Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7425
De la 07 Ianuarie 2003
85223387

Arhitectura comunistă atrage turiștii străini în România

  • 24 August 2012, 23:00
Șase dintre cele mai importante exemple de arhitectură comunistă din România vor fi introduse într-un circuit cultural european alături de o serie de alte clădiri din Europa de Sud-Est aparținând regimului totalitar.
Prin intermediul proiectului ATRIUM – Arhitectura Regimurilor Totalitare din secolul al XX-lea în Managementul Urban, Mitropolia Moldovei și Bucovinei urmărește să valorifice potențialul turistic cultural din perioada regimului comunist din România și astfel să atragă un număr cât mai mare de turiști străini spre țara noastră. Mitropolia Moldovei și Bucovinei este parteneră în acest proiect alături de alți 18 parteneri care provin din 11 țări din Europa de Sud- Est.
Cele 6 clădiri comuniste din România (Palatul Parlamentului, Casa Scânteii, Teatrul Național din București, Monumentul închinat Eroilor Neamului din București, Complexul Unirea din Iași și Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava) vor face parte dintr-un circuit cultural european alături de alte clădiri din Europa aparținând regimului totalitar. Printre acestea se numără: Universitatea din Patras, Piața Libertății din Bratislava, Palatul Național de Cultură din Sofia, Piața Revoluției din Ljubljana, Monumentul închinat eroilor din Forli, etc.
“Întrucât în România vin din ce în ce mai puțini turiști din străinătate, trebuie găsite modalități noi prin care să-i atragem. De aceea considerăm că proiectul ATRIUM deschide o nouă oportunitate de a crește numărul turiștilor străini, oportunitate de care trebuie să profităm și pe care trebuie să o valorificăm la maxim”, a declarat dna Alina Ifrose, Manager de Comunicare în cadrul proiectului.
Pentru ca acest proiect să aibă succes, după finalizarea circuitului vor fi create o serie de produse turistice culturale care vor fi promovate prin intermediul agențiilor de turism din România și nu numai. Astfel proiectul ATRIUM ar putea duce la dezvoltarea unui nou segement pe piața turistică și la atragerea turiștilor străini din țări precum: Albania, Slovenia, Croația, Serbia, Italia, Grecia, Bulgaria și Slovacia.
Chiar daca pentru unii turiști regimul comunist nu reprezintă neapărat o atracție turistică, proiectul ATRIUM, prin amploarea sa, va reuși să conștientizeze publicul despre importanța istorică, culturală și arhitecturală a clădirilor comuniste și să trezească interesul turiștilor pentru acest tip de turism și anume turismul cultural, arhitectonic comunist.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Lecţie de viaţă pentru soţ
Merkel si Hollande presează Grecia pentru continuarea reformelor
Guvernul a va vinde pachetul de acţiuni deţinut la Electrica Muntenia Sud
foamea de bani a Guvernului Ponta ne dă pe mâna Enel
Evenimentele din România dau impresia regresului în aproape fiecare aspect
Eectificarea bugetara consfinţeşte deteriorarea economică
Ce a scris presa germană despre vizita Angelei Merkel la Chișinău
Ministrul francez de Externe şi-a amânat vizita în România
Mircea Badea a rămas fără permis
Adrian Năstase s-a mai ales cu un dosar penal
Flashmob - Condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov
Produse expirate găsite la vânzare de Protecţia Consumatorilor
Botoşani: Rezultatele preliminare ale Recensământului Populaţiei în judeţ
Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste jumătate miliard lei
Botoşani: Concurs pentru medic specialist pentru expertiză medicală
Grigoraş şi Şoptică se pregătesc să devină parlamentari
Abundenţă de participanţi la SummerFest Botoşani 2012
Vor fi redeschise posturile comunale de poliţie
Botoşani: Vama Rădăuţi Prut, un sediu de râsul lumii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă