Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8986
De la 07 Ianuarie 2003
88955327

AJOFM şi-a chestionat angajatorii

  • 7 February 2008, 23:00
Majoritatea angajatorilor botoşăneni folosesc serviciile oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani. Peste 90% dintre angajatori folosesc serviciile agenţiei de mai mulţi ani. Cel puţin aşa arată rezultatele unui chestionar aplicat la 97 de agenţi economici de conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.
Agenţii economici obişnuiesc să se adreseze agenţiei botoşănene chiar zilnic, săptămânal, lunar sau doar de câteva ori pe an. Mai bine de jumătate din angajatorii chestionaţi se adresează agenţiei pentru recrutarea forţei de muncă, iar un sfert dintre ei solicită subvenţii pentru diferite categorii de persoane angajate.
Aproximativ 50 din agenţii economici chestionaţi solicită agenţiei informaţii legate de legislaţia în vigoare, în timp ce doar şase colaborează pentru formarea profesională a personalului propriu. În ceea ce priveşte recrutarea forţei de muncă, 30 din angajatori au răspuns că apelează si la alte modalităţi de recrutare. Ei preferă acest lucru pentru că persoanele care se prezintă în urma unui anunţ în mass-media sunt mai bine pregătite şi recrutarea este mai rapidă.
„Majoritatea angajatorilor intervievaţi au răspuns că au le nivelul firmei lor o strategie în ceea ce priveşte recrutarea forţei de muncă şi la formarea profesională a propriilor angajaţi. De asemenea, 35 de angajatori au declarat că au dificultăţi în ceea ce priveşte recrutarea forţei de muncă”, a declarat directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, Iulia Cocriş. Pentru a primi date cât mai sincere de la angajatori, aceştia nu au fost nevoiţi să se semneze pe chestionar sau să scrie numele firmei. Însă au avut de răspuns în chestionar şi la întrebări cu privire la informaţii despre firmă, care este numărul angajaţilor în ultimii sau dacă au strategii care să ducă pe viitor la extinderea afacerii şi în consecinţă crearea de noi locuri de muncă.
„Chestionarele au fost aplicate pentru că dorim să ne îmbunătăţim serviciile oferite şi am fost interesaţi să aflăm părerea angajatorilor despre serviciile pe care le oferă agenţia şi funcţionarii publici implicaţi în acordarea acestor servicii”, a adăugat Iulia Cocriş. Cele mai multe societăţi chestionate au ca profil de activitate comerţul, prestări servicii, confecţiile sau construcţiile. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O judecătoare i-a sporit averea lui Tonino cu două milioane de euro
Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii (III)
Comentariul comentariilor (XLV)
(Ioan Rotundu)
Program TELE'M Botoşani, vineri, 8 februarie
Horoscop
Între cer şi pământ…
Urgent femei pentru Anglia şi Irlanda, condiţii avantajoase
Concert organizat de către Filarmonica de stat Botoşani
În astă seară, să ţinem pumnii pentru Bianca!
Şcoala populară de arte – locul în care visele devin realitate
Comunicat de presă
„Cartierul meu – mai verde fără PET!”
Ţiprigan are probleme cu proiectul pachetului de legi din învăţământ
Garda de Mediu şi Direcţia Agricolă vor verifica siturile contaminate
Obiecte arheologice ale Muzeului vor fi expuse în străinătate
Costică Macaleţi îi plânge de milă actualului prefect
Elevii de clasele V-VIII primesc de luni corn şi lapte
Şefimea şi prostimea definite de Marcu
Ţărăniştii sunt gata să candideze ca independenţi
„De la lume adunate şi înapoi la lume date”
Furtună se plânge că-i sunt momiţi membrii partidului
„Există suficientă birocraţie şi în Uniunea Europeană”
este de părere directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Lucica Pârvan
Ţurcanu este dispus să îşi dea demisia
Prefectul a vizitat Vama de la Racovăţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă