Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10593
De la 07 Ianuarie 2003
122896242

Alianţa îşi intensifică zborurile AWACS deasupra României

  • 16 April 2014, 23:00
NATO isi va intensifica zborurile de supraveghere AWACS deasupra Romaniei si Poloniei, va lua toate masurile necesare pentru a asigura apararea Romaniei si a tuturor tarilor aliate si isi actualizeaza rapid planurile de aparare, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice, Oana Lungescu. Consiliul Nord-Atlantic, care reuneste ambasadorii statelor statelor membre la NATO, a decis miercuri sa intareasca apararea aeriana, maritima si terestra in tari din Europa Centrala si de Est, ca reactie la evolutia crizei din Ucraina.
Anuntul a fost facut de secretarul-general NATO, Anders Fogh Rasmussen, la finalul unui summit al Consiliului Nord-Atlantic, inaltul oficial dand detalii despre desfasurarea de forte in zona baltica si in zona mediteraneana.
La solicitarea HotNews, purtatorul de cuvant al NATO, Oana Lungescu a mentionat ca "pachetul de masuri operationale adoptate miercuri de Consiliul Nord Atlantic acopera Romania, precum si toate celelalte tari ale Aliantei".
"Pachetul de masuri operationale adoptate astazi de Consiliul Nord Atlantic acopera Romania, precum si toate celelalte tari ale Aliantei. Aceste masuri vor intari securitatea Romaniei in toate cele trei domenii : aerian, maritim si terestru", a declarat oficialul NATO, pentru HotNews.ro.
"Evident, nu putem intra in detalii operationale, dar este vorba de de personal NATO, de o prezenta mai intensa a avioanelor si vaselor aliate, precum si de actualizarea rapida a planurilor de aparare", a completat ea.
Chestionata specific despre Romania, purtatorul de cuvant al NATO a subliniat ca Alianta isi va intensifica zborurile avioanelor de supraveghere AWACS deasupra tarii. "In acelasi timp, vor fi intensificate zborurile de supraveghere AWACS deasupra Romaniei si Poloniei. Dupa cum a declarat Secretarul General NATO, <>", a spus Oana Lungescu.
"NATO ramane vigilenta si va lua toate masurile necesare in urmatoarele saptamini si luni pentru a asigura apararea Romaniei si a tuturor tarilor aliate", a completat ea. De asemenea, purtatorul de cuvant al NATO a facut referire si la declaratiile comandantului suprem al Fortelor Aliate in Europa, generalul Philip Mark Breedlove, care a subliniat ca la baza Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta a fost intarit contingentul de militari americani.
"Comandantul suprem al Fortelor Aliate in Europa, generalul Breedlove, a subliniat de asemenea ca la baza Mihail Kogalniceanu, contingentul de soldati americani a fost intarit si ca distrugatorul american USS Donald Cook este in curs de face exercii militare in Marea Neagra in largul coastei romanesti", a precizat purtatorul de cuvant al NATO, Oana Lungescu, pentru HotNews.ro.
Intre timp, evolutia crizei din Ucraina se intensifica, miercuri dupa-amiaza, Ministerul ucrainean al Apararii confirmand in jurul orei 16.00, ca sase vehicule blindate ucrainene au fost confiscate de fortele pro-ruse, in estul Ucrainei.
In paralel, regiunea separatista Transnistria, din Republica Moldova, asa-numitul Soviet Suprem de la Tiraspol - un asa-zis legislativ - a cerut oficial miercuri autoritatilor de la Moscova, inclusiv presedintelui Vladimir Putin, sa recunoasca independenta Transnistriei.
Solicitarea va fi de asemenea transmisa Dumei de Stat ruse (camera inferioara a parlamentului rus), Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus), Misiunii OSCE si ONU, potrivit agentiei oficiale de stiri de la Tiraspol Novosti PMR, citate de Agerpres.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Cozonac cu rahat
Bancul zilei: Mărinimia vrăjitoarei
Horoscopul zilei
John McCain vine la Chișinău însoțit de alți trei senatori americani
Forțele speciale ucrainiene au eliberat un aeroport din estul Ucrainei și continuă acțiunile în zonă
Lavrov amenință cu trimiterea de trupe
Deutsche Welle despre propunerile de federalizare a Ucrainei: Planul "F" al lui Putin
John McCain: Răspunsul occidentului la acţiunea Rusiei în Ucraina este “rizibil”
Victor Ponta se mută la Ministerul Apărării ca să nu mai fie deranjat de mitinguri
la MApN nu se pot organiza proteste
Câteva observaţii despre mocirla lui Băsescu şi Ponta
Uite Master-Planul, nu e Master-Planule lui Şova
Mineral Expo aduce la Botosani o floare de ametist UNICAT !
Botoşani/Darabani: Lăcomia părintelui Nicodim în sâmbăta lui Lazăr
Ioan Rotundu
Informare meteo: Ploi şi vânt în toată ţara, de joi până vineri dimineaţa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog