Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18487
De la 07 Ianuarie 2003
122878554

Arestul Central va fi extins, din cauza supraaglomerarii

  • 19 February 2015, 23:00
Arestul Central al Politiei Capitalei va fi extins, din cauza supraaglomerarii, in alte doua corpuri de cladire din curtea institutiei, unde au sediile revista Politia Romana si Institutul pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii, potrivit unor oficiali din IGPR citati de agentia Mediafax.
Sursele citate au declarat ca Arestul Central al Politiei Capitalei urmeaza sa fie extins intrucat gradul de ocupare a acestuia a ajuns la aproape suta la suta.
Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au hotarat, la sfarsitul anului trecut, ca Arestul sa fie extins in alte doua corpuri de cladire situate in curtea acestuia, ocupate de revista Politia Romana si Institutul pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii.
In acest sens, s-a hotarat ca redactia sa fie mutata in aceeasi cladire in care functioneaza si Centrul de Presa al IGPR, in strada Domnita Anastasia, in timp ce angajatii Institutului pentru Prevenirea Criminalitatii vor lucra in cladirea Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, din strada Mihai Voda, unde, conform surselor citate, au inceput deja lucrarile pentru reamenajarea birourilor.
In prezent, in Arestul Politiei Capitalei sunt inchisi, printre altii, fosta sefa a DIICOT Alina Bica, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, omul de afaceri Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin, primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si fostul ministru al Internelor Cristian David.
De asemenea, reprezentantii Politiei Capitalei au declarat ca "pe parcursul anului 2014 a fost analizata, in mai multe etape, situatia Centrului de Retinere si Arestare Preventiva 1, programandu-se lucrari de reabilitare si igienizare a acestui spatiu".
Sursa citata a precizat ca in perioada urmatoare vor avea loc lucrari de igienizare in zona de acces, spatiul destinat vizitatorilor, precum si in camerele in care se asigura dreptul la grefa, urmand sa fie adusa si mobila noua.
Renovarea va fi realizata cu angajati ai Politiei Capitalei si nu se va apela la serviciile unei societati private, a mai precizat sursa citata.
Deputatul PMP Elena Udrea, care a stat in Arestul Central al Politiei Capitalei din 10 februarie pana in 17 februarie, a solicitat conducerii structurii sa-i permita ca, pe banii ei, sa varuiasca celula in care a fost inchisa, sa vopseasca gratiile si caloriferele, sa schimbe mobilierul si sa tapeteze peretii, potrivit unor surse din Politie.
Sursele citate au precizat ca, in virtutea legii donatiei, Elena Udrea a adresat conducerii Arestului Central al Politiei Capitalei o cerere in care a solicitat sa i se permita sa-si renoveze celula. Solicitarea Elenei Udrea urma sa fie analizata in aceasta saptamana de seful Arestului Capitalei.
Elena Udrea a fost plasata, in 17 februarie, in arest la domiciliu, printr-o decizie definitiva luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatului PMP la decizia de arestare preventiva dispusa in 11 februarie, in dosarul "Microsoft".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Anii Elenei Udrea
Reţeta zilei: Omletă spaniolă modificată
Horoscopul zilei
O mireasa din India s-a casatorit cu un invitat de la nunta
Zile grele pentru PFA
Orice PFA ce castiga 144.900 lei (salariul mediu x 5 x 12 luni) plateste 38.108 lei + impozitul pe venit de 16% + CASS de 5,5%
Germania atrage imigranti din estul Europei. Cei mai multi provin din Romania
Constantin Boscodeala, condamnat la cinci ani de inchisoare, ramane seful PSD Buzau
dupa ce Ponta nu i-a acceptat demisia
ISC are inca de recuperat aproape jumatate din prejudiciul stabilit in procesul "Trofeul Calitatii"
Laura Codruta Kovesi acuza presiuni politice pentru abandonarea unor cazuri de coruptie
Cine este Eduard Hellvig, propus sef al SRI de Klaus Iohannis
Botoşanii: 500 mii lei pentru firma deputatului Costel Şoptică
25 de situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore
Opel Zafira cu documente expirate depistat la Stânca
Amice Florine, tot canalie politică ai rămas!
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: Exista o sansa rezonabila ca printr-o motiune de cenzura sa se schimbe Guvernul
Executați silit pentru datoriile la încălzire
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog