Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24624
De la 07 Ianuarie 2003
122884691
BM: Brazilia, China, India, Indonezia, Coreea de Sud si Rusia

Vor concentra jumătate din creşterea economiei mondiale până în 2025

  • 17 May 2011, 23:00
Economiile emergente vor continua sa devina din ce in ce mai puternice in urmatorii ani, urmand ca pana in 2025 Brazilia, China, India, Indonezia, Coreea de Sud si Rusia sa concentreze aproximativ 50% din cresterea economiei mondiale, fata de o treime in prezent, se arata intr-un studiu al Bancii Mondiale (BM). Avand in vedere acest lucru, autorii raportului "Global Development Horizons 2011 - Multipolarity: The New Global Economy" considera ca sistemul monetar international nu va mai fi dominat de o singura moneda.
Pe masura ce puterea economica se schimba, aceste economii vor antrena o crestere economica in tarile cu venituri reduse, prin intermediul schimburilor comerciale transfrontaliere si al tranzactiilor financiare.
Analistii Bancii Mondiale estimeaza ca economiile emergente vor inregistra un ritm anual de crestere de 4,7% in perioada 2011-2025, in vreme ce economiile dezvoltate vor creste cu 2,3% pe an in aceesi perioada. Economiile avansate vor continua insa sa domine economia mondiala, iar zona euro, Japonia, Marea Britanie si SUA vor juca in continuare un rol central in avansul economiei globale.
Potrivit raportului, economiile emergente care au folosit dezvoltarile tehnologice si cererea externa ca motoare de crestere vor trebui sa modificari structurale pentru a-si sustine ritmul de crestere, care ar trebui sa se bazeze pe cresterea productivitatii si intarirea cererii interne. BM evidentiaza diversitatea polilor de crestere economica din tarile emergente, aratand ca unele s-au bazat pe exporturi, precum China si Coreea, iar altele pe consum intern - Brazilia si Mexic.
Expertii institutiei sunt de parere ca, odata cu dezvoltarea unei clase de mijloc in economiile emergente si in statele din estul Asiei, consumul intern va creste si va deveni un motor al cresterii mondiale Mansoor Dailami, principalul autor al raportului, arata ca peste un deceniu, dimensiunile Chinei si globalizarea rapida a corporatiilor si bancilor chinezesti vor duce la un rol mai important al yuanului pe scena internationala. "Cel mai probabil scenariu pentru 2025 la nivel mondial este unul multi-valuta, centrat in jurul dolarului, euro si a yuanului", a declarat Mansoor Dailami.
Pentru o crestere economica sustinuta si pentru a face fata unor riscuri complexe, economiile emergente trebuie sa isi reformeze institutiile, inclusiv pe cele din sectorul economic, financiar si social. China, Indonezia, India si Rusia se confrunta cu provocari institutionale si de guvernare, in vreme ce pentru Brazilia, India si Indonezia accesul la educatie reprezinta un motiv de ingrijorare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dezamăgirea soţului
Caricarura zilei
Alege să fii salvator !
Comunicat de presă APIA
KGB a ordonat asasinarea Papei Ioan Paul al II-lea
Berlusconi primeşte o lovitură în alegerile locale
În mediul privat, numărul salariaţilor a crescut în martie cu 20.000
Gafă la nivel înalt Guvern-FMI
La Botoşani o persoană cu handicap a fost amendată pentru că avea permis de conducere
Dacă România ar fi vândut Distrigaz către Gazprom ar fi avut un preţ mai bun la gaze
Danemarca intenţionează să revendice Polul Nord
Scandaluri sexuale la vârf
Dominique Strauss-Kahn a fost prezentat ca la paradă
încătuşat şi nebarbierit
Din nou criză a laptelui praf
IŞJ a anunţat că mai are vacante peste 400 locuri la catedră
Speră să obţină gradaţii de merit prin contestaţii
O acţiune a DSP Botoşani sortită eşecului
Ambasadorul SUA a refuzat invitaţia de a vizita Vlăsineştiul
Primarul Flutur s-a întâlnit ieri cu ambasadorul Hoa Van Huynh
ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, vine la Botoşani
Ofensivă împotriva OMG-urilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog