Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 10 Februarie 2012

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6658 lei
1 USD = 4.0493 lei


Număr accesări
Astăzi:
12642
De la 07 Ianuarie 2003
63872466

Ambasadorul britanic: Ungureanu, primul premier al României absolvent de Oxford

  • Ambasada SUA: Felicităm noul Guvern şi îi dorim binele în toate demersurile
  • 9 February 2012, 23:00
Ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, a afirmat ca Mihai Razvan Ungureanu a devenit primul premier al Romaniei absolvent al Universitatii Oxford, "alma mater al premierilor si presedintilor din toata lumea", transmite Mediafax, care citeaza blogul diplomatului. La randul ei, misiunea diplomatica americana la Bucuresti a felicitat noul Guvern, care a depus joi juramantul de investitura
. "Universitatile Oxford si Cambridge au o traditie indelungata in ceea ce priveste educarea premierilor britanici. William Gladstone, Margaret Thatcher, Tony Blair - cu totii au studiat la Oxford. De fapt, de la primul premier - Robert Walpole - si pana la ultimul - David Cameron -, 41 dintre cei 55 de premieri britanici au studiat la Oxford sau la Cambridge", a scris Harris pe blogul ambasadei.
Martin Harris a afirmat ca, in anii recenti, "cele doua universitati de talie mondiala au fost alma mater al premierilor si presedintilor din toata lumea", mentionandu-i pe Indira Gandhi, Benazir Bhutto si Bill Clinton.
"Astazi, un nou nume a fost adaugat acestei liste. Mihai Razvan Ungureanu a devenit primul absolvent de Oxford care devine premier al Romaniei. Felicitari lui si felicitari pentru Oxford, desi ma doare sa spun - eu am fost la Cambridge", a precizat diplomatul britanic.
Ambasadorul Harris a relatat ca, anul trecut, a gazduit o receptie la care au fost invitati toti absolventii romani ai Universitatilor Oxford si Cambridge, iar la eveniment Mihai Razvan Ungureanu a fost oaspetele de onoare: "Ceilalti 60-70 de oaspeti fac parte din toate sectoarele vietii romanesti - mediul de afaceri, academic, finante, serviciul public".
El spune ca la momentul la care a absolvit la Cambridge, acolo nu exista niciun roman, insa remarca faptul ca, intre timp, acestia au ajuns sa formeze o comunitate numeroasa: "Cand eu am absolvit Cambridge, in 1991, nu era niciun roman la mine la universitate. Acum exista multi studenti la ambele universitati. O dovada despre cat de departe a ajuns Romania dar si despre unde au ajuns Universitatile Oxford si Cambridge. Motto-ul colegiului unde a studiat Mihai Razvan Ungureanu, la Oxford, este foarte graitor - Ad quattuor cardines mundi (in cele patru colturi ale lumii). Acum inclusiv in Romania ".
La randul ei, misiunea diplomatica americana a felicitat noul Guvern, transmite Realitatea TV: "Ambasada SUA ii felicita pe premierul Ungureanu si pe colegii sai de Cabinet pentru confirmarea primita astazi. Le dorim binele in toate demersurile lor si asteptam continuarea cooperarii fructuoase pe care am avut-o si cu guvernele anterioare".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


  
Spitalele botoşănene au mai pierdut din paturi
Farmaciile, sub tirul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor
Dolineaschi contestă numirea premierului Ungureanu
Parlamentarii USL de Botoşani sunt nişte chiulangii ordinari
Ziua Europeană 112, sărbătorită şi la Botoşani
Sindicatele vor trebui să-şi colecteze singure cotizaţiile
lucru ce nu le convine nicidecum
Oamenii fără adăpost dibuiţi de poliţiştii botoşăneni
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Liderii PDL, despre declaraţiile lui Victor Ponta
USL s-a format pentru a lupta împotriva regimului Băsescu
Victor Ponta la câteva ore după discursul surprinzător din Parlament
Horoscop
Bancul zilei: Anticipaţie de poliţist
Mihai Tufă, din Anglia, începe înconjurul lumii pe jos:
“Voi trăi cu 5 lire pe zi"
Caricatura zilei
Botoşani: Camera Agricolă se luptă cu zvonarii rurali
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!