Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18268
De la 07 Ianuarie 2003
122903917

Alune americane

  • 21 June 2013, 23:00
Năbădăiosul Ion Ilie nu se dă învins, chiar dacă are o vârstă venerabilă şi s-ar fi putut pensiona. Omul se simte în puterea creaţiei şi se simte în mijlocul culturii botoşănene precum peştele în apă. Dar altcineva râvneşte la postul său de manager la Centrul Judeţean de Conservarea Tradiţiilor Populare, iar venerabilul numai nu se dă ridicat de pe scaun.
În toată această luptă a intereselor politice s-a băgat în seamă şi directorul adj. Narcis Dreţcanu de la Casa de Pensii. Potrivit ştiinţei sale, Ion Ilie trebuie pensionat obligatoriu, că aşa spune legea din care a citit el. Tataie, alo, cine dracu’ te-a pus director acolo, că ai luat-o cu legea pe mirişte?! Ce ai citit din lege se referă la funcţionarii publici iar Ion Ilie are contract de mandat şi se supune unui alt regim juridic. Poate fi manager la Centru până ce se va îndura protopopul Leonte să-l scoată pe năsălie, dar de pensionat obligatoriu nu poate fi pensionat!

Joi, în jurul orei 14.00, la redacţia noastră s-a pr5ezentat o femeie în jur de vreo 45 de ani, din Vf. Cdâmpului, care a reclamat că a arendat anul trecut de la un italian terenul şi l-a cultivat. Contractul a fost încheiat numai pentru anul trecut dar cu acordul tacit l-a cultivat şi anul acesta cu lucernă.
Femeia s-a prezentat drept ingineră şi voia să scriem că italianul a mai arendat terenul şi firmei Elsaco iar ea, când să recolteze lucerna cultivată, s-a trezit că i-o recoltează cei de la Elsaco. I s-a propus să se meargă la faţa locului şi să se filmeze un reportaj la Lumea lu’ Rotundu. Stresată, ba plângând, ba blestemând, femeia n-a dorit să se filmeze şi a plecat spunând că ştie ea ce are de făcut. Într-adevăr a ştiut! Joi seara a aprins un cauciuc, l-a legat de maşină şi l-a târât pe lanul cu lucernă, dând foc la furaje. Minte de femeie tradusă de un golan italian!

Preşedintele Florin Ţurcanu, liderul PNL Botoşani, a primit o invitaţie în China. După ce Vasile Blaga a fost deja la chinezi, cu o suită de democrat-liberali după el, iată că acum chinezii au invitat un liberal autentic. Probabil vor să fie siguri că liberalismul românesc este un fel de copie a comunismului chinez aşa cum le-a spus Blaga. Domn’ preşedinte, nu-i dezamăgiţi, spuneţi-le că aşa este!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mortul dator
Botoşani: Preot lacom şi apucător, pedepsit de Dumnezeu
Ioan Rotundu
Incendii provocate cu intenţie
Comunicat referitor la Festivalul „Mugurelul” Dorohoi
Ministrul Apărării: „Nu voi demisiona! Nu am motive”.
Guvernul Ponta a pus taxă şi pe divorţul amiabil
Parlamentul de la Chişinău a adoptat declaraţia privind problema transnistreană
Preşţedintele Hollande atacat de două militante cu sânii goi
Arhiepiscopul Pimen îl felicită pe cel care nu confundă fericirea cu funduleţul
Partidul Conservator, o nouă trădare? Istoria "soluţiei imorale"
Primele condamnări în dosarul referendumului din iulie 2012
închisoare cu suspendare pentru vot multiplu
Simona Halep, omul momentului în sportul românesc
secretul din spatele performanţei
Vreme instabilă de duminică după-amiază până marţi seara
Guvernul va face verificări la firma de transport implicată în accidentul din Muntenegru
Firma de transport: Şoferii aveau experienţă de cel puţin 10 ani, fîră niciun incident
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog