Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16118
De la 07 Ianuarie 2003
122876185

Bâlbă a reorganizat OCPI după nevoile firmei neveste-si (IV)

  • Ioan Rotundu
  • 13 July 2018, 23:00
Cum am arătat, mai întâi Mihai Bâlbă a umplut schema Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani cu angajaţi aduşi de la firma sa privată pe care a lăsat-o în administrarea soţiei sale Adriana Bâlbă.
Pasul II a fost ca după ce şi-a pus în punctele cheie oamenii săi de încredere a fost să le dea de lucru, nu în interesul OCPI, ci în interesul soţiei. Bâlbă avea o problemă cu şeful OCPI Dorohoi, domnişoara Georgeta Coşuleanu. Aceasta, recunoscută de toată suflarea din Cadastru, este o profesionistă desăvârşită şi nu acceptă să fie făcută părtaşă la diverse ilegalităţi numai ca să fie în graţiile şefului de la Botoşani.
Aşa că, toate documentaţiile venite din partea firmei private a familiei Bâlbă şi care nu erau legal întocmite, erau respinse pentru refacere. Cunoscătorii susţin că în proporţie de 90% documentaţiile întocmite de Biroul soţiei lui Bâlbă erau neconforme cu legea.
Supărat că şefa de la Dorohoi nu-i acceptă lucrările în forma prezentată, directorul Bâlbă a trecut la represalii. A jignit-o în fel şi chip, i-a strigat în faţă că o internează la Psihiatrie. Pentru că domnişoara n-a cedat presiunilor. Bâlbă a modificat organigrama stabilită prin ordin al şefului ANCPI Bucureşti şi i-a desfiinţat funcţia de şef birou. Pentru ca activitatea să poată continua, a delegat ulterior persoane de încredere din cadrul OCPI Botoşani.
Pentru că nici această ultimă măsură represivă n-a dat roade, adică Coşuleanu tot n-a acceptat lucrări incomplete şi prost întocmite ale soţiei lui Bâlbă, directorul a recurs la modificarea organizatorică şi, prin relaţii la nivel de ANCPI Bucureşti, a obţinut ordin ca Oficiile teritoriale din comunele Cândeşti, Mihăileni, Vf Câmpului, Brăeşti, Leorda la care a adăugat şi Coţuşca să treacă din raza de competenţă a OCPI Dorohoi la OCPI Botoşani.
Lui Bâlbă nu i-a păsat defel că prin această măsură îi obligă pe cetăţenii din comunele respective să cheltuiască bani şi timp în plus pentru a veni la Botoşani, când Dorohoiul le-a fost dintotdeauna în cale.
În schimb, prin aducerea acestor Oficii teritoriale las Botoşani, toate problemele cadastrale sunt rezolvate de către firma soţiei şi de către oamenii puşi de el în OCPI Botoşani, nimeni nemaiavând curajul să respingă documentaţiile prost întocmite.
În ce priveşte arondarea comunei Coţuşca la Botoşani, aici se impun explicaţii suplimentare. Înainte de a fi adus de cumătrul său Mihai Bâlbă ajuns director al OCPI, pe post de inginer şef, Ştefan Codreanu era PFA tot pe probleme cadastrale şi lucra la firma cumetrilor Bâlbă. Devenit inginer şef al OCPI, Codreanu a trebuit să-şi suspende activitatea ca PFA pentru a nu intra în conflict de intere4se. Suspendarea s-a făcut formal, pentru că inginerul şef continuă şi-n ziua de astăzi să facă documentaţii cadastrale în sistem privat numai că a recurs la un artificiu deloc lega. Pe documentaţii apare ştampila lui Ionuţ Scutelnicu, la rându-i PFA în domeniu.
Ionuţ Scutelnicu are sediul PFA-ului său în localitatea Coţuşca. Iată de ce Bâlbă a adus la OCPĂI Botoşani şi această comună. Pentru ca cumătrul inginer şef Ştefan Codreanu să mănânce şi el o pâine albă, că doar face parte din gaşca de mafioţi ai PSD-ului care a pus mâna pe şefia instituţiilor statului. Este de notorietate faptul că aproape zilnic Ionuţ Scutelnicu ia masa la restaurant împreună cu Codreanu. La şpriţ se pun treburile la cale!
Din 2013 încoace familia Mihai Bâlbă a adunat o avere de invidiat. Terenuri la Mihăileni, Cândeşti, Mihai Eminescu, vilişoară la Cătămărăşti iar cumătrul său, inginerul şef Ştefan Codreanu nu s-a lăsat mai prejos. În cei 7 ani de când lucrează a cumpărat teren în Dorohoi şi şi-a ridicat o vilă pe măsura statutului său social. Interesant este că oricât am căutat declaraţiile lor de avere, în afară de declaraţia lui Mihai Bâlbă depusă în 2016, nicio altă declaraţie nu am reuşit să găsesc pe site-ul OCPI Botoşani. Le-o fi virusat cineva din „statul paralel” ca să-i pună rău cu cei de la ANI!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 9 - 15 iulie 2018
Bancul zilei: Strict evreiasc
Cum preotul Holba, ctitor a trei biserici, a fost aruncat în stradă
Ioan Rotundu
Ticăloşilor, daţi-ne Cornişa!
Laşitatea preşedintelui, bucuria infractorilor
Ioan Rotundu
nca Jurma, interimar la conducerea DNA, după revocarea lui Kovesi
Reacția Comisiei Europene după demiterea lui Kovesi de la DNA
Omul care a scos oraşul Ştefăneşti din buruian
Ioan Rotundu
Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian, despre Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj:
Concursul a fost mai greu pentru mine, decât cel de anul trecut
Barna a invitat-o pe Kovesi în USR:
Pentru Bâlbă, bossul de la OCPI Botoşani, vin zile negre
Ioan Rotundu
Dan Deleanu, un analfabet funcţional ajuns subsecretar de stat
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Când priveşti de pe Măgura Ibăneştilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog