Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6184
De la 07 Ianuarie 2003
123116583
pnl

Amenzi, mii de ţigarete şi maşini confiscate

  • 22 March 2010, 23:00
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute acţiunile în vederea descoperirii şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile. Astfel, în cadrul acţiunilor proprii sau în echipe mixte cu lucrătorii vamali, poliţiştii de frontieră au descoperit ţigări în valoare de aproximativ 11.000 lei.
Ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din România. În ultimele trei zile, poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit mai mulţi cetăţeni, domiciliaţi în judeţul Botoşani, transportând ţigări ascunse în bagajele personale şi pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă. De regulă, cetăţenii declară că au cumpărat ţigările din localităţile apropiate frontierei, de la diverşi cetăţeni, în scopul comercializării în piaţa Dorohoi sau Botoşani.
În cursul acestei dimineţi, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Darabani au oprit pentru control un autovehicul marca Opel, condus de Constantin F., de 24 de ani, din Darabani. Pe bancheta din spate a autoturismului au fost găsite 20.000 ţigarete cu timbru R. Moldova. Tânărul a declarat că nu are documente de provenienţă a ţigărilor, acestea fiind achiziţionate de la unele persoane din localitatea Rădăuţi-Prut, în scopul comercializării în piaţa Dorohoi.
Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, ţigările în valoare de 4100 lei, aplicând şi o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei cetăţeanului român. O altă captură a fost realizată sâmbătă, 20 martie, pe raza localităţii Mihăileni când în bagajele unei femei cu cetăţenie română au fost descoperite 4100 de ţigarete de provenienţă R. Moldova.
Femeia, care circula dinspre Siret spre Dorohoi, a fost oprită pentru control de un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Dorohoi. Pentru cele 4100 de ţigarete Angela A., de 40 ani, nu a putut prezenta documente de provenienţă. Poliţiştii de frontieră au sancţionat-o contravenţional cu 1000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră au acţionat în echipă mixtă, cu lucrătorii vamali, şi în punctele de trecere a frontierei Rădăuţi-Prut şi Stânca. În data de 19 martie, la PTF Răduţi Prut s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul moldovean Anatolie V., de 51 de ani, la volanul unui auto Opel. La controlul efectuat de echipa mixt㠖 poliţişti de frontieră şi lucrător vamal – au fost descoperite ascunse în locaşuri special amenajate 1500 pachete de ţigări, în valoare de 3588 lei. Organul vamal a confiscat atât ţigările, cât şi autovehiculul în valoare de 12.300 lei, aplicând şi o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei.
„Un alt cetăţean moldovean a rămas fără autovehicul în această dimineaţă la PTF Stânca. Igor C., cetăţean R. Moldova s-a prezentat în PTF Stânca pentru a intra în România, la volanul unui auto marca Opel. La controlul efectuat de echipa mixtă, au fost descoperite în bagajele personale 168 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 700 lei. Organul vamal a dispus confiscarea ţigărilor şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 lei. Autoturismul cetăţeanului moldovean a fost reţinut de către lucrătorii vamali până la achitarea amenzii” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani, inspector Minodora Răcnea.
Asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiectul legii falimentului persoanelor fizice a fost aprobat tacit de Sena
urmează testul Camerei Deputaţilor
Profesorii ineficienţi trebuie concediaţi
Stii unde se duc de fapt banii?
Jurnalistul Mile Cărpenişan a murit
Costurile tronsoanelor Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu sunt estimate la 7 miliarde de lei
La Galaţi încep manifestările prilejuite de Unirea Basarabiei cu Ţara
A doua Republică trebuie să moară!
Comentariul comentariilor (XLVIII)
Ioan Rotundu
Horoscop
Şleahta preşedintelui Ţâbuleac
Garda personală a lui Ţâbuleacangajări şi promovări clientelarezvonuri despre amor şi amorezi
Centrul Gavroche va fi evacuat, ca urmare a unei decizii judecatoresti
La aşa servicii, ioc clienţi!
Bancul zilei: Mod de a scăpa de soacră
Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sassu trebuie să plece
Ziua Mondială a Apei, marcată cum se cuvine şi la Botoşani
Apă sigură la robinete
Vilă cu piscină şi fără apometru
Spitalul de Psihiatrie rămâne fără apă
Fraudă fără precedent la Oficiul de Cadastru Botoşani
Ce n-a spus prefectul presei
Feţe noi, aceeaşi meteahnă: băutura la volan
Iustina Irimia, evoluţie remarcabilă la prestigiosul
Festival al Cântecului Popular Moldovenesc
Trataţi medical în străinătate fără a avea asigurare
FAP boicotează protestele profesorilor
Ca de obicei, protestele profesorilor nu se bucură de unitate
Pediatria îşi apără numărul de paturi ca să-şi păstreze angajaţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog