Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25353
De la 07 Ianuarie 2003
108298704
Ambasadorul rus in Romania:

Anumite cercuri de la Bucuresti se comporta ca acel catolic

  • care a vrut sa fie un catolic mai bun decat Papa de la Roma
  • 9 February 2018, 23:00
Diplomatia rusa a continuat, anul trecut, "in mod consecvent activitatea de restabilire a relatiilor pragmatice reciproc avantajoase cu Romania" pe diferite domenii, dar in sfera politica si diplomatica s-au constatat rezultate modeste, a apreciat ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valery Kuzmin, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Agerpres.
"Constatam cu satisfactie ca cifra de afaceri comerciale bilaterale in 2017 a crescut cu peste 20% si, conform estimarilor cu totul realiste, ea va ajunge la sfarsitul celor 12 luni la 4 miliarde de dolari", a apreciat diplomatul.
Referitor la relatiile diplomatice Romania-Rusia, Kuzmin a amintit ca aeronavei vicepremierului rus Dmitri Rogozin i s-a refuzat, in luna iulie 2017, survolarea Romaniei. In acest context, ambasadorul Rusiei a spus ca "anumite cercuri de la Bucuresti se comporta ca acel catolic, care a vrut sa fie un catolic mai bun decat Papa de la Roma insusi - incercand sa complice stabilirea unor canale de dialog, chiar si in pofida cunoscutei decizii a summit-ului NATO de la Varsovia cu privire la necesitatea acestui dialog".
El a punctat ca sanctiunile aplicate Rusiei de catre Uniunea Europeana nu se aplica in ceea ce priveste tranzitul si a evidentiat ca aeronava lui Rogozin trecuse deasupra Ungariei si Poloniei.
"Este suficient sa spunem ca inca pe data de 23 decembrie 2016 Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a postat comentariul in care se spune ca asa-numitele sanctiuni UE nu se aplica in cazul survolarii de tranzit, iar interdictia de a efectua o astfel de cursa regulara ar constitui o incalcare a dreptului international si a Conventiei de la Chicago privind aviatia civila din 1947", a apreciat ambasadorul, in conferinta de presa.
"Din pacate, 'incidentul' mentionat nu a fost unic. Cu toate acestea, ne asteptam ca in viitorul apropiat aceasta pagina neplacuta din relatiile noastre sa fie in cele din urma intoarsa definitiv. Aceste sperante ale mele sunt intarite de acea energie si creativitate, cu care diplomatia romaneasca a inceput pregatirile pentru Presedintia Consiliului European prin rotatie (la inceputul anului 2019) si promovarea candidaturii sale pentru un loc de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU (pentru anii 2020/2021)", a mai spus Kuzmin, potrivit transcrierii oficiale a Ambasadei Rusiei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Miracolul fiscal
Horoscopul zilei de 10.02.2018
Situaţie jenantă pentru fostul prim-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Nedreptatea strigătoare la cer făcută familiei Posteucă
Ioan Rotundu
Acuzaţiile pe care Dăscălescu le aduce primarului din Flămânzi
Ioan Rotundu
Furaţi cu legea în mână şi în numele ei”
Ioan Rotundu
Pavianul premier cârpeşte mantia „Revoluţiei fiscale”
Ioan Rotundu
Formularul 600 va merge pe o suma estimata si nu pe o suma realizata
Trecerea contributiilor la angajat scade deficitul la pensii
Dragnea, ironic, dupa condamnarea lui Valcov:
Trebuie omorat azi, acum. Impuscat
Presa-m gura lu' Rotundu: Emisiunea din 9.02.2018
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă