Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20148
De la 07 Ianuarie 2003
122905797

8 incendii în 9 ore

  • 23 March 2010, 23:00
Marţi, 23 martie 2010, între orele 1200 şi 2100, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului (ISUJ) Botoşani au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 8 incendii. Trei dintre incendii s-au produs pe raza localităţilor Racovăţ, comuna Pomârla, Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu şi comuna Răuseni, ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale fără respectarea cadrului legal şi a măsurilor specifice de prevenire. Intervenţia pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă la locuinţe, fiind salvate bunuri materiale în valoare de cca. 200.000 lei. Flăcările au distrus vegetaţia uscată de pe aproximativ 4 hectare.
Case incendiate de coşurile de fum neprotejate termic
Tot ieri, trei locuinţe din satul Cotu, comuna Copălău, satul Buzeni, comuna Băluşeni şi comuna Mitoc au fost incendiate din cauza coşurilor de fum neprotejate termic faţă de materialele combustibile din care erau construite podurile. Două dintre incendii (din satul Cotu, comuna Copălău, satul Buzeni, comuna Băluşeni) au fost stinse înainte de a produce pagube materiale însemnate.
Observat cu întârziere, incendiul izbucnit la locuinţa lui Gheorghe I., din comuna Mitoc, s-a extins la podul casei şi de aici la bunurile din două camere. Proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor puţin înainte de ora 08.00. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi a intervenit în cel mai scurt timp pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru protecţia construcţiilor din imediata apropiere.
Intervenţia a durat cca. jumătate de oră fiind salvate bunuri materiale în valoare de 70.000 lei. Flăcările au distrus cca. 20 de m.p. din podul casei, o uşă din lemn, un geam, două canapele , un dulap , un frigider şi un aragaz, pagube estimate la 5.000 lei.
Neglijenţă păguboasă
Un cetăţean din satul Mândreşti, comuna Ungureni, a rămas fără furajele pe care tocmai le cumpărase după ce, din neglijenţă, le-a incendiat cu un rest de ţigară aprins chiar în timp ce le încărca în căruţă. S-a întâmplat marţi la orele prânzului. Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre izbucnirea incendiului la ora 12.37.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, existând pericolul ca flăcările să se extindă la clădirile din gospodăria lui Radu M. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru protecţia construcţiilor din imediata apropiere. Intervenţia a durat aproximativ 20 minute. Flăcările au distrus cca. o tonă de furaje, pagube estimate la 200 lei. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 2.000 lei.
A ars mai mult decât şi-a plănuit
Marţi, 23 martie 2010, ora 2115, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Gheorghe I., din comuna Corni. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botosani cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea o parte din adăpostul de animale, existând pericolul ca flăcările să se extindă la clădirile din gospodărie.
Intervenţia a durat aproximativ 30 de minute fiind salvate şi protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 7.000 lei. Flăcările au distrus aproximativ 12 m.p. din acoperişul depozitului de furaje şi 500 kg de furaje, pagube estimate la 400 lei. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de proprietarul casei care a aprins câteva resturi vegetale şi a lăsat focul nesupravegheat, împrejurare în care flăcările s-au extins la anexă. Facem un apel către cetăţeni judeţului să respecte normele de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale.
(ISU - Plt. Dorina Lupu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Evreul şi prinţesa
Horoscop
Va fi greu de învins
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (XLIX)
Ioan Rotundu
Micii lui Alexa
Oamenii de ştiinţă încearcă să recreeze Big Bang-ul în 30 martie
la graniţa franco-elveţiană
Peste 75% din carnea de pui din UE este contaminată
Universitatea din Texas susţine că poate obţine petrol din lignit
la un preţ de 29 de dolari, barilul. Poluare, zero.
Herta Müller vine la Bucureşti
CCR a respins excepţiile ridicate în dosarul "Trofeul calităţii"
procesul lui Adrian Nastase se va relua
O mătuşă a premierului Boc, omorâtă de un şofer care a fugit de la locul faptei
Google ar putea deschide la finalul anului un birou in România
Cătălin Voicu şi Margareta Costea, soacra lui Geoană, s-au întâlnit
între cele două tururi ale prezidenţialelor din 2009
Episcopul Europei de Nord, în mijlocul românilor ortodocşi din Stavanger
Preşedintele CJ Harghita înghite greu găluşca
apariţiei unei noi forţe civice româneşti în zonă
România oferă 4.750 de burse pentru basarabeni
Liderii Alianţei de la Chişinău nu reuşesc să se înţeleagă în problema Constituţiei
Către Ziua Unirii
A încercat, dar n-a reuşit să mă cumpere!
L-au făcut pe prefect purtătorul lor de vorbe către ministru
Ţâbuleac i-a dedicat postul, iar Jijie, în modestia lui, l-a acceptat
un singur candidat la şefia Memorialului Ipoteşti
Indisciplinaţii de la Apa Grup rămân pe dinafară
Un deţinut din Penitenciarul Botoşani a încercat să-şi taie gâtul
O nouă campanie “Marea Debarasare”
Tentativă de tâlhărie la Cristineşti
Se vrea normarea muncii medicilor din policlinici
Şcolile şi liceele vor primi grade valorice
Senatorii au legiferat disponibilizările din învăţământ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog