Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18680
De la 07 Ianuarie 2003
122904329

Atacurile de la Paris: Salah Abdeslam a declarat politiei ca intentiona sa se arunce in aer, dar s-a razgandit

  • 20 March 2016, 23:00
Salah Abdeslam, principalul suspect aflat in viata al atentatelor teroriste de la Paris, din noiembrie anul trecut, le-a declarat anchetatorilor belgieni sambata ca planuia sa se arunce in aer pe 13 noiembrie, la Stade de France, dar ca s-a razgandit, a informat procurorul Parisului, potrivit Reuters.
"Salah Abdesalam, astazi, in timpul interogatoriului a afirmat ca - si citez - 'a vrut sa se arunce in aer la Stade de France si ca s-a razgandit'", le-a spus reporterilor Francois Molins, adaugand ca declaratiile initiale ale lui Abdesalam ar trebui tratate cu prudenta.
Avocatul lui Abdeslam a declarat, sambata, ca acesta coopereaza cu politia, dar va refuza extradarea in Franta.
Procurorul Parisului a precizat ca, in cel mai rau caz, ar putea dura trei luni pana cand Abdeslam va putea fi predat Frantei, dupa ce acesta a transmis ca se va opune extradarii in tara sa natala.
Molins a spus ca Abdesalam a jucat un "rol central" in planuirea si logistica atacurilor cu arme si bombe de la Paris, soldate cu 130 de morti.
El a mentionat mai multe deplasari prin Europa in lunile iulie, septembrie, octombrie si noiembrie, ce au inclus si trasportarea altor indivizi avand legaturi cu atacurile. Molins a mai spus ca Abdeslam a cumparat detonatoare si apa oxigenata, folosite la fabricarea explozibililor.
"Primele lui declaratii, pe care tebuie sa le luam cu prudenta, lasa fara raspuns o serie de intrebari, dintre care Abdeslam va trebui sa explice, in special, prezenta sa in arondismentul 18 din Paris pe 13 noiembrie, la orele 22.00", a spus Molins. "Va trebui de asemenea sa explice motivele pentru care a decis sa-si abandoneze in cele din urma centura cu explozibili", a mai spus procurorul francez.
Gruparea Stat Islamic, care spune ca a comis atacurile, a descris intr-o revendicare a responsabilitatii fiecare dintre locatiile lovite, inclusiv arondismentul 18 al capitalei franceze, unde nu a avut loc de fapt niciun atac.
Salah Abdeslam a ajuns la inchisoarea din Bruges
Salah Abdeslam a ajuns sambata seara la inchisoarea din Bruges (nord-vestul Belgiei), unde a fost incarcerat, a anuntat AFP.
Potrivit purtatoarei de cuvant a administratiei penitenciarelor din Belgia, Kathleen Van de Vijver, el va sta intr-o celula din aripa "de securitate speciala si individuala", creata in 2008 pentru "persoanele care prezinta un risc de evadare si cei care au probleme de comportament in inchisorile normale".
Salah Abdeslam, care a fost ranit la picior vineri, in timpul capturarii sale, a parasit in jurul orei 17.00 GMT la bordul unei ambulante, sub escorta politiei, sediul politiei judiciare federale din Bruxelles, unde a fost audiat pentru prima data dupa arestarea sa cu o zi in urma.
Francezul de origine marocana, in varsta de 26 de ani, a fost inculpat sambata pentru "participare la asasinate teroriste si participare la activitatile unui grup terorist".
Citeste si: Autoritatile franceze emit un nou mandat de arestare pe numele lui Salah Abdeslam/ Complicii lui ar putea incerca sa fuga din Europa, avertizeaza Interoplul
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 18.03.2016
Botoşani/Dobârceni: Elev bătut bestial de preot la ora de Religie
Soţia preotului este directorul Şcolii Dobârceni
Reţeta zilei: Paste cu chifteluţe
Bancul zilei: Soţia descurcăreaţă
Horoscopul zilei de 21.03.2016
Lumea lu' Rotundu: Răzbunarea
Un tribunal din SUA a decis ca Hulk Hogan sa primeasca 115 mil. $ de la un site
ce a publicat un video in care wrestlerul facea sex cu sotia unui prieten
Genomul uman arata ca Homo sapiens are o istorie sexuala mai aventuroasa decat se credea
Romania traieste doar din consum si ignora semnalul de alarma.
Ce risca economia tarii in perioada imediat urmatoare
Ucraina: Pietre si fumigene contra homosexualilor, la Liov
Rădăuţi Prut: Primarul Nichiteanu şi-a sărbătorit cu fast ziua de naştere
Spre necazul şi invidia potenţialului contracandidat al PSD
Vorbe contra fapte
Ioan Rotundu
Botoşani: Prefectul Nechifor a stat cu tizul contestat la dreapta sa
Ioan Rotundu
Grevistul foamei de la Suharău se mută la Prefectură
Alt grevist îi la locul la Primăria Suharău
Portariuc iar a bravat pe seama Cornişei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog