Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16974
De la 07 Ianuarie 2003
122902623

Alianţa România Dreaptă rămâne înregistrată pentru alegerile parlamentare

  • 20 September 2012, 23:00
Alianta Romania Dreapta ramane inregistrata ca alianta electorala pentru alegerile parlamentare, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, atat cererea Asociatiei Romania Dreapta de anulare a deciziei BEC de inregistrare a aliantei, cat si contestatia reprezentantilor PNTCD Mihai Grigoriu si Radu Rizescu, informeaza Mediafax.
Biroul Electoral Central a admis, in 17 septembrie, protocolul de constituire a Aliantei "Romania Dreapta" (ARD), formata din PDL, Forta Civica si PNTCD. Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica) si Aurelian Pavelescu (PNTCD) au semnat, in 16 septembrie, protocolul Aliantei partidelor de dreapta, la sediul central al PDL.
Decizia Biroului Electoral Central din 17 septembrie a fost contestata la instanta suprema de catre Asociatia Romania Dreapta, condusa de avocatul Gheorghe Piperea, care a cerut anularea hotararii BEC.
ICCJ a judecat, miercuri, cererea Asociatiei Romania Dreapta, iar joi a respins actiunea, decizia fiind irevocabila.
Totodata, ICCJ a judecat miercuri si cererea taranistilor Mihai Grigoriu si Radu Rizescu de anulare a deciziei BEC din 17 septembrie, pe motiv ca Aurelian Pavelescu, semnatar al protocolului ARD din partea PNTCD, nu este presedinte al formatiunii. Instanta suprema a respins joi cererea formulata de cei doi membri PNTCD, decizia fiind irevocabila.
Avocatul Gheorghe Piperea scria pe blog ca a organizat proceduri legale pentru a-si proteja denumirea "Asociatia Romania Dreapta", afirmand ca numele este uzurpat de denumirea unei aliante politice recente.
"Conform art. 1 din Legea nr.14/2003, partidele politice sunt asociatii ale cetatenilor; si Asociatia Romania Dreapta este o asociatie a cetatenilor; denumirea partidelor politice nu poate reproduce un simbol national al statului roman; numele Romania este un simbol la statului roman si el nu poate figura in denumirea unei aliante politice (dar poate figura in denumirea unui ong, daca acest lucru este autorizat in prealabil, de Guvern, lucru pe care Asociatia Romania Dreapta il detine); potrivit art.30 alin.1, coroborat cu art. 20 alin.2 din Legea nr.14/2003 a partidelor politice, orice persoana interesata poate face cerere de interventie la cererea de inregistrare a unei aliante politice; Asociatia Romania Dreapta este o persoana interesata, din moment ce numele sau, integral, este uzurpat de Alianta politica Romania Dreapta, deci va putea formula si interventie in cererea de iregistrare a Aliantei politice sus-numite", a scris Piperea, liderul Asociatiei Romania Dreapta, pe blog.
Piperea mai arata a ca scopul si obiectivele Aliantei Romania Dreapta sunt complet diferite de scopul si obiectivele Asociatiei Romania Dreapta si desigur ca o alianta politica nu se poate confunda cu un ONG. Potrivit acestuia, problema principala si principiala in cazul acestei uzurpari si a acestei confuzii nu este una juridica, ci una morala.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Obsedat de sex
Cristina Antochi, afacere în Anglia: “Am început împărţind fluturaşi”
Emil Boc: Ioana Băsescu nu va candida la parlamentare la Cluj
fiica cea mare a preşedintelui nu este membru PDL
Mona Pivniceru şi-a anulat o întâlnire cu Viviane Reding, comisarul european pe justiţie
Parlamentarii vor să modifice Legea Urbanismului
regulile de construcţie ar putea fi din nou înlocuite de haosul anilor 90
Un preţ mare al petrolului ar stimula recesiunea
Angajaţii Oltchim vor primi restanţe salariale pe iulie
pe august-septembrie normarea poate suferi
După referendum, dar înainte de formarea ARD: situaţia din sondajele de opinie
Împăratul nu uită, nu iartă
Ioan Rotundu
Botoşani: Şefii de asociaţii nu mai vor să fie fraieriţi de Nova Apaserv
Aparat medical preţios pus în funcţie la Spitalul de recuperare
AJOFM ademeneşte angajatorii cu subvenţii
Situaţia şomerilor botoşăneni
Comunicat de presă APIA Botoşani
Planurile contrabandiştilor date peste cap de poliţiştii de frontieră
Referendumul de la Adăşeni, o „prosteal㔠cu acte în regulă
Bezna de pe unele străzile Botoşaniului nu are soluţii tehnice
Sex cu sarcină la Centrul de plasament „Prietenia” din Botoşani
Uniunea Scriitorilor cere o chirie modică pentru sediul de la Botoşani
Şcoli închise până în ianuarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog