Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11991
De la 07 Ianuarie 2003
122872058

Bac fără proba de sport

  • 21 August 2009, 23:00
Pentru elevii care vor susţine examenul de bacalaureat în 2010, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au pregătit surprize. Aceştia vor susţine mai puţine probe la Bac, dar nu vor mai avea posibilitatea să îşi ridice media la proba de sport. Asta pentru că proba de sport va fi scoasă de la bacalaureat, după numeroasele scandaluri legate de cumpărarea notelor la această disciplină, unde corectitudinea notării este mult mai greu de verificat.
Modificările, aflate în proiect, prevăd în principal, ca bacalaureatul să se desfăşoare în două etape: una pe parcursul anului, cu probe de oral eliminatorii, şi una la finalul anului şcolar, când candidaţii vor susţine doar trei probe scrise, la limba română şi la disciplina obligatorie a profilului, dar şi la disciplina la alegere a profilului.
“O modificare a structurii bacalaureatului trebuia să se facă. Reforma trebuie să se extindă şi asupra unor examene de importanţă deosebită pentru elevi. La bacalaureat salut decizia de scoatere a probei de sport, pentru că existau prea multe suspiciuni, prea multe discuţii legate de corectitudinea notării, discuţii care aruncau o umbră asupra întregului examen”, declară un profesor botoşănean de limba română.
Dacă această intenţie anunţată de Ministerul Educaţiei se va materializa într-un act normativ, atunci, elevii din promoţia care va finaliza liceul în 2010 vor susţine probe orale în semestrul al doilea al anului şcolar, probe denumite teste de competenţă. Acestea vor fi susţinute la limba română şi la limba modernă şi vor fi eliminatorii. Elevii vor mai susţine şi un test de competenţă la informatică. O altă noutate care, cu siguranţă, nu va fi primită prea bine de către elevi, este aceea că nu vor mai avea postate pe site-ul ministerului variantele de subiecte pentru bacalaureat. Ca orice schimbare, şi aceasta este întâmpinată cu oarecare teamă de elevii din anul terminal. Dacă mulţi profesori consideră o decizie inspirată eliminarea din examen a probei de sport, elevii par să o regrete. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O seamă din şefii de instituţii se complac în starea de incompatibilitate
Bărbaţii botoşăneni nu-şi recunosc copiii
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei aşteptat la Mesteacăn
Două incendii de vegetaţie uscată în mai puţin de 15 minute
Program TELE'M BOTOŞANI, sâmbătă, 22 august
Şi totuşi, Ribbentrop-Molotov!
Ce vrea Voronin de la Moscova?
Bogat şi sărac: Ce pun la cale Medvedev cu Voronin la Soci?
La Chişinău s-a propus reintroducerea uniformelor şcolare
Ora de religie din şcolile româneşti–o analiza "la cald"
De joi, „Miss Flămânzi” face băi de soare pe litoral
Podul de piatră, s-a terminat. Urmează recepţia…
Horoscop
Frica ţiganului
Afacerea lui Băsescu cu Ţâbuleac
Dacă nu va fi ales, va face penitenţă la sediul partidului
Ocuparea posturilor de suplinitori… un fiasco
Învăţământul lăsat în coada grilei de salarizare
Şi Guvernul Boc vrea o „mare analiz㔠a sănătăţii noastre
Preşedintele Băsescu, venit la Botoşani pe post de prim-ministru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog