Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21838
De la 07 Ianuarie 2003
113026335

Alune americane

  • 19 June 2013, 23:00
După ce le-a strigat parlamentarilor digestia Constituţiei cu anunţarea referemdumului, preşedintele Traian Băsescu reuşeşte să le dea o nouă lovitură. De această dată la lingurica imunităţii. Parlamentarii au votat o lege prin care şi-au luat imunitate din spetele căreia să râdă de cei de la DNA şi ANI. Preşedintele Băsescu n-a promulgat legea şi a contestat-o la Curtea Constituţională. Iar Curtea i-a dat dreptate preşedintelui şi i-a lăsat pe parlamentari în faţa DNA şi ANI goi-goluţi. Avem şi prin Botoşani vreo doi parlamentari cu musca DNA pe căciulă. Acum au toate motivele să-şi schimbe chiloţii ori de câte ori va veni vorba despre DNA!

Un hipermarket cu ştaif precum Panny vrea să ridice un complex comercial pe ruinele blocurilor de lângă bazarul Tati. Carrefoure, Kaufland, Mall avem, hipermarketul Panny ne mai lipsea. Să mai zică cineva că în Botoşani este sărăcie lucie! Dacă auzim pe vreunul că ne mai face săraci, cu atâtea complexe comerciale bogate, să-l luăm de gât şi să-l plimbăm prin toate aceste spaţii comerciale. Singura grijă a noastră să fie o zi de sărbătoare sau de duminică dimineaţa, ca să nu fie spaţiile pustii!

Inginerul Simion Drelciuc confundă salubrizarea municipiului Botoşani cu hala de producţie de la Mecanex, uzina socialistă care l-a dat ţării fruntaş în întrece la vreme de Ceauşescu şi specialist în falimentări în vremea lui Iliescu. El zice că din august nu va mai ridica gunoaiele de la case, dacă acestea nu încheie contracte. Curat gândire social-democrată! Ascultă ingineraşule, şeful tău, primarul Portariuc le-a spus că nu mai plătesc vreo taxă dacă-l aleg primar! L-au ales, acum ce vrei de la ei! Te pui contra lor şi vrei să îngropi oraşul sub gunoaie? Înainte de a decide, n-ai învăţat să şi gândeşti? Lipsa salubrizării înseamnă epidemii. Alo, DSP-ul, notaţi-i numele pe agenda voastră de lucru că omul o caută cu lumânarea!

După ce s-a înglodat în datorii, HSR vrea acum să şi le achite punând bir pe posesorii de autoturisme. Ei au cerut din nou Primăriei Botoşani dreptul de a ridica maşinile parcate ilegal pe domeniul public. Ca şi candidat, Portariuc se lăuda că reziliază contractul cu netrebnicii de la HSR. N-a reuşit, deşi acum este primar! Ar fi culmea să le mai dea şi autorizaţie să ne ridice maşinile. Chiar că atunci va trebui să intrăm peste el în primărie, să-l luăm de fundul pantalonilor, şi să-l trimitem la ferma lui taică-su din Vlăsâneşti, la muls vacile. Poate acolo s-o dovedi a fi mai îndemânatic!

Deputatul Ciofu T. Tamara a trecut de la bone la juvenili. Ea şi-a suflecat poalele, că mâneci au bărbaţii, şi vrea să lupte cu delicvenţa juvenilă. Dacă vrea să lupte cum ştim noii că o face de ceva timp, îi recomandăm să ţină cont de un sfat dat de Tagore găinilor: Un „cocoş” bătrân face supa mai bună decât unul tânăr!

Iulian Chelariu, un vechi funcţionar pezevenchi din Primăria Botoşani, s-a pricopsit cu doi ani închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Soluţia nefiind definitivă, până la soluţionarea recursului şi încarcerare mai are timp să comită şi un fals. Numai cu mită şi trafic de influenţă, cei din celulă îl vor pune în fiecare dimineaţă la cules de castraveţi, semn a lipsei de respect pentru borfaşii de rând!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Oferta Oanei Roman
Principalele puncte ale declaraţiei finale a Summitului G8
Alertă alimentară: Fructe congelate cu virusul hepatic A
Dar Popescu ce preţ are?
Ioan Rotundu
În toamnă vreau să facem o reformă reală a aparatului public central
Portavocea ideologică a imperialismului rus ameninţă cu război Chişinăul
Oazu Nantoi: Nu mă ameninţaţi cu război la mine acasă
Cele mai importante amendamente adoptate la revizuirea Constituţiei
Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost adoptat de Comisia parlamentară
ce etape are de parcurs proiectul până la referendum
Modificarea Statutului parlamentarilor privind imunitatea, neconstituţională
Serviciu gratuit de informaţii juridice, implementat la bibliotecile din judeţ
Botoşani: Pelerinaj la sicriul cu duhovnicul Iustin Pârvu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă