Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22937
De la 07 Ianuarie 2003
122883004
Anchete politice:

Procuratura comunistă de la Chişinău încearcă intimidarea lui Dorin Chirtoacă

  • 18 June 2009, 23:00
La ordinele dictatorului comunist Vladimir Voronin, vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, a fost chemat la procuratura unde a fost audiat 3 ore fiind acuzat de uzurparea puterii de stat şi organizarea manifestatiilor anticomuniste în masă pe 7 aprilie, transmite Romanian Global News.
„Am vorbit despre acţiunile mele din 7 aprilie, din prima oră a dimineţii până seara târziu, cum ne-am deplasat la Parlament împreună cu Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Alexandru Tănase şi alţii, cum am făcut apel către mulţime să revină în Piaţa Marii Adunări Naţionale, seara am cerut să fie stopat protestul şi să plece toată lumea pe la casele lor", a spus primarul presei miercuri seara, 17 iunie, când a ieşit de la Procuratură, transmite Info Prim Neo.
Edilul a mai spus că a vorbit cu procurorii despre interceptările din convorbiri de-ale sale la telefon, inserate în documentarul „Atac asupra Moldovei", difuzat de posturi despre care se spune că sunt loiale puterii comuniste.
„Le-am demonstrat că înregistrarea nu are nici o legătură cu realitatea, au fost rupturi din mai multe discuţii cu viceprimarul Vlad Coteţ. Înregistrarea este trucată. Era firesc să discut în acele zile des cu Coteţ, pentru că el era unica persoană neimplicată în alegeri şi bine informată despre cum stau lucrurile în capitală", a spus Dorin Chirtoacă.
Primarul consideră că acest dosar este o invenţie a organelor de drept, dirijat de partidul de guvernământ, menit să defăimeze imaginea sa, în special, şi a partidelor de opoziţie, în general. Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu, liderul PL, au depus o cerere în instanţele judiciare împotriva posturilor de televiziune NIT şi N4, învinuindu-le de defăimare şi lezarea imaginii. Primarul a mai spus că, dacă justiţia din Republica Moldova nu-i va da dreptate, se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Avocatul primarului, Ion Casian, susţine că dosarul împotriva lui Chirtoacă nu are temei juridic. Dosare penale sunt deschise şi pe numele a şase persoane din PLDM: Vlad Filat, Alexandru Tănase, Mihai Godea, Vitalie Nagacevschi, Călin Vieru şi Ion Butmalai.
„Nu am de gând să fac nicio declaraţie în procuratură. Vom veni cu probe în instanţa de judecată şi în campania electorală", a spus preşedintele PLDM, Vlad Filat.
Privind lezarea imaginii de câteva televiziuni, Filat a spus că nu va apela la instanţele din ţară, ci direct la CEDO. „Structurile statale şi cele judiciare slujesc un singur partid, cel al comuniştilor" a mai spus Vlad Filat.
Şi împotriva a câteva persoane din Alianţa „Moldova Noastră" sunt deschise dosare penale privind uzurparea puterii de stat şi organizarea dezordinilor în masă. Printre cei bănuiţi se află liderul partidului Serafim Urecheanu şi consilierul municipal Oleg Cernei.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Surpriză pentru toată lumea bună din Şcoala nr. 17 Botoşani
directorul Vasile Asimincesei a fost schimbat din funcţie
Tabăra „Codrii de Aramă” îşi va redeschide porţile
Medicii de familie s-au plictisit de situaţiile statistice
Bolnavii HIV lăsaţi fără tratament
Francmasoneria - mai actuală ca niciodată
Infrastructura judeţului Botoşani modernizată prin fonduri europene
Ceartă în familie şi autoturism distrus….
Autorităţile fac eforturi să atragă fondurile europene
Poliţiştii au anihilat şi băgat după gratii un grup de spărgători de maşini
Străzii botezate cu denumiri lungi şi greu de reţinut
Tânăr înecat chiar sub ochii fratelui
Autorităţile vor să scape judeţul de „beleaua” de SC Apa Grup
Cupa Pot Black la snooker
Horoscop
Răspunsul Mariei
Bani pentru proiecte de tineret
Comunicat de presă
Indicatorii sintetici ai economiei judeţului Botoşani la 30 aprilie 2009
Vinde o piesă vieneză de lux
"Alo? Moldova? Voteaza schimbarea!"
Lupu şi Roşca, figuri false într-un joc adevărat
Şpaga pentru medic, oficializată în Botoşani chiar de procurori
medicul Carmen Oprişanu a luat şpagă la naştere 400 leideşi a luat şpagă, naşterea a fost lăsată pe seama unei asistente şi a femeii de serviciula naştere, copilului i s-a fracturat claviculaprocurorii au considerat că fapta medicului nu este penală
Comentariul comentariilor CI
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog