Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17006
De la 07 Ianuarie 2003
122902655

Anca Boagiu vrea să scoată liderii sindicali din afacerile cu companiile de cale ferată

  • 22 March 2011, 23:00
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ii acuza pe liderii sindicali din sectorul feroviar de complicitate la "devalizarea caii ferate". Boagiu le-a cerut directorilor generali de la CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa sa demareze in cel mai scurt timp procedurile de negociere a noilor contracte colective de munca, dar cu anumite conditii. Boagiu a solicitat ca in noile contracte colective de munca sa fie inclusa si prevederea ca liderii sindicatelor feroviare nu mai pot reprezenta interesele angajatilor daca implicarea lor in afaceri cu companiile de cale ferata este dovedita.
"Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, le-a cerut directorilor generali ai CFR S.A., CFR Calatori si CFR Marfa sa demareze in cel mai scurt timp procedurile de negociere a noilor contracte colective de munca. Ministrul Boagiu a precizat ca pentru semnarea noilor contracte colective de munca trebuie avute in vedere angajamentele Guvernului Romaniei cu privire la reducerea pierderilor si datoriilor acestor companii in urma implementarii unor planuri ferme de restructurare. Ministrul Transporturilor le-a cerut directorilor celor trei companii ca noile contracte colective de munca sa asume si prevederea ca liderii sindicatelor feroviare nu mai pot reprezenta interesele angajatilor daca implicarea lor in afaceri cu companiile de cale ferata este dovedita", se arata
Procesul de degradare continuă a sistemului feroviar românesc din ultimii zece ani i-a avut ca actori de prim-plan şi pe liderii de sindicate care ori au tăcut complice la acţiunile de devalizare a căii ferate, ori chiar au participat activ la asemenea acţiuni.
Anca Boagiu
intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor
Anca Boagiu sustine ca liderii sindicali au tacut complice sau chiar au participat la devalizarea cailor ferate.
"Procesul de degradare continua a sistemului feroviar romanesc din ultimii zece ani i-a avut ca actori de prim-plan si pe liderii de sindicate care ori au tacut complice la actiunile de devalizare a caii ferate, ori chiar au participat activ la asemenea actiuni. De aceea vom conditiona semnarea acestor contracte de asumarea responsabilitatii din partea tuturor partilor pentru un grad de integritate morala fara de care planurile de restructurare si eficientizare a companiilor ar fi mai greu de pus in aplicare. Vreau sa ne asiguram ca relansarea acestor companii este ireversibila si ca cei care au generat colapsul de la calea ferata nu vor mai avea parghii de influenta de acum inainte. Daca acesti lideri sindicali sunt dovediti ca deruleaza afaceri cu companiile feroviare, nu le vom mai recunoaste statutul de reprezentanti ai intereselor salariatilor. Eu sunt interesata de soarta celor 60 de mii de angajati din aceste companii si nu de instigarile la greva ale unor lideri de sindicat care clameaza ca reprezinta de fapt interesele acestor angajati", a precizat ministrul Anca Boagiu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Hotoscop
Bancul zilei: Preotul şi poliţiştii
O soluţie pentru medicina de familie: înlocuirea medicilor generalişti de către medicii internişti
Libia, o luptă pentru democraţie sau un război civil?
O româncă a compus o melodie pentru Japonia
Fosta şefă a Vămii Halmeu, trimisă în judecată pentru cumpărare de influenţă
Disensiuni reale sau joc tactic intre Medvedev si Putin?
Gaddafi al nostru s-a numit Voronin
Caricatura zilei
Scârba dracului!
Ioan Rotundu
S-au reglementat perioadele de probă la angajările în Sănătate
Începe redistribuirea personalului din spitalele desfiinţate
S-au stabilit disciplinele pentru gradaţiile de merit
Zeci de cadre didactice vor rămâne fără posturi anul viitor
Directori de nota 10
Protestul dascălilor printre pavele sparte şi condiţii de şantier
Senatorul Gheorghe Marcu l-a interpelat pe ministrul Funeriu
Vicele Aroşoaie îăi face lui Mimor zile negre
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog