Ioan Muraru este botoşănean la origine, dar din 2013 a devenit cetăţean belgian, aflat la muncă în această ţară, fiind angajat şofer pe domeniul unui baron.
Între timp şi-a adus în Belgia ş soţia sa Mariana Radis Muraru, botoşăneancă la origine, de loc fiind din satul Draxini, comuna Băluşeni.
Ceva n-a funcţionat în familia Muraru, mai ales după ce soţia a născut o fetiţă în 22 iulie 2018. Nu contează motivele pentru care ulterior familia s-a destrămat iar Ioan Muraru, începând cu anul 2019 s-a mutat în Franţa, lăsând soţia în Belgia, contează doar ce a urmat aceste despărţiri.
Ioan Muraru susţine că soţia i-a făcut un mare rău, fără a preciza care a fost acesta, motiv pentru care a considerat că trebuie să se răzbune. Iar răzbunarea a venit pornind de la faptul că în intervalul 2015 20018, deşi locuia în Belgia şi era angajată să aibă grijă de copii baronului, Mariana Radiş Murau a urmat în România, la zi, cursurile Şcoli postliceale de asistenţi medicali generalişti nivel 5 la Fălticeni, judeţul Suceava.
Cum ea nu putea fi la muncă în Belgia, cum arată documentele, şi la cursurile postliceale la zi în Fălticeni, este limpede că diploma de absolvire pe care a obţinut-o este una falsă, lucru binecunoscut de soţul său care a decis să se răzbune denunţând-o că posedă o diplomă de asistent medical falsă.
Din Franţa, în format electronic, Muraru trimite un denunţ la DNA Bucureşti, document înregistrat sub nr. 16164/10.12.2021. DNA Bucureşti trimite denunţul spre competentă rezolvare la DNA Serviciul Teritorial Suceava unde s-a aşternut tăcerea
În paralel trimite un denunţ şi la DIICOT Suceava, denunţ înreg. sub nr. R/3379537/26.01.2022. În urma verificărilor efectuate cei de la DIICOT Suceava îi comunică în 24.02.2022 că cele reclamate nu se confirmă iar denunţul său a fost clasat. Cum de o fi stabilit DIICOT Suceava că Mariana a muncit în Belgia şi a făcut cursuri la zi în Fălticeni - România în acelaşi timp rămâne o mare enigmă juridică cum numai prin România se poate întâlni.
Ioan Muraru nu se lasă păgubaş şi trimite în 30.01.2022 o plângere penală împotriva foste sale soţii Mariana la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.
Primeşte răspuns în 24.02.2022 cum că plângerea sa penală nu corespunde conform cerinţelor din Codul de procedură penală, lipsind o serie de informaţii privind identificarea domiciliului persoanei reclamate iar documentele probatorii n-au fost traduse în româneşte, aşa că a fost clasată. Pentru procurorii de la Fălticeni n-a contat faptul că au luat la cunoştinţă că la acea şcoală postliceală de asistenţi medicali s-au eliberat diplome false ş să declanşeze o anchetă judiciară pentru a afla adevărul.
Nici de această dată Muraru nu se lasă învins de birocraţia şi indiferenţa organelor de cercetare penală şi revine la Par5chetul Fălticeni cu o nouă plângere penală în data de 30 aprilie 2022. Între timp, la Parchetul Fălticeni ajunge şi denunţul lui Muraru adresat DIICOT Bucureşti, trimis spre soluţionare la DIICOT Suceava care, la rându-i îl trimite la Parchetul Fălticeni unde este înregistrat în 29.04.2022.
Din nou cei de la Parchetul Fălticeni tratează denunţurile şi plângerile penale primite împotriva Mariane Muraru cu indiferenţă, motiv pentru Ioan Muraru ca în 14 iunie 2022 să adreseze o plângere publică Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, reclamând refuzul de implicare al procurorilor de la Parchetul Fălticeni.
De aceast6ă dată Muraru pare să aibă mai mult noroc. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-a informat prin adresa din 29 august 2022 că s-a cerut ş primit de la Parchetul Fălticeni întreaga documentaţie în baza căreia s-a format şi înregistrat dosarul nr. 835/P/2022 care se află în curs de soluţionare în competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Trec peste răfuiala dintre soţii Muraru şi insist asupra faptului că organele de cercetare penală din România au primit sub formă de denunţ ş plângere penală faptul că la Şcoala postliceală de asistenţi medicali din Fălticeni, cursuri de zi, s-au eliberat diplome false contra unor sume de bani, în cazul Mariane Muraru a sumei de 10 mii euro.
Iar aceşti posesori de diplome false practică profesia de asistent medical generalist, Mariana Muraru fiind înregistrată membru al Ordinului Asistenţilor cu N. Ordinar 2437646 N. RPPS10.10.38.44.741
Cu siguranţă că Mariana Muraru nu este singura posesoare de diplomă falsă de la şcoala din Fălticeni. De ce n-or fi vând procurorii suceveni să ancheteze cazul şi să afle dimensiunea acestei afaceri? Pentru că în România justiţia s-a împrietenit din nou cu corupţia.
Sunt simplu cetăţean, fără relaţii şi susţinere politică în România eşti trimis de la o instituţie la alta şi descurajat ca să nu-ţi mai trebuiască nimic de la cei ce trebuie să se ocupe de legile noastre
scrie negru pe alb Ioan Muraru în petiţia adresată redacţiei Jurnalul.
Muraru m-a mai atenţionat că prin Botoşani mai sunt asistenţi medicali care au obţinut diploma de studiu la Fălticeni în aceleaşi condiţii ca şi soţia sa. Aştept să mi se transmită numele lor.