Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Pamflet
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7720
De la 07 Ianuarie 2003
122867787

APDRP a primit acreditarea pentru derularea fondurilor europene

  • 18 December 2007, 23:00
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a fost acreditată în data de 15 decembrie 2007 de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru derularea Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
Acreditarea APDRP s-a bazat pe implementarea Planului de Remediere trasat Agenţiei la acreditarea provizorie, precum şi pe verificarea făcută de compania de audit independentă Deloitte Audit, potrivit standardelor internaţionale de audit.
„Prin această acreditare se confirmă faptul că în acest moment APDRP este pregătită instituţional şi procedural să implementeze fondurile europene pentru dezvoltare rurală. Astfel, după ce Comisia Europeană îşi va da acordul pentru implementarea Planului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, vom putea lansa imeditat cererea de proiecte pentru finanţare prin FEADR” a declarat László-Attila Klárik, Directorul General al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.
Autoritatea Competentă, respectiv Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a stabilit conform Regulamentului Comisiei Europene nr. 885/2006 că APDRP îndeplineşte toate criteriile de acreditare privind structura organizatorică, standardele de resurse umane şi relaţii publice, procedurile interne, securitatea sistemului informatic, precum şi alte activităţi specifice. APDRP este structurată la nivel judeţean în 42 de Oficii Judeţene având repartizaţi în total 722 de experţi, la nivel regional în 8 Centre Regionale cu un total de 327 de experţi, iar la nivel central APDRP are 213 experţi angajaţi. Astfel, Agenţia de Plăţi va putea implementa FEADR atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar, cu un personal total de 1.262 de experţi.
De asemenea, experţii APDRP vor asigură continuarea derulării Programului SAPARD până la finalizarea acestuia în decembrie 2008, în ceea ce priveşte efectuarea plăţilor pentru proiectele contractate. În continuare, respectiv până în decembrie 2013, vor fi monitorizate toate proiectele care au fost finanţate prin Programul SAPARD în sensul respectării clauzelor asumate prin contractele de finanţare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Flutur şi-a ales partidul pentru care va candida la anul
Au muncit zi şi noapte pentru a completa o tonă de documente
Lui Flutur nu i s-a dat nici un leuţ
Nu i-ar displace şefia PD-L
Doi pictori în devenire îşi expun lucrările la Galeriile de Artă
Primăria face eforturi în luna cadourilor
Moş Crăciun va poposi două zile în tramvaiele botoşănene
Indienii au venit la Prefectură
Primii colindătorii la Palatul Administrativ
Oprişanu promite că va schimba mentalitatea personalului medical
Încă trei ambulanţe la Botoşani
APM a trimis notificări agenţilor economici
A crescut uşor rata şomajului
Evenimente în lanţ la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi
E.ON - programul de lucru în perioada sărbătorilor
Anunţ „Vasilache”
Romania, invingatoare la “Dancing Around the World” din Mexic
Cozmin Gusa se intoarce la “Dansez pentru tine”
I-Real, dar totusi adevarat
Horoscop
Jenă feminină
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 19 decembrie
Au încercat americanii mituirea primarului şi a directorului Termicii?
dezvăluiri despre o afacere obscurăprimarul Egner şi Panţâru resping acuzaţiile venite de la Bistriţace-a reieşit din ancheta noastră
Românul şi Decembrie `89
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog