Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18518
De la 07 Ianuarie 2003
122878585
Avocatul Gheorghiţă Mateuţ:

Mihai Necolaiciuc va fi adus miercuri in România

  • 19 April 2011, 23:00
Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc va fi adus, miercuri, in tara, in urma mandatului semnat de autoritatile americane de predare a acestuia, a declarat avocatul Gheorghita Mateut, relateaza Agerpres. Potrivit avocatului, Necolaiciuc va fi dus la Judecatoria Sectorului 1, instanta urmand sa verifice mandatul de arestare emis in lipsa de catre aceasta instanta.
"Potrivit procedurii, inculpatul trebuie audiat, deoarece mandatul de arestare nu a fost pus in executare. Instanta poate decide mentinerea mandatului de arestare emis, sau poate decide eliberarea sa. Necolaiciuc nu a fost retinut in baza acestui mandat de arestare, ci in baza cererii de extradare", a declarat, marti, vicepresedintele Judecatoriei Sectorului 1, Emilia Madularescu.
Judecatoarea a spus ca nu poate sa confirme aducerea lui Necolaiciuc la Judecatoria Sectorului 1, instanta nefiind informata inca despre acest lucru.
Ministerul Justitiei a confirmat, pe 11 aprilie, ca mandatul de predare a lui Mihai Necolaiciuc in favoarea Romaniei a fost semnat de catre secretarul de stat al SUA.
"Conform informatiilor transmise de catre Departamentul de Justitie al SUA, mandatul de predare a lui Mihai Necolaiciuc in favoarea Romaniei a fost semnat de catre secretarul de stat al SUA", informa MJ. Mihai Necolaiciuc se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea extradarii catre Romania, incepand cu data de 23 iunie 2009.
In 17 martie 2011, Ministerul Justitiei a fost informat de catre Departamentul de Justitie al SUA ca Mihai Necolaiciuc a anuntat ca nu intentioneaza sa declare apel impotriva ordinului de extradare, urmand ca el sa fie predat autoritatilor romane.
Fostul director general al SNCFR a fost arestat de autoritatile americane pentru incalcarea legilor emigrarii la 17 iunie 2009 si arestat provizoriu in vederea extradarii pe 23 iunie 2009.
Procurorii DNA au dispus, pe 1 februarie 2008, trimiterea in judecata a lui Mihai Necolaiciuc, director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane in perioada iulie 2000-octombrie 2003, si a celor noua complici ai sai pentru savarsirea a sapte infractiuni de abuz in serviciu si a trei infractiuni de utilizare a creditelor in alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane euro.
Conform Ministerului Public, in dosarul trimis la Judecatoria sectorului 1, procurorii au constatat ca Necolaiciuc a angajat compania intr-o serie de relatii contractuale nelegale, in urma carora au fost platite din bugetul companiei, cu incalcarea prevederilor legale, produse, bunuri si servicii care fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzatoare calitativ si nefolositoare companiei.
Prin aceste operatiuni, a fost creat un prejudiciu de peste 18 milioane euro in dauna companiei.
Din sumele folosite nelegal pentru plata produselor respective, 4,5 milioane euro au provenit dintr-un credit extern contractat cu Banca Europeana de Investitii (BEI), care era destinat exclusiv refacerii infrastructurii feroviare afectate de calamitati naturale.
Deoarece Mihai Necolaiciuc s-a sustras urmaririi penale pe tot parcursul acesteia, pe 16 martie 2007, Judecatoria sectorului 1 a dispus arestarea preventiva a inculpatului pe o perioada de 30 de zile, fiind emise, totodata, mandatul european de arestare si mandatul de urmarire internationala in vederea extradarii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ofertă refuzată
Caricatura yilei
Locuinţă aprinsă din neglijenţă
MOL a semnat acordurile de concesiune pentru trei perimetre de explorare petrolieră din România
Un întreg sat medieval din Italia, de vânzare pentru 550.000 de euro
Emil Boc: Ioan Botiş este un om onest, situaţia sa nu e nouă
"Ungaria e ruşinea Europei" - Comentatori germani despre noua Constituţie maghiară
România, cea mai mare creştere economică din rândul noilor state membre ale UE in 2012
Ajutor pentru botoşănenii aflaţi în lipsuri şi suferinţe
Surse: Crin Antonescu vine la Botoşani
Portariuc a trecut la luptă cu organismele modificate genetic
Directorii de spitale speră că ministerul Sănătăţii nu-i va ţepui
Cozonac cu multe semne de întrebare la termenul de valabilitate
Au câştigat banii dar… numai pe hârtie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog