Medic la Unitatea de Primirea Urgenţelor medicale din cadrul Spitalului judeţean Botoşani, fost director la DSP, Apetroaie consideră că prin desfiinţarea DSP se vor pierde nişte specialişti în organizarea şi controlul reţelei sanitare, specialişti care s-au format în mulţi ani de muncă în domeniu.
Apetroaie mai susţine că aceşti medici nu vor putea fi dirijaţi spre alte servicii medicale pentru că ei s-au specializat pe un segment de cu totul altă natură decât consultul unui pacient, stabilirea unui diagnostic sau prescripţia unei reţete medicale.
Nu avem medici la DSP pe care să-i punem la consult medical, respectiv prescriere de reţete, tratamente medico-chirurgicale. Aceştia sunt profesionişti pentru organizare sanitară., a precizat Apetroaie.
Desfiinţarea DSP va crea un mare dezastru în organizarea reţelei sanitare iar lipsa unui control specializat nu se va mai putea vorbi de activitatea de prevenţie iar unităţile sanitare, medicii de familie şi cei stomatologi, farmaciile nu vor mai putea fi ţinute sub control.
Ca să le avizezi, să le autorizezi, îţi trebuie un corp de control care să lucreze 365 de zile pe an. În condiţiile în care DSP se desfiinţează, vă daţi seama de dezmăţul care va urma. Dacă direcţiile de sănătate publică vor trece la Consiliul Judeţean, nu vom face altceva decât să avem 41-42 de miniştri ai sănătăţii, în fiecare judeţ câte unul, a explicat medicul Apetroaie. (Doina Marcu)