Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20043
De la 07 Ianuarie 2003
122880110

Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă

  • 17 August 2011, 23:00
Peste 50 de elevi şi cadre didactice de la Şcolile nr. 6, 11, 12 şi 14 din municipiul Botoşani s-au întâlnit, astăzi, cu pompierii, medicii de pe ambulanţă şi voluntarii Crucii Roşii în cadrul şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă”. Este a doua serie de elevi care au învăţat cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, dar şi cum să vină în sprijinul semenilor.
După ce timp de două ore şi-au însuşit cele mai elementare noţiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă, elevii au participat la activităţile practice desfăşurate în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani. Pompierii le-au arătat cum să folosească mijloacele de primă intervenţie (stingătoarele) şi le-au prezentat tehnica cu care intervin în situaţii de urgenţă (incendiu, accidente rutiere, inundaţii). Voluntarii de la Crucea Roşie Botoşani, paramedicii şi medicii de pe ambulanţă i-au învăţat cum să acorde primul ajutor. Unii dintre elevi au îmbrăcat pentru prima dată haina de pompier.
Cadrele didactice prezente au manifestat interes şi preocupare pentru acest tip de instruiri, ce privesc activitatea extracuriculară a copiilor, aceştia din urmă demonstrând că deţin un mare bagaj de cunoştinţe şi ştiu cum să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
La fel ca şi colegii din seria precedentă, sâmbătă dimineaţă, elevii vor fi evaluaţi cu ajutorul unui chestionar ce conţine 20 de întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă, după care vor pleca în excursie la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu". Primii zece elevi care vor obţine rezultate bune în urma evaluării se vor întâlni din nou cu pompierii, în perioada 29 august – 1 septembrie, în tabăra la Agafton.
Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă”, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Crucea Roşie – Filiala Botoşani, se adresează elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, care învaţă la şcolile din municipiul Botoşani.
În fiecare zi de vineri din august, grupuri de câte 50 de copii vor participa la cursuri organizate de pompieri. La sfârşitul fiecărei serii, sâmbăta, se va desfăşura evaluarea cunoştinţelor şi deprinderilor dobândite în ziua precedentă, precum şi o activitate de informare culturală sau religioasă.
Din fiecare serie, 10 dintre elevii care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării vor merge, în perioada 29 august - 1 septembrie, în tabără la Agafton, unde vor putea să îşi dezvolte priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar să se şi relaxeze.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nou slogan turistic
Caricatura zilei
„Zilele Orașului Flămânzi”s-au terminat... comentariile continuă
Întreruperi furnizare apă
Modern Calor a premiat și câștigătorii lunii august
lista câştigătorilor
Femeie muşcată de câine la Cătămărăşti Deal
Bărbat bătut transportat la spital de paramedici
Acoperiş aprins de un coş de fum neprotejat
Raport de activitate ANAF Botoşani pentru semestrul 1 2011 (I)
evoluţia principalilor indicatori de performanta ai Activităţii de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului - D. G.F.P.J. Botoşani
Republica Moldova: o victorie mare la început şi 20 de ani de continuă risipă
În momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile
Investiţiile Rusiei in obligaţiuni americane s-au redus în ultimele 12 luni
Venezuela îşi transferă rezervele valutare în bănci din Rusia, China şi Brazilia
Evreii consideră că decizia Academiei Române privind termenul "jidan" nu este suficientă
Ritli Ladislau la functia de ministru al Sanatatii
Despre viitoarea politică redacţională
Ioan Rotundu
Paul Onişa implicat într-un nou scandal
USL-iştii s-au plictisit de schimbat viceprimari
Viceprimarul Cătălin Alexa îşi cere scuze de la botoşăneni
Sărbătoare la Vovidenia
S-au stopat concursurile pentru director de şcoală
Nici jumătate din şcoli n-au autorizaţii de funcţionare
Bani greu de restituit
Mii de odrasle chiulangii şi-au lăsat părinţii fără bani
Grupul Școlar „Nicolae Bălcescu” a câştigat finanţarea unui proiect
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog