Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8821
De la 07 Ianuarie 2003
122894470

Afacerea secreta a lui Radu Mazare:

  • Caelia, paradisul imobiliar al milionarilor
  • 11 January 2018, 23:00
33 dintre cei mai bogați politicieni și oameni de afaceri sunt sau au fost rezidenții unui complex imobiliar de lux din Constanța, construit în urma unei oferte de nerefuzat. În urmă cu 12 ani, Radu Mazăre i-a dat unui om de afaceri o bucată de plajă, la pachet cu avizele necesare construirii unui imobil exclusivist. Omul de afaceri s-a ales cu milioane de euro, iar Mazăre cu un nou dosar penal deschis de DNA in decembrie 2016, dar despre care nu s-a stiut pana acum, dezvaluie publicatia infosud-est.ro
În centrul stațiunii Mamaia, flancat de monumentul istoric Hotel Rex, se întinde un complex rezidențial gigant, primul de acest fel inaugurat la malul mării. Blocul de 7 etaje a fost construit direct pe nisip, la mai puțin de 100 de metri de mare. Are în dotare și o plajă privată, de care se bucură cei mai bogați politicieni ai României.
În sezonul estival, după ce își termină ziua de plajă, puternicii zilei se retrag în cele 65 de apartamente luxoase. Caelia Residence e dotată cu o piscină, un spa și o sală de fitness. Bolizii de sute de mii de euro sunt aliniați în parcarea de 11 etaje, care a fost proiectată de ingineri aduși din Japonia. Gazonul complexului este mereu verde, tufele de trandafiri îngrijite, ambele întreținute de un sistem de irigare modern. Paza blocului este asigurată non-stop, chiar dacă sezonul estival s-a încheiat de mult timp.
Un apartament în acest complex costă între 350.000 și 500.000 de euro. Chiar dacă prețul unei reședințe din acest paradis imobiliar înălțat pe malul mării este și de 10 ori mai mare decât prețul unui apartament din Constanța, imobilele din complexul Caelia, care ajung și la 230 mp, și-au găsit repede proprietarii. În momentul inaugurării complexului, jumătate din proprietăți erau deja cumpărate, iar la scurt timp după aceea nu mai exista niciun apartament neadjudecat.
Locatarii complexului Caelia sunt foști miniștri, oameni de afaceri sau sportivi de
top. Printre cei care au cumpărat apartamentele de lux se numără și: Vasile Blaga – fost ministru de interne și șef al PDL; Florin Nicolae Muntean – numit de Adriean Videanu, în 2009, director general la Transgaz; Raul Doicescu – prieten și partener de afaceri al fostului ministru PDL al Economiei Adriean Videanu, alături de fosta soacră a Elenei Băsescu; Nela Păvăloiu – fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, trimisă în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale din Ferma Băneasa și Pădurea Snagov; Dan George Oproescu și Theodor Berna – abonați, prin firmele lor, la banii publici și parteneri de afaceri cu finul lui Adriean Videanu; Anca Cristina Godeanu – fina Andreei Paul Vass și apropiată a Elenei Udrea, fostă șefă a Autorității de Management pentru POSDRU; Corneliu Cosac – tatăl lui Sergiu Cosac, partener de afaceri cu unul dintre frații lui Omar Hayssam; Daiana Maria Al Bitar – nașa de cununie al cuplului Gabriela Firea și Florin Pandele.
Inaugurarea afacerii Caelia
În anul 2006, afaceristul Viorel Păunescu vinde Hotelul Rex către familia Adamescu, în schimbul a 10 milioane de euro. Cu banii obținuți pe monumentul istoric, Păunescu se mută 10 metri mai la sud unde ridică un complex rezidențial gigant direct pe plajă, pe care îl numește Caelia Residence. L-a construit pe o bucată de plajă de 4353 de metri pătrați cumpărată de la primărie. Procurorii DNA spun că Radu Mazăre a vândut terenul mult prea ieftin, așa că fostul primar s-a ales cu un nou dosar penal pentru abuz în serviciu. Radu Mazăre, fugit în Madagascar și arestat în lipsă, a declarat public că nu el a evaluat parcela de plajă și că nici nu știa cui o vinde.
La un an după ce a cumpărat terenul, Păunescu a obținut și o autorizație de construire pentru un hotel de cinci stele. S-a gândit mai bine și după încă un an, în 2008, a obținut de la primăria aceluiași Radu Mazăre aprobarea pentru o clădire de 11 etaje, care este, de fapt, parcarea multietajată automatizată a Complexului Caelia.
În anul 2011, Mazăre și Păunescu au încheiat aventura imobiliară, înconjurați de parteneri de afaceri și celebrități. În momentul inaugurării complexului Caelia, Viorel Păunescu considera că investiția de 19 milioane de euro, care i-a adus rapid un profit de câteva milioane de euro, este, de fapt, un ”cadou” pe care el îl face turismului românesc, domeniu în care Păunescu a derulat afaceri prospere timp de aproape jumătate de veac.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Originea diplomelor
Horoscopul zilei de 12.01.2018
Pagubă de 34 de milioane de lei la TAROM.
Ce a descoperit Corpul de control al premierului
Politist din Iasi, cercetat pentru ca ar fi agresat sexual o minora
Carmen Dan, dupa ce premierul Mihai Tudose i-a cerut demisia:
Voi da lamuriri cat de curand
Avocatul general al Curtii Europene, in cazul cuplului gay Coman-Hamilton:
Statul roman ar fi trebuit sa permita familiei sa se stabileasca in Romania ca soti
Tudose a trimis Corpul de control la Compania de Autostrazi
pentru suspiciuni de frauda la constructia unor tronsoane de autostrada - surse
Statul nationalizeaza santierul naval din Mangalia,
blocand vanzarea pachetului majoritar de actiuni catre olandezii de la Damen
Mihai Tudose: Refuz orice dialog legat de autonomia unei parti a Romaniei.
Este o incalcare a Constitutiei
Bogdan Chireac a confirmat declaratiile lui Tudose:
Am fost martor la conversatia in care chestorul Ionita a refuzat sefia Politiei
Mihai Tudose, despre autonomia Tinutului Secuiesc:
Ziarul sarb Blic sustine ca Victor Ponta a primit cetatenie sarba.
Ponta: Am primit o calitate onorifica
Pe la curul calului şi prin faţa amantei şefului să nu treci
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog