Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17574
De la 07 Ianuarie 2003
122877641

Antoniu Petrescu, preotul rock

  • 7 January 2009, 23:00
Antoniu Petrescu, preotul de origine romana, in varsta de 34 de ani, a uimit intreaga comunitate din oraselul aflat la 100 de kilometri de Roma si mai tarziu, dupa ce s-a afirmat, intreaga Italie, cu pasiunea lui pentru muzica lui Elvis. "Don Elvis" a scos primul sau CD in Italia, "Dragostea divina", cu o melodie in care ritmurile aspre ale rock'n'roll sunt indulcite de un cor gospel.
Fan Elvis de mic
"Am invatat de multi ani ca fara muzica, ziua nu se poate termina, ca fara muzica nu poti avea prieteni, si ca fara muzica nu poti iubi." Acestea sunt cuvintele cu care sunt intampinati cei care acceseaza siteul sau, www.antoniupetrescu.com, si care spun totul despre dragostea lui pentru muzica si in mod special pentru Elvis Prestley. Tot din siteul lui se poate descoperi ca a avut o bogata partecipare la diferite concerte, seri muzicale sau spectacole liturgice şi ca a fost chiar in Statele Unite, la Memphis, in pelerinaj la mormantul marelui artist.
Barbatul a parasit Romania in urma cu 15 ani, cu gandul de a se face preot. Dar nu a renuntat niciodata la pasiunea sa din copilarie. "De mic copil am simtit o atractie pentru Elvis Presley, mai ales ca si parintii mei il adorau. Ma duceau de mic la cinema pentru a viziona filmele lui. Pot spune ca am crescut cu mitul lui Elvis. In anii de seminariu a trebuit sa redimensionez atitudinea fata de aceasta pasiune dar am ramas credincios muzicii. Credinciosii din parohie ma incurajeaza, iar superiorii mei imi spun sa fac pe "bravo raggazzo" si nu se opun pasiunii mele" declara Antoniu Petrescu intr-o emisiune pe Rai2 unde a fost invitat. "Am crescut cu muzica lui Elvis, in Bucuresti. Cand aveam 10 ani nu-mi doream altceva decat sa ma duc la cinema ca sa-i vad filmele" declara pentru ziarul "Click", Antoniu Petrescu.
Intre Biserica si scena
Nu de putine ori, preotul Antoniu Petrescu, celebra casatoria unui cuplu de indragostiti in decorul somptuos al catedralei din Avezzano, iar cateva ore mai tarziu artistul indragostit de Elvis Presley urca pe scena restaurantului in care tinerii isi sarbatoreau fericitul eveniment din viata lor, ca sa "impartaseasca vibratii pozitive cu invitatii".
Cei care doresc sa-l asculte pe preotul roman, o pot face accesand siteul www.youtube.com , unde are numeroase videoclip uri sau momente din timpul transmisiilor televizate. Cei interesati pota asculta melodii, interviuri si chiar si unele comentarii ale sale despre aceasta pasiune.
Un nou album
Antoniu Petrescu, Don Elvis, cum a fost botezat preotul de origine romana din Avezzano, scoate un nou album, "Christmas Songs". Preotul care il imita pe Elvis Presley le transmite astfel tuturor credinciosilor din Italia urari de fericire si ganduri bune in pragul Craciunului. CD-ul contine opt piese din repertoriul gospel al lui Elvis Presley. "Nimeni nu e atat de sarac, sa nu poata darui ceva, asa cum nimeni nu e atat de bogat, incat sa nu aiba nevoie sa primeasca ceva", este mesajul lui Don Elvis. Dupa numai trei luni de cand a scos in Italia CD-ul inedit "Divino Amore", acum , in apropierea Craciunului, s-a gandit sa ureze "Craciun fericit si an nou plin de bucurii, pe "aripile muzicii". Pe langa metafora folosita, Don Elvis a gasit o formula originala de a face urari de fericire si ganduri bune credinciosilor, inregistrand noul sau album "Christmas Songs" cu sprijinul celor de la Star Bright Records (USA) si cu profesionalismul lui Emiliano Bucci de la "Fonorecords" din Avezzano - Italia , care a ingrijit aspectul sonor (Digital Engineer).
Preotul catolic Antoniu Petrescu sustine ca muzica este un vehicol prin care se pot spune multe lucruri, se pot impartasii emotii, se poate comunica si a face in asa fel ca mesajul sa ajunga la destinatie. Intr-un mesaj trimis catre redactia noastra, acesta declara: "Sper ca acest album de Craciun, sa poarte oamenilor de bunavointa pace, bucurii si voie buna. Nimeni nu este asa de sarac, pentru ca sa nu poata darui ceva , asa cum nimeni nu este atat de bogat pentru a nu avea nevoie de a primi ceva ". Despre continutul acestui CD, don Elvis a vorbit in timpul interviului de la canalul de televiziune ATV7 si pe data de 22 decembrie a fost oaspetele transmisiunii "Uno Mattina" de pe canalul National RAI 1.
Preotul multumeste Episcopului sau Mons. Pietro Santoro pentru sprijinul moral si pentru incurajarea in a continua pe aceasta directie.
Pentru cei care sunt interesati si vor sa-l contacteze, o pot face la urmatoarea adresa sau numar de telefon:
Antoniu Petrescu
Via Nazario Sauro, 57 - 67051 Avezzano (Aq)
Tel 0863.415.070
(Preluare din Gazeta Romaneasca, Italia)
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor II
(Ioan Rotundu)
Provocarea ilegală a avortului
Stafia neînţelegerilor continuă să bântuie partidele
Ioan Rotundu
Turista ecumenică
Dacă ai bărbatul fleţ...
Măsuri de iarnă
Ministerul Sănătăţii este solidar cu medicii pensionari
Asta chiar că este o tâmpenie!
Biserica româneasc㠄Sf. Gheorghe” din Toronto are nevoie de ajutor
Informaţii utile despre locurile de muncă din Italia prin intermediul Internetului
E.ON Gaz l-a cam pus pe Diaconu pe gânduri
Vor să fie subprefecţi, Conţac n-are nimic împotrivă
Un deceniu de la moartea unui mare pictor şi poet botoşănean - Constantin Dracsin
Băutura l-a aruncat drept în braţele poliţiştilor!
Şedinţa de bilanţ a activităţii ISU şi CJSU pentru anul 2008
Ca de obicei, tot mortul a fost găsit vinovat
Ordonanţa Boc loveşte şi în activitatea coordonată de Oprişanu
Criza gazelor afectează şi unele spitale
Nitriţii lovesc din nou în copii
Ţiprigan s-a dat cu Ordonanţa lui Boc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog