Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8835
De la 07 Ianuarie 2003
122894484

Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, şi-a dat demisia

  • 19 December 2013, 23:00
Crisu Anastasiu si-a inaintat demisia din functia de Avocat al Poporului, a anuntat Crin Antonescu joi. Anastasiu fusese numit in functie de plenul reunit al celor doua camere parlamentare, la propunerea USL, pe 22 ianuarie.
Crisu Anastasiu a fost criticat de societatea civila pentru lipsa de reactie fata de anumite ordonante de urgenta ale Guvernului considerate abuzive. Rolul Avocatului Poporului este extrem de important in sistemul legislativ: este singura institutie care poate ataca la Curtea Constitutionala ordonantele de urgenta ale Guvernului.
"A dorit sa multumeasca pentru incredere si pentru faptul - intre altele - ca pe tot parcursul mandatului exercitat niciodata dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru nu s-a exercitat niciun fel de influenta, niciun fel de presiune. Nu i-am cerut sa atace nicio ordonanta (...) Motivele (demisiei, n.r.) sunt de natura personala, asa cum sunt consemnate oficial si in cererea de demisie", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.
Singura ordonanta de urgenta atacata de Crisu Anastasiu la Curtea Constitutionala (CCR) a fost OUG-ul care impunea un nou Cod al Insolventei. Anastasiu a atacat ordonanta de urgenta la CCR, iar Curtea a decis ca actul normativ este neconstitutional.
In 2002, Crisu Anastasiu, la acea vreme procurorul general financiar al Curtii de Conturi, a sesizat Colegiul Jurisdictional al Municipiului Bucuresti pe motiv ca, in calitatea de ordonator de credite, primarul general Traian Basescu nu ar fi avut aprobarea Consiliului General pentru o serie de plati facute unei firme pentru lucrarile la Pasajul Basarab, pentru care nu ar fi avut avizul municipalitatii. Curtea de Conturi i-a imputat atunci lui Traian Basescu un prejudiciu de 37,95 miliarde de lei vechi. Ulterior, Traian Basescu a fost gasit nevinovat de judecatorul financiar Petre Lazaroiu. Lazaroiu este, in prezent, judecator la CCR.
In perioada 1981-1990 Crisu Anastasiu (56 de ani) a fost judecator, apoi procuror. Intre 1995-2002 a fost consilier la Curtea de Conturi, iar in perioada 2002-2005 a ocupat postul de procuror general financiar pe langa Curtea de Conturi a Romaniei. Intre august 2005 - iunie 2009 a fost procuror la Parchetul de pe langa ICCJ, formator la Institutul National al Magistraturii. Intre 2010-2012 a fost membru in Comisia de specialitate "Stiinte juridice" din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Este membru in Baroul Bucuresti.
Agenţia de şţtiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prezervativele buclucaşe
Gastronomie: Sângerete afumat
Botoşani/Rădăruţi Prut: Un profesor a pierdut salariul colegilor la păcănele
Pompierii botoşăneni, locul II la concursul internaţional
45 tone de furaje distruse într-un incendiu la Stăuceni
Comunicat de presă APIA Botoşani
Doi botoșăneni au intrat în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică
Tudor Chirilă: Declar pierdută ţară
Orlando Balaș: România ridică-te!
Maria Grapini: Foarte mulţi malaezieni doresc să vină în România
Consiliul Naţional Secuiesc cere primarilor să afişeze în locuri publice proclamaţia "Marelui marş al secuilor"
Deputatul Gheorghe Coman, preşedinte PC Buzău, urmărit penal pentru luare de mită
el a fugit cu maşina in timpul flagrantului, dar a fost prins pe DN1, intre Buzău şi Ploieşti
Procurorul general i-a scris lui Traian Băsescu sa nu promulge modificările la Codul Penal
Modificările legislative în problema conflictelor de interese, "pericol iminent" pentru fondurţle europene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog