Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20194
De la 07 Ianuarie 2003
122880261

Au scăpat de infracţiunile grave comise la băutură de localnici

  • dar ne lovim de cele comise de cei ce urcă băuţi la volan
  • 25 August 2009, 23:00
Abia reîntors, luni, din concediul de odihnă pe anul în curs, inspectorul Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi, aproape că s-a luat cu mâinile de cap constatând gravitatea evenimentelor rutiere înregistrate în ultima săptămână. „Am citit în presă de teribilul eveniment rutier de la Flămânzi, cel mai grav, ca dimensiune şi număr de victime, din istoria localităţii, probabil”, ne-a spus şeful poliţiştilor locali, referindu-se la dramaticul accident din noaptea de 15 / 16 august, când, la ieşirea din oraş, spre Frumuşica, un conducător auto băut a intrat din plin într-un grup de tineri care circulau pe DE58, omorând trei dintre ei şi rănind grav încă doi.
Ca într-un blestem, exact o săptămână mai târziu, pe acelaşi drum european şi doar un kilometru mai jos, un alt accident auto, grav de data aceasta prin valoarea pagubelor produse, a fost înregistrat în zona numită de localnici 6 Drumuri. Duminică, în jurul orei 5:00 dimineaţa, studentul Andrei Anton, de 20 ani, din municipiul Botoşani, aflat, ca şi în cazul anterior, în stare avansată de ebrietate, a pierdut în intersecţia respectivă controlul volanului. „Efectiv, nu a văzut curba şi a luat-o drept, printre drumul care duce spre Prăjeni şi DE58”, au constatat poliţiştii în urma verificărilor efectuate. Din cauza vitezei, autoturismul VW Passat a spulberat un stâlp al E-ON-ului şi zidul locuinţei, oprindu-se în peretele locuinţei aflate în spatele gardului.
Conform buletinului informativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive şi a stării de ebrietate a şoferului. Testat cu aparatul etilotest, Andrei Anton a fost depistat cu o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, mult mai mult decât limita legală admisă. Acum, pentru recuperarea pagubei produse, proprietarul trebuie să se adreseze instanţelor civile de judecată, pentru că, pentru distrugere din culpă, şoferului vinovat nu i se poate întocmi dosar penal.
Pentru „isprava” sa, conducătorul auto se va alege totuşi cu dosar penal, dar numai pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie mai mare decât cea prevăzută de lege. „Am scăpat oarecum de problemele create de localnicii cunoscuţi ca mari consumatori de alcool, numărul infracţiunilor cu violenţă comise de aceştia la băutură fiind în vizibilă scădere. Ne lovim, în schimb, de tot mai multe infracţiuni provocate de şoferi iresponsabili, care urcă beţi la volan şi seamănă numai nenorocire în jurul lor. Din păcate, chiar azi am citit o statistică îngrijorătoare, care indică accidentele rutiere ca prima cauză a deceselor înregistrate, în România, în rândul tinerilor”, ne-a mai spus şeful poliţiştilor din Flămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Îşi joacă propria poveste
Program TELE'M, miercuri, 26 august
Comuniştii, la ordinul Moscovei, refuză dialogul cu partidele democratice
care au câştigat alegerile
Bogat şi sărac: Voronin ameninţă cu o spargere prin prostituare
comuniştii insinuează că Diacov ar fi veriga slabă din AIE
Poveştile românilor din Ontario: Teresa Onsen, agent imobiliar
Pentru Voronin principalul este să se menţină în fotoliul puterii
Campionat de soccer freestyle în cadrul Festivalului Verii
Teatrul istoric are priză la public
Sancţionat de trei ori în aceeaşi zi
Răfuială între ţigani stinsă de poliţiştii botoşăneni
Poliţistul acuzat de violenţă scos basma curată de către ancheta colegilor
Soţii stresaţi
Horoscop
Dacă sunteţi persoană serioasă şi calmă... atunci v-aţi găsit serviciu!
Secretara Florica iar a comis-o!
O nouă comisie de control la Colegiul „Grigore Ghica” Dorohoi
Direcţia Agricolă nu mai are bani de salarii
Mult trâmbiţatul program after-school a fost îngheţat
Se subţiază numărul inspectorilor şcolari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog