că a avut ghinionul ca în PSD alţi doi candidaţi să adune voturi mai multe ca el (Dolineaschi la Dorohoi şi Macaleţi pe Botoşani).
Să mai remarcăm că eventuala candidatură a lui Liviu Conţac ar atenua şi anumite lupte interne din PSD, ar rezolva problemele financiare ale partidului, care în momentul de faţă s-au acutizat. Dezavantajul este că el trebuie să facă faţă urii pe care şi-a atras-o tatăl său, a jocurilor mârşave ale celor din PSD care vor putere, dar să nu scoată nici un ban din buzunar, dimpotrivă, să bage cât mai mulţi. Va trebui să obţină sprijin de la Bucureşti, ceea ce îi fa fi foarte greu, pentru că se va lovi de blocajul introdus familiei Conţac de către Gheorghe Nechita, primarul ieşean ajuns vicepreşedinte PSD pe Moldova.
Dacă e să dau crezare vreunui scenariu din cele două, aş da crezare acestuia din urmă. Primul, cel cu Dănuţă, este unul demn de o fantezie copilărească, sau o festă jucată PSD-ului de către stăpânul cifrei „666”.
De-o fi una, de-i fi alta, deocamdată Nechita a venit în PSD Botoşani cu propria sa cifr㠄666”. Ce-a de a amâna conferinţa judeţeană a PSD mai pe la toamnă, timp în care, speră el, orice inspiraţie venită dinspre malefica cifr㠄666” putându-i fi de mare ajutor. De ajutor urmând a fi şi celor de prin PSD Botoşani, care speră să ocupe scaunul lui Conţac.
26.02.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Beţivul din fire n-are kecuire
Mascarada comasării
Costiţă şi ospătar… de porc
De ce, în cazul CEC-ului fals n-a fost sesizat Parchetul?
Moaştele Sfinţilor Sila, Paisie şi Natan de la Sihastria Putnei la Schitul Orăşeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog