Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22312
De la 07 Ianuarie 2003
122907961

Arestaţi-l pe Dumnezeu!

  • 30 March 2008, 23:00
De când cu summit-ul NATO, prin România se petrec lucruri ciudate. În Bucureşti ele abundă. Culoar unic pentru delegaţiile oficiale şi haos cât încape pentru restul bucureştenilor pe care nevoia îi va împinge în trafic. Cardiacilor li s-a interzis să aibă crize, pentru că salvarea nu va veni la domiciliul lor decât numai dacă vreun membri din familie va garanta că bolnavul are secundele numărate. Celor care trăiesc pe bază de dializă le este interzisă umplerea vezicii urinare, iar dacă nu vor respecta indicaţia dată de ministrul de Interne, şefii serviciilor de informaţii şi a agenţilor de poliţie rutieră, e treaba lor dacă vor face blocaj renal.
Pensionarii ce locuiesc pe traseul pe care vor trece mândrele coloane oficiale n-au voie să se iţească de după perdea, sau să privească pe vizorul uşii după poştaşul aducător de pensii, pentru că riscă să primească un glonţ widia între ochi. Oricum, poştaşul nu va avea acces în zona zero nici măcar să ducă o telegramă urgentă, pentru un deces în provincie. Nu au dreptul să iasă nici în balcon, să bată din palme, aşa cum o făceau în vremurile „iepocii de aur”, când trecea Ceauşescu.
La Constanţa, pe traseul pe unde va trece Bush, că Putin n-a acceptat să miroase locurile prin care s-a destrăbălat şi se mai destrăbălează preşedintele Băsescu, s-au văruit pomii, podeţele, s-au vopsit bordurile, sau văruit faţadele unor clădiri, s-au cărat gunoaiele de pe marginea şoselei de la intrarea şi ieşirea din oraş. Dacă s-ar fi pus problema curăţeniei, de dragul curăţeniei şi al civilizaţiei, nu s-ar fi găsit bani nici în ruptul capului şi ar fi trebuit organizate licitaţii publice pentru încredinţarea lucrărilor. Noroc de Bush!
Ecoul summit-ului a ajuns şi la Timişoara, unde vânătorii au fost rugaţi ca în aceste festive zile să nu cumva să iasă la vânat, dacă mai vor să aibă arma. Dealtfel, poliţiştii vor verifica posesorii de arme şi-i vor instrui cum să le ascundă mai bine, ca nu cumva puşlamaua din casă să se dea grande faţă de vreo fetişcană şi să tragă cu arma în tavanul sălii de clasă. Astfel de puşlamale se vor mulţumi să care palme şi pumni profesorilor, după care îşi vor suna babacul să-i dea nenorocitului nişte biştari ca să-şi ţină gura.
La Botoşani, şeful Autorităţii de Sănătate Publică a anunţat că poliţiştii vor monitoriza bolile molipsitoare. Nu ne-au spus ce vor face poliţiştii cu microbii care-i vor aresta. Eu cred că-i vor ancheta la micron, pentru a afla dacă nu cumva sunt terorişti râvnitori la sângele lui Bush, că Putin, ca purtător de centură neagră de mai mulţi dany, este imun la orice, chiar şi la scutul pe care NATO a vrut, dar nu-l va mai instala prin ţările Europei de Est.
Iar ieri, colac peste pupăză, nişte strigoi de la buletinul Meteo, au anunţat că începând cu prima zi a summit-ului NATO, în Bucureşti, va ploua abundent. La auzul unei asemenea veşti, preşedintele Băsescu a chemat-o urgent pe Lenuţa Udrea la un restaurant cu ştaif, pentru a-l consola şi a da pe gât, de necaz, o sticlă de rubiniu. A dat sticla peste cap, a făcut ce-a făcut cu Udrea, precum Monica cu Irinel, dar de ghinion tot n-a scăpat. Prin zona parcului Cişmigiu, căscând ochii la clădirea primăriei Capitalei, n-a observat că Dacia din faţa sa a frânat. I-a şifonat fundul, iar Dacia, respectând legea forţei de reacţie, s-a proptit în maşina din faţă. N-a stâlcit pe nimeni. Poliţistul care s-a deplasat la faţa locului zice că l-a amendat pe preşedinte cu 100 lei şi i-a trecut la catastif o penalizare de trei puncte. Nu i-a întocmit dosar ca ministrului Ludovic Orban, şi nici n-a chemat presa la faţa locului, ca nu cumva să ne şifonăm imaginea în faţa celor care vin la summit.
Băsescu s-a scuzat şi a explicat că a comis accidentul pentru că întreaga sa fiinţă era concentrată asupra neisprăviţilor de meteorologi, care au anunţat vreme rea pe timpul summit-ului. Chiar era pe punctul de-al suna pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, să-i ordone arestarea meteorologilor sabotori ai summit-ului, care nu-s decât nişte terorişti aflaţi în solda lui Tăriceanu şi a mogulilor din presă.
Cred că aici preşedintele Băsescu a comis o greşeală de neiertat. Nu meteorologii trebuie arestaţi. Ei nu fac decât să anunţe ce-a mai pus Dumnezeu la cale. Iar Dumnezeu, privind peste România şi văzând cum bieţii oameni au ajuns bătaia de joc a unor neisprăviţi cu rang de înalţi demnitari în stat, s-a gândit să-i pedepsească pe neisprăviţi, stricându-le vremea şi înnegurându-le sufletul.
Dacă Băsescu şi clica lui vor vreme bună pe timpul summit-ului, pe Dumnezeu trebuie să-l aresteze loaza de procuror şef Daniel Morar. Să văd dacă-l ţin brăcinarii!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Femeile pesediste îşi vor ataca, fără scrupule şi milă, adversarii
Ministrul Adomniţei a răstignit DJT, lăsând-o fără bani
Femeia de serviciu mai presus de Văcăroiu ori Ştefan Baban
Când inteligenţa se opreşte în gardul raţiunii
Ioan Rotundu
Deputatul Buhăianu se ia de fostul şef
Plouă cu bani guvernamentali şi la Botoşani
Comentariul comentariilor (LXXXVII)
(Ioan Rotundu)
Primele note de 10 de la „Dansez pentru tine”
Păţania preotului fustangiu
Horoscop
Ajutaţi-l pe Dragoş!
Vinde avantajos un apartament
Mai puţină birocraţie...
Program TELE’M Botoşani, luni, 31 martie
Crosul Jandarmeriei s-a bucurat de o amplă participare
Unii îşi rup oasele la muncă, iar alţi le fură agoniseala
Lacom după băutură, a încurcat sticlele
Ziarişti neaveniţi atacă Ipoteştii
„Avem trei candidaţi de primari cu mari şanse”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog