Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9069
De la 07 Ianuarie 2003
122894718

Alune americane

  • Ioan Rotundu
  • 31 May 2013, 23:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a decis ca toată corespondenţa oficială să fie semnată de amândoi vicepreşedinţii instituţiei. Nu-i bine, domn preşedinte! Prea sună a chibuţ evreiesc, unde cei care lucrează împart egal cu cei care chiulesc. Cum adică, dacă unuia din vicepreşedinţi îi merge dibla şi face rost de un bănuţ în plus, va trebui să-l împartă şi cu celălalt care doarme în papucii social-democraţiei? Nu-i drept! Poate vă răzgândiţi, că s-ar putea ca şi prefectul să aibă pretenţia de a contrasemna actele Consiliului judeţean şi, atunci, chiar aţi făcut-o de oaie!

Se pare că prefectul nostru are mintea prea odihnită şi din când în când simte nevoia s-o revigoreze emanând câte o mostră de gândire gen Gâgă. Prefectul a cerut primarilor să invite la şedinţele de consiliu local poliţistul şi directorul de şcoală. Domn’ prefect, ce garant mai eşti mata în aplicarea corectă a legii când o iei pe mirişte în văzul întregii ţări? Mai întâi că primarul n-are calitatea de a invita pe cineva la şedinţele de consiliu local, ci preşedintele de şedinţă, dacă se ia o hotărâre în acest sens. Primarul, la rândul său, are statut de cititor în stele şi poate vorbi numai dacă preşedintele de şedinţă îi dă cuvântul. Altfel, sâsâie şi se uită în tavan, numărând muştele în zbor.
Doi, şedinţele sunt publice iar poliţistul şi directorul de şcoală pot participa oricând doresc, fără a-i invita cineva, că şedinţele de consiliu local nu-s nuntă să trimită invitaţii prin vornicel. Iar dacă ţineţi ca la aceste şedinţe să mai asiste doi gură casă, pe lângă cei aleşi, cereţi şefilor lor că-i oblige să participe la aceste şedinţe dar nu mai cereţi primarului să-i invite că sfidaţi legea şi rând curcuţele abia ieşite din ou!

Consilierii municipali liberali şi-au adus aminte că stră-străbunicul lor se numea Brătianu şi nu Teodor Diamant, aşa că iar n-au votat ca primarul Ovidiu Portariuc să-şi pună protejatul director adjunct la Poliţia locală. Domnilor consilieri, îmbrăţişez din toată inima doctrina liberală, gândesc liberal, dar nu pot să fiu aşa de crud ca dvs. şi chiar în prag de Ziua copilului să nu-i fac primarului un astfel de cadou! Dar cum Ziua copilului se sărbătoreşte în fiecare an., măcar la anul să fiţi mai cuviincioşi şi să-i oferiţi şi primarului posibilitatea de a zâmbi, alături de toţi cei sărbătoriţi la 1 iunie!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: La poarta paradisului comunist
Gyorgy Frunda vrea ca limba maghiară să devină limbă regională
Reforma Schengen: statele europene vor putea reintroduce controale la frontieră
Botoşani: Mai poate avea viitor Staţiunea Popăuţi? (IV)
Ioan Rotundu
Rusia învinsă la Chişinău
cel de-al doilea stat românesc revine la stabilitate
Ministrul Nicolaescu este preocupat de "limbilor minoritare" vorbite în spitale
Şomajul atinge un nou record in Zona Euro
Seful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv 29 de zile
Procurorul Daniel Morar vrea să demisioneze din magistratură
Comunicat de pres㠖 Modern Calor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog