Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1021
De la 07 Ianuarie 2003
122886670

A zecea zi de proteste la Erevan, numeroși protestatari au fost reținuți de poliție

  • 22 April 2018, 23:00
Zeci de persoane au fost arestate duminică la Erevan, capitala Armeniei, în cea de-a zecea zi de proteste împotriva numirii fostului preşedinte Serj Sargsyan în postul de prim-ministru, relatează dpa, citată de Agerpres.
Poliţia a anunţat duminică că liderul opoziţiei Nikol Pashinyan şi alţi doi parlamentari au fost "evacuaţi cu forţa" de la o manifestaţie, însă a dezminţit că cei trei ar fi fost arestaţi. Totodată, poliţia a precizat că a început să împrăştie protestatarii, relatează Reuters.
Unul dintre liderii protestatarilor, Ararat Mirzoyan, a scris pe pagina sa de Facebook că a fost "reţinut ilegal" împreună cu Pashinyan şi cu un alt politician din opoziţie, precum şi cu alţi protestatari.
Un martor a declarat pentru Reuters că poliţia înarmată cu bastoane şi scuturi i-a dispersat pe protestatari din cel puţin o zonă din capitală, însă demonstranţii au rămas să protesteze în alte locaţii.
Mii de persoane participă de peste o săptămână la acţiuni de protest în mai multe oraşe din Armenia, la apelul deputatului şi lider al opoziţiei Nikol Pashinyan, care a proclamat ''începutul unei revoluţii de catifea'' în Armenia şi a cerut o campanie naţională de ''nesupunere civică''.
Protestatarii îl acuză pe Serj Sargsyan, care şi-a încheiat cel de-al doilea şi ultimul mandat prezidenţial, că vrea să rămână la putere pe viaţă, după ce a fost ales marţi în funcţia de prim-ministru de către deputaţi. După o revizuire controversată a Constituţiei, prerogative esenţiale ale puterii au fost transferate premierului.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Din vremurile „Davai ceas”
Horoscopul zilei de 23.04.2018
Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 117 ani
Dragnea participă în Estonia la conferința președinților de parlamente din UE
Raportul Departamentului de Stat: Corupţia rămâne un fenomen răspândit în România.
Mita este în continuare o practică obişnuită în sectorul public. Politicieni deţin media şi influenţează politica editorială
Decizia Înaltei Curți - o gură de aer pentru debitorii executați silit prin poprire bancară
Proiect de lege pentru realizarea - de către o comisie condusă de Dragnea - a Strategiei "România 2040",
care devine obligatorie pentru toate viitoarele guverne / PNL: Proiectul trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste
Presa-n gua lu' Rotundu: Emisiunea din 20.04.2018
Cum au ratat consilierii PSD ocazia de a arăta respect botoşănenilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog