Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4529
De la 07 Ianuarie 2003
123148524
pnl

ANI cere Parlamentului sanctionarea senatorului Cornel Resmerita,

  • dupa ce ICCJ a decis definitiv ca parlamentarul s-a aflat in conflict de interese
  • 20 March 2017, 23:00
Agentia Nationala de Integritate (ANI) cere Parlamentului sanctionarea senatorului Cornel Resmerita, dupa ce judecatorii ICCJ au decis definitiv saptamana trecuta ca parlamentarul s-a aflat in conflict de interese in materie administrativa, deoarece si-a angajat fratele in functia de consilier in cadrului biroului sau parlamentar, se arata intr-o adresa aflata luni pe agenda Biroului Permanent al Senatului.
ANI solicita, printr-o adresa inregistrata vineri la Senat - la o zi dupa decizia definitiva a Inaltei Curtii de Casatie si Justiei in cazul Resmerita, sanctionarea senatorului Cornel Resmerita in conformitate cu dispozitiile art. 19 din Statutul deputatilor si al senatorilor potrivit caruia "Fapta deputatului sau senatorului de a incalca legislatia in materie privind conflictul de interese constitutie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de maximum 3 luni". Legea prevede ca sactiunea se aplica de catre Biroul Permanent al Camerei din care face parte deputatul sau senatorul.
ANI solicita Senatului in adresa si o copie certificata a actului administrativ din care rezulta punerea in aplicare a dispozitiilor legale.
Curtea Suprema a respins joi definitiv ca nefondat recursul declarat de senatorul Cornel Resmerita la decizia Curtii de Apel Alba din mai 2015, care a stabilit ca senatorul PSD de Hunedoara s-a aflat in conflict de interese.
In ianuarie 2015, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca Resmerita, la acea vreme deputat, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de parlamentar, a incheiat in anul 2009 un contract civil prin care fratele sau, Lucian Marius Resmerita, a fost angajat in functia de consilier in cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, judetul Hunedoara.
Inspectorii au constatat ca beneficiul patrimonial obtinut in perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012 de catre fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro.
Nu este clar de ce ANI a solicitat sanctionarea senatorului Resmerita in conforitate cu statutul senatorilor si deputatilor si nu a cerut aplicarea Legii 176/2010, care vorbeste, in primele doua alineata ale articolului 25, despre decaderea din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, pentru o perioada de trei ani, a persoanei fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Afacere evreiască
Horoscopul zilei de 21.03.2017
Un fost parlamentar din Republica Moldova, acuzat de spionaj pentru Rusia si tradare de tara
Guvernele Romaniei si Republicii Moldova vor organiza, joi, o sedinta comuna
Tariceanu: Eu nu mai fac niciun fel de intelegere cu Daniel Constantin
Probabil sunt cativa care sunt dispusi sa-l urmeze, majoritatea guvernamentala nu e in pericol
Politia Locala vrea sa evacueze din Piata Victoriei o dubita a protestatarilor.
Proprietarul masinii o muta in parcarea din piata
Ministrul Justitiei ii cere lui Tariceanu informatii "utile pentru informarea corecta a Comisiei Europene",
privind recomandarile MCV, in vederea intocmirii unui "raport consolidat de progrese"
Situatie dificila la Compania Nationala a Uraniului:
700 de angajati au oprit lucrul, sase dintre ei intrand in greva foamei
Botoşani: Ghetourile ţigăneşti şi impertinenţa contabilei de la Asociaţia nr. 19
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog