Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15630
De la 07 Ianuarie 2003
122875697

Apa Grup se află din nou în impas

  • 24 September 2009, 23:00
Ieri, directorul Apa Grup Botoşani, Marcel Georgescu, a făcut un apel la botoşăneni să treacă pe la casieriile societăţii. Până acum au fost trimise peste trei sute de adrese către rău-platnici, debitele consumatorilor de apă continuă să crească.
O analiză făcută recent arată că mult-temuta criză economică afectează şi ritmul de plată a facturilor de apă atât în ceea ce priveşte populaţia, cât şi agenţii economici şi instituţiile publice.
Botoşănenii din municipiul - reşedinţă de judeţ, care locuiesc la case, par să fie cei mai responsabili plătitori ai serviciilor de apă şi canalizare. Aceasta, dar şi iminenţa debranşării comunicată prin cele 209 somaţii trimise în perioada 1 aprilie - 31 august, au făcut ca debitul populaţiei de la case să scadă de la 147.194 lei, cât era în finalul lui 2008, la 103.611 lei.
O problemă pentru recuperarea debitelor rămâne cea a clienţilor Apa Grup ce provin din rândul chiriaşilor Locativa Botoşani. Deşi, în primele opt luni ale anului, aceştia au achitat peste 170.000 de lei, debitul total al celor din fondul locativ de stat a crescut cu 6%. La 31 august, 155 din cei 892 de chiriaşi ai Locativa aveau restanţe către Apa Grup mai mari de 1.000 de lei, fiecare. 240 de clienţi, locatari în ansamblurile de blocuri din municipiul Botoşani au fost înştiinţaţi prin intermediul executorului judecătoresc asupra situaţiei facturilor neplătite.
În urma notificărilor s-au efectuat plăţi în valoare de aproape 200.000 de lei, însă debitul total al botoşănenilor intraţi sub incidenţa Codului de procedură civilă, art.720, a crescut cu alte 700.000 de lei, în comparaţie cu finalul anului trecut.
„Datorii se înregistrează şi din partea clienţilor Apa Grup din afara municipiului Botoşani. Topul este format din persoanele fizice cu contract din Bucecea, cu facturi restante de peste 180.000 de lei, urmate de cele din Ripiceni, pe locul trei situându-se locuitorii oraşului Flămânzi.
În ceea ce-i priveşte pe agenţii economici, Compartimentul urmărire şi recuperare creanţe a trimis cu 15% somaţii mai multe decât în anul precedent. 140 de firme au fost somate doar în perioada februarie-august pentru că aveau cel puţin trei facturi neachitate. 6% dintr-un total de aproape 10 milioane de lei au fost astfel recuperaţi în acest an”, a declarat directorul Apa Grup, Marcel Georgescu. Măsura sistării alimentării cu apă a fost luată în cazul a 9 agenţi economici. Au fost în cauză două suspiciuni de fraudă, cinci debranşări din cauza neplăţii facturilor restante şi două cereri de sistare venite din partea firmelor în cauză. 87 de persoane fizice au fost date în judecată în acest an de către Apa Grup Botoşani, acestora adăugându-li-se şapte agenţi economici, juriştii societăţii gestionând şi peste 90 de executări silite.
Cu toate aceste măsuri derulate, 40% din debitul total al clienţilor Apa Grup Botoşani reprezintă datorii mai vechi de un an, cu 3,27 puncte mai mult decât la finalul anului 2008. „Rugămintea mea către toţi clienţii Apa Grup este să fie cât mai corecţi cu noi. Cu toată această criză, să încerce să-şi plătească facturile pentru apă şi canal, să ne dea astfel posibilitatea să le oferim servicii de mai bună calitate. Este un cerc al ajutorului, dacă vreţi. Ei ne ajută pe noi fiind buni plătitori, pentru ca să putem să-i ajutăm la rândul nostru să aibă străzi reparate şi apă de mai bună calitate”, a declarat Marcel Georgescu, directorul general al Apa Grup Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sărbătoare la Teatrul „Mihai Eminescu”
Centru de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare la Botoşani
acesta va funcţiona la Grădiniţa nr. 22
Un şmecher de Bucureşti, în stare de ebrietate, a omorât doi tineri
O femeie din Albeşti a sărit la bătaie la medicii de pe UPU
Consilierii din Botoşani tratează sportul ca produs de lux
ei au majorat tarifele de acces în locurile unde se practică sportul
Primăria Botoşani se îndatorează din nou
Călătorii mai scumpe cu tramvaiul
Vânzând botoşănenilor pielea ursului din pădure
Diaconu a bătut palma cu Primăria Botoşani ca să nu mai avizeze mo0ntarea de centrale individuale
Drujbele „de marc㔠le-au adus un dosar penal
Îsi bate joc de bursele oferite copiilor din Basarabia
Ce ar trebui să se întâmple cu românii din Timoc ca presa de la Belgrad să scrie?
Anularea obligativităţii celor 500 de euro pentru vizele acordate basarabenilor
Aromânii sunt români!
130 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cultură Macedo-Române
Program TELE'M BOTOŞANI, vineri
La ce mai visează Băsescu
Ardelenească, dar parcă prea, prea…!
Horoscop
Florin Ţurcanu învins la Văculeşti, dar nu răpus
Comunicat de presă din partea Cartel Alfa
Bani pentru elevii de liceu a căror părinţi au venituri mici
Personalul Spitalului judeţean se va împuţina cu 20%
Directorii de şcoli vor fi aleşi de CA, dar nu se ştie cum
Directorul Cornel Enache este ameninţat de creditori
I-a rămas sarmaua-n gât!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog