Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Administraţie
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12272
De la 07 Ianuarie 2003
122872339

Aracani de mine Doiniţo, ce faci?

  • Ioan Rotundu
  • 3 June 2017, 23:00
Recent, senatorul nevastă de şofer Doina Federovici şi-a sărbătorit ziua de naştere. Deşi cu întârziere, certându-mi scuzele de rigoare că na-m fost pe fază la eveniment, îi urez tradiţionalul „La mulţi ani!” în viaţă dar sper să ne ferească Dumnezeu să-i aibă şi în politică.
De ziua sa a publicat pe pagina de Facebook fotografia din imagine. N-am înţeles şi nu pot înţelege de ce unele femei caută să-şi schimbe înfăţişarea prin a se întineri, adică de a da în mintea copiilor, când Balzac a făcut celebră femeia pe când aceasta a împlinit 30 de ani, adică s-a copt şi la minte şi la trup. Iar pe la noi, la români, hâtri cum suntem ca popor din vremea pe când regele Dromichete i-a pus pe masă învingătorului trac Lisimah tacâmuri de aur iar el mânca cu lingura de lemn, avem mult invocatul proverb „găina bătrână face zeama bună”.
Uitaţi-vă la fotografia în care minunata nevastă de şofer ajunsă senator este îmbrăcată toată în alb. Iar albul simbolizează puritatea sufletească, generozitatea, nevinovăţia trupească, adică fidelitatea faţă de soţ. Deşi nu este îmbrăcată precum ţaţa Leana lui Nicuşor, un epigramist de fuste, pardon!, de curte a PSD-ului, i-a dedicat gingaşul catren care sper să rămână memorabil precum şi viitorul politic al celei căreia i la închinat:
Există vrerea din popor,
Ca frumuseţea feminină,
,Să nu poată primi onor,
Decât în jilţul de… REGINĂ

! Vedeţi diferenţa dintre comunism şi capitalism? Talentatul poet şi dramaturg care a fost evreul Aurel Leibovici, cunoscut nouă drept Aurel Baranga, n-a avut divina inspiraţie să-i închine Elenei Ceauşescu în comunism aşa un catren cum a reuşit bardul PSD-ului în capitalism. Ce vreţi, ideologii diferite cu mentalitate comună!
O mică obiecţie tot aş avea la acest catren, că aşa sunt eu cusurgiu. Din câte am observat în calitatea de cronicar al vremurilor postdecembriste, calitate care mi se atribuie, prin România de astăzi regi şi regine mai găsim doar la ţigani. E drept, mai există în viaţă moaştele unui rege, dar acesta aparţine istoriei şi provine din rasa ariană cu care Hitler ar fi vrut să populeze întreg Pământul.
Să fi făcut autorul catrenului un calambur tras la temă precum definiţiile la rebus prin a sugera scriind cu litere mari „REGINĂ” că de fapt bate şaua să priceapă iapa? Ştiindu-se că Doiniţa noastră s-a născut şi educat în copilărie în satul Coşula, sat de vechi lingurari, tentaţia este că ne gândim la un anumit fel de „regină”. Dacă este aşa, descifrăm calamburul iar catrenul ar suna cam aşa:
Fantastic, seamănă a gheişă,
Deşi se spune că-i metisă;
Căci la Coşula-ntr-un cotlon,
O albă s-a încurcat c-un… ROM!

Rămânând în sfera speculaţiilor, din altă parte vine spaima mea. S-a zvonit prin târgul Botoşaniului că nevasta şoferului ajunsă senator v-a divorţa. Doiniţo, fată frumoasă şi pură ca albul din fotografie, stai aşa, ce faci?
Dacă divorţezi eu rămân fără pâine că n-am să mai pot scrie „nevastă de şofer” şi atunci dispare farmecul cuvântului scris şi citit, başca cel rostit în emisiunea televizată „Presa-n gura lu’ Rotundu”. Aracani de mine ce mi se pregăteşte, mai ales că mi-a fost dat să aflu pe calea bârfelor şi nu de la sursă!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Consolare sexuală
Horoscopul zilei de 4..66.2017
Precizarea Modern Calorului la Parcul Cornişa
Muzeul comunismului de la Botoșani într-o carte din Italia
Facilităţi de vizită la Muzeul Judeţean Botoşani
Luat cu asalt de „stafiile nopţii” la poarta mănăstirii Popăuţi
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.06.2017
Catrenul săptămânii
Hainele cernite şi poftele carnale neînfrânate
Ioan Rotundu
Danemarca a abrogat o lege din secolul XVII care interzicea insultele publice la adresa religiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog