Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10978
De la 07 Ianuarie 2003
122896627

Băiatul diabetic de 14 ani a murit cu zile

  • ignoranţa bunicii l-a costat viaţa
  • 24 February 2009, 23:00
Băiatul din Ştiubieni, decedat cu câteva zile în urmă în Spitalul de Pediatrie Botoşani, prezenta semnele bolii diabetice încă din urmă cu două luni, după cum au aflat medicii de la bunica băiatului. Din declaraţiile bunicii dinspre mamă, în grija căreia se afla copilul, Ionuţ ajunsese să bea în ultimele două luni câte trei litri de apă în cursul fiecărei zile şi vreo doi litri de apă pe noapte.
Setea exagerată era un semn cu ajutorul căruia un medic şi-ar fi putut da seama cu uşurinţă că trebuie făcute nişte analize pentru depistarea diabetului. Copilul nu a ajuns însă la medic, deşi bunica sa a bănuit că ceva nu este în ordine cu băiatul. A vorbit cu fiica sa din Italia, mama lui Ionuţ, pe care a anunţat-o despre setea exagerată a băiatului, dar aceasta a liniştit-o pe bătrână, spunându-i că „băiatul este grăsuţ, mănâncă bine şi îi trebuie apă”. „Ceea ce a determinat evoluţia gravă a acestei afecţiuni este şi faptul că în ultimele 3-4 zile copilul a acuzat simptomele unei angine pentru care familia nu s-a adresat medicului şi i-a administrat eritromicină din proprie iniţiativă”, a declarat pediatrul Livia Mihalache, directorul Spitalului de Copii, unde a decedat băiatul.
În plus, medicul mai consideră că răceala din ultimele zile de viaţă ale copilului i-ar fi agravat acestuia diabetul nediagnosticat. „Este ştiut că orice diabet care este echilibrat cu tratament adecvat se dezechilibrează în condiţiile unei afecţiuni banale respiratorii, urinare, digestive, darămite în situaţia în care diabetul nu era diagnosticat şi nu era tratat şi peste care s-a adăugat o infecţie respiratorie. Sâmbătă, în jurul orei 12.00, copilul a devenit confuz, potrivit declaraţiilor bunicii, somnolent, cu astenie fizică marcată, a început să răspundă greu la stimuli. Şi în această situaţie s-a temporizat venirea la spital", a mai spus medicul pediatru.
Cadrele medicale de la Spitalul de Copii susţin că ar fi fost posibilă salvarea copilului dacă acesta ar fi ajuns cu câteva ore mai devreme la spital. Băiatul a stat aproape şase ore acasă, în comă diabetică, după care bunica acestuia şi-a dat seama că băiatul nu se odihneşte, ci este în stare de inconştienţă şi a anunţat ambulanţa. În spital medicii nu au mai avut ce să îi facă. A decedat la aproape două ore de la internare. Medicii legişti au dat rezultatul necropsiei, care a arătat că băiatul avea diabet zaharat decompensat, insuficienţă cardio-respiratorie, edem cerebral acut. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de Presă
Noul drum asfaltat spre Storeşti, va deveni centrul comunei Frumuşica
Primarul Prăjenilor va deveni intelectual de forţă
Comentariul comentariilor XXXVIII
(Ioan Rotundu)
Dragobetele, sărbătoarea dragostei şi a veseliei româneşti
Frumoasa actriţă româncă Alexandra Dinu s-a logodit
Mobilitatea Elenei şi gargara lui Traian
Boc a descoperit întâlnirile de taină ale lui Geoană
Horoscop
Tipul se crede Adonis şi caută damă rafinată
Românii din Timoc audiaţi de Comisia de Politică Externă a Senatului
Dragostea oarbă de ţară
„Sper la primele alegeri să facem curăţenie cu aceşti oameni”
„Acum abia constat câtă putere şi câtă opoziţie am avut eu în interiorul partidului”interviu cu Constantin Conţac
Şalău cu ciuperci
Galeriile „Ştefan Luchian” intră în acest an la reabilitare
Peste 700 sancţiuni date pentru parcări în locuri nepermise
Primul festival de muzică corală sătească la Botoşani
Atleţii LPS nu-şi dezmint statutul de învingători
Primarul de Roma se simte terorizat de consilierii PRM
Tichetele de vacanţă încep să fie restricţionate
Medici de familie chiulangii
Viclenie sau mârlănie politică?
Ioan Rotundu
28 februarie – Ziua protecţiei civile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog