Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22179
De la 07 Ianuarie 2003
122882246
Avanpremiera eveniment/ DNA:

"Frauda în domeniul achiziţiilor publice cunoaşte o perfecţionare continuă"

  • 19 March 2013, 23:00
"Frauda in domeniul achizitiilor publice cunoaste o perfectionare continua, iar mecanismele de fraudare sunt din ce in ce mai complexe. Fenomenul fraudei in achizitiile publice se interpatrunde cu cel al coruptiei, cu cel al economiei subterane, in general, si cel al criminalitatii economico - financiare, in special", arata specialistii DNA in achizitii publice .
Despre aceste subiecte si multe altele, legate de combaterea criminalitatii in acest domeniu, vor vorbi reprezentanti ai institutiilor cu atributii de investigare si control precum si experti romani si din alte state membre ale UE, miercuri, 20 martie, in cadrul Conferintei de deschidere a proiectului transnational "Combaterea Criminalitatii in domeniul Achizitiilor Publice. O abordare operationala", derulat de Freedom House Romania cu sprijinul financiar al Uniunii Europene - DG Home Affairs.
Teodor Florin Cuciureanu, Sef serviciu Specialisti in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie va sustine o prezentare din care citam alte cateva idei: "Dupa aparitia in anul 2006 a actului normativ de baza au fost emise un numar de 10 modificari si completari ale acestuia, unele avand ca punct de plecare vulnerabilitatile intalnite in practica de zi cu zi.
Clarificarea fraudelor in domeniul achizitiilor publice presupune o analiza detaliata si complexa a documentelor intocmite in atribuirea/derularea unui contract de achizitie publica si, nu in ultimul rand, cunostinte aprofundate din alte domenii conexe acestuia."
De asemenea, Teodor Dulceata, Director adjunct - Directia Control, Departamentul pentru lupta antifrauda – DLAF va prezenta un studiu de caz care ilustreaza fraude descoperite in cadrul unui proiect cu finantare SAPARD. In studiul de caz se arata cum o persoana fizica a manipulat procedura de achizitie si a falsificat anumite oferte depuse de companii din UE, mai mult, persoana respectiva a utilizat acelasi mecansim de fraudare si in cadrul altor proiecte cu fonduri UE.
Mai multe informatii si abordari ale fenomenului de fraude in domeniul achizitiilor publice veti putea afla miercuri, 20 martie, in cadrul evenimentului care se va desfasura pe durata intregii zile. Vezi aici detalii despre proiect, despre eveniment si speakerii care vor lua cuvantul.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ce fac bărbaţii care nu beau
Gastronomie: Pulpe de pui, surpriză
Povestea adevărată a unui leu
Ioan Rotundu
Nicolae Negru: Despre criza politică din RM pe înţelesul străinilor
Dosarul privatizării I.C.A., amânat pentru 5 aprilie
Un diplomat în pielea goală
Vatican: Traian Băsescu a discutat cu Joe Biden scutul antirachetă în România
Ponta şi Antonescu vor decide noul ministru al Justiţiei
Antonescu salută numirea Monei Pivniceru la Curtea Constituţională
Botoşani: Poliţia, zeiţa ocrotitoare a spărgătorilor de magazine
Ioan Rotundu
Firma care se va înfrupta din banii publici pe seama maidanezilor
Măgăria lui Ţurcanu
Ioan Rotundu
Cineva i-a deschis lui Ţurcanu ochii şi l-a ferit de o nouă belea
„Limba noastră-i o comoar㔠dar a devenit o povară
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog