Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24711
De la 07 Ianuarie 2003
118289904
Autor: Cristi Șelaru, Redactor

Ultimul TUN cu IZ ELECTORAL pe care îl pregătește Dacian Cioloș pe final de mandat

  • 18 September 2016, 23:00
Dacian Cioloș pregătește un ultim tun cu iz electoral pe final de mandat! Guvernul ia în calcul să elimine obligaţia ca o persoană care obţine venituri din mai multe surse să plătească la fondul de sănătate pentru fiecare sumă obţinută. Anunţul a fost făcut de premierul Dacian Cioloş pe un cont de socializare, în replică la nemulţumirea unui contribuabil. Acesta se plângea că o persoană care are şi salariu şi pensie trebuie să plătească 5,5% din ambele venituri către bugetul de sănătate.
"Dacă o persoană e pensionară, spre exemplu, dar este şi managerul unei mici firme, trebuie să platească la sănătate de două ori: o data ca pensionar, o data ca manager. De ce ? E vorba de o singura persoana! I se fac prestatii de sănătate duble?", se plânge contribuabilul pe contul de socializare al premierului. În replică, Dacian Cioloş i-a scris că este într-adevăr vorba despre o aberaţie legislativă pe care Guvernul se gândeşte să o corecteze.
Un alt internaut i s-a plâns premierului că, în şcoli, sunt solicitate în continuare copii legalizate ale documentelor, deşi procedura a fost schimbată prin ordin de ministru. Dacian Cioloş l-a îndemnat pe părinte să refuze să dea copie legalizată.
Mai mult, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost pus de premier să verifice de ce direcţiile de sănătate publică cer în continuare copii legalizate pentru obţinerea certificatului de conformitate, deşi Guvernul a schimbat legea.
La sfârşitul lui iunie, Guvernul a adoptat mai multe măsuri prin care a eliminat copiile legalizate ale documentelor, cazierul judiciar pentru obținerea documentelor şi a introdus posibilitatea ca anumite taxe şi amenzi să fie plătite online.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Informare meteo de racire accentuata a vremii, ploi si instabilitate atmosferica
„Păduchii” politicii botoşănene ies din nou în frunte
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos: Puteti refuza sa dati copie legalizata la scoala;
Horoscopul zilei de 19.09.2016
Bancul zilei: Ciudăţeni taximetristului
Reţeta de mici a bătrânilor n oştri
O Povestea „Grănicerului“, generalul român care n-a pierdut nicio luptă.
Şi-a vândut moşia ca să cumpere mitraliere
Lumea lu' Rotundu: Castelul Corbinilor
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.09.2016
Scrisoare deschisă a jurnalistului Ioan Rotundu către preşedintele PNL Alina Gorghiu
Ecaterina Andronescu, piaza rea a învăţământului, recidivează
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă