Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3592
De la 07 Ianuarie 2003
68870234

Activităţi culturale remarcabile la Flămânzi

  • 29 October 2008, 23:00
Luni, cu începere de la orele 11:00, la Şcoala cu clasele I-VIII Poiana s-a desfăşurat concursul de pictură şi colaj „Culorile toamnei”, prima etapă din cadrul proiectului educaţional „Fantezii de toamnă” iniţiat de doi profesori ai instituţiei de învăţământ amintite, Carmen Rebenciuc şi Nicolae Guraliuc. Concursul, care s-a adresat elevilor din cilul gimnazial, a avut ca scop descoperirea simţului artistic, a originalităţii şi a sensibilităţii plastice a elevilor. Concurenţii, grupaţi în şase echipaje a câte patru elevi fiecare, au avut de efectuat, în cele două ore avute la dispoziţie, câte două lucrări, o compoziţie de pictură şi un colaj cu materiale din natură. S-a lucrat într-o atmosferă extrem de plăcută, pe câteva birouri aduse în curtea şcolii, pe o vreme superbă, încălzită şi mai mult, în surdină dar cât de eficient, de muzica lui Vivaldi.
În jurul orelor 13:00, un juriu care l-a avut ca preşedinte pe profesorul de desen Valentin Airinei şi din care au mai făcut parte Marilena Guraliuc, învăţătoare la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" şi Alina Gheorghe, elevă în clasa a XI-a la acelaşi liceu, absolventă a Şcolii Poiana, au desemnat, după dezbateri aprinse, câştigătorii. Aceştia au primit, în aplauzele tuturor elevilor din şcoală, adunaţi la rândul lor în curte, pacheţele cuprinzând dulciuri, acuarele şi truse de desen.
Marele premiu a fost câştigat de echipajul „Crizantema”, al clasei a VIII-a B, care, alcătuit din Ana Maria Bursuc, Daniela Andreea Cireş, Ioana Ţapu şi Ştefan Pârnău, a obţinut numai 10 pe linie. Colajul său, reprezentând un covor de toamnă, a surprins prin frumuseţea şi îmbinarea florală, iar pictura, realizată în tempera, a fost extrem de simplă şi de sugestivă, cu un colorit extrem de eficient. Premiul doi a fost acordat ex-equo unor echipaje care au obţinut aceeaşi medie, 9,75, „Nufărul”, reprezentând clasa a VI-a B, alcătuit din Mihaela Costiniuc, Andreea Buja, Bianca Voloşin şi Tabita Angela Vlas şi „Gerbera”, al clasei a Vii-a, format din Florentina Apostol, Ana Maria Colipcă, Liliana Sauciuc şi Maria Mirela Bursuc.
Premiul III a fost adjudecat de echipajul „Trandafirul”, al clasei a VI-a A, alcătuit din Silviu Todireanu, Alexandra Călin, Mădălina Ivasiuc şi Nicuşor Vengher, care a obţinut media 9,62. Menţiuni au obţinut echipajele „Orhideea”, al clasei a VIII-a A, format din Andreea Pâşnei, Eliza Călin, Cristina Davidescu şi Raluca Atodiresei, cu media 9,50 şi echipajul „Crinul”, al clasei a V-a, format din Florin Claudiu Panaite, Dragoş Constantin Crauciuc, Marius Daniel Butnariuc şi Mădălina Mihaela Riştariu, cu media 9,36.
„Proiectul mai cuprinde două activităţi tematice, o drumeţie la pădure, în apropierea localităţii, pentru a surprinde culorile toamnei, şi un montaj literar artistic cu aceeaşi temă, în cadrul căruia va fi prezentată expoziţia realizată azi şi va avea loc evaluarea proiectului”, ne-a spus profesoara Carmen Rebenciuc. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Măruţă a plecat în căutarea unui cadou pentru Anna Lesko
I-am salvat casa pensionarei de ghearele lacomei VODAFONE ROMANIA!
Aventurile urmaşului lui Cervantes pe meleagurile usturoiului
Falsa caterisire a părintelui Boian
Şaguna eliminat de Garda Maghiară
500 de ani de tipăritură bisericească, la Patriarhia Română
Reglementări mai flexibile în domeniul achiziţiilor publice
Sprijin pentru producătorii agricoli
OUG privind majorările salariale din educaţie
Refugiul lui Năstase
Horoscop
Decât mare şi prost, mai bine mic şi tâmpit!
În fond, cine sunt ei şi ce vor?
Ioan Rotundu
Candidatura lui Radu Ţurcanu a fost respinsă
Banii de aeroport şi-au luat zborul în alte direcţii mai urgente
Deţinuţii botoşăneni se iau la „trântă” cu viciul fumatului
Oprişanu condamnă ferm decizia ministrului Nicolaescu ce aduce a eutanasiere
dacă legea se va aplica, nu vom mai avea bolnavi „întorşi din morţi”
Munca la stat începe să fie mai profitabilă decât la privat
200 kg de lemne arse în van din cauza unei clipe de neatenţie
Noaptea nu le-a fost bun sfătuitor şi nici ocrotitor
Pompierii au trecut la inspectat secţiile de votare
Încă două societăţi recurg la concedieri
Bolnavii cronici nevaccinaţi antigripal mai au o şansă
Profesorii continuă să se lupte pentru putere
Constantinescu nu vrea ca părinţii elevilor să-i judece pretenţiile
Incredibilă decizie, pensie lunară de 1 leu
statul cheltuieşte mai mult ca s-o expedieze destinatarului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă