Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20731
De la 07 Ianuarie 2003
76466900

Bancpost a furat din banii de alocaţie ai unui copilaş de 7 ani

  • 23 July 2008, 23:00
Dupa ce am scris materialul legat de modul in care bancile jumulesc alocatiile copiilor http://www.urbaniulian.ro/2008/07/09/alocatiile-copiilor-din-romania-sunt-jumulite -ilegal-de-valul-de-comisioane-percepute-de-bancile-comerciale-procesul-alocatiilor/, mai multi parinti au cerut de la bancile cu care lucreaza, extrasele de cont pentru conturile bancare in care incaseaza banii de alocatie de stat pentru copii lor. Foarte multi dintre ei mi-au multumit pentru faptul ca ei habar nu aveau ca bancile le opresc aceste comisioane, iar si mai multi au fost socati cand au vazut ca din alocatie se opresc sume de bani sub diferite comisioane de catre banci, fara ca ei sa fie anuntati, fara sa fie notificati, fara sa primeasca justificari, pur si simplu banca mareste comisionul, il trage din cont si gata, te trezesti cu paguba..
Dintre parintii care mi-au scris, vreau sa ma opresc in acest material, asupra cazului iesit din comun al Cristinei Gheorghe din Ploiesti care mi-a trimis acest mesaj la care a atasat extrasul de cont pe care va invit sa il analizam impreuna :
"Numele meu este Cristina Gheorghe din Ploiesti. Am aflat de dvs., prin intermediul internetului dintr-un articol publicat in jurnalul. In anul 2001 am deschis un cont la Banc Post pentru alocatii chiar am intrebat la momentul respectiv daca se percepe comision de administrare, raspunsul a fost nu. In 2006 am ridicat ultima data alocatia dupa care nu am mai fost la banca pana anul acesta in luna Iunie cand am avut o surpriza am comisioane de administrare incepand cu 01 NoV 2006 de la 3.50 Ron si ajunge pana la 10.00 Ron in 01.06.2008. Sunt de-a dreptul ingrozita cum pot fura de la gura copiilor cu o nesimtire crasa. Apelez la dvs. daca ma puteti ajuta pentru a recupera banii care i-au fost furati unui copilas de 7 ani. Cel mai mult in tara asta ne deranjeaza nesimtirea si abuzul Bancilor si ca statul nu face nimic in acest sens.
Dincolo de faptul ca, avocatii care au preluat cazul Cristinei, vor cere daune de 5000 de euro de la Bancpost , vreau sa analizam dinamica acestei fraude comisa in dauna unui copil de 7 ani de zile , pentru ca asta este realitatea crunta.
Eu am facut niste calcule, pe care le voi detalia, calcule realizate in baza acestui extras de cont care este proba indubitabila a fraudei :
[1] in octombrie 2006 Bancpost introduce "comision administrare cont cu activitate"; asadar, consumatoarea avea contract incheiat din 2001 cu aceasta banca; a incasat alocatia de stat pentru copilul ei fara sa-i opreasca nici un comision banca; din 31 octombrie 2006, fara sa o anunte, fara sa negocieze cu ea sau macar sa-i dea minime explicatii oficiale, cei de la Bancpost introduc acest comision in valoare de 3,5 ron. La acel moment din cei 24 de ron primiti lunar in cont de parinte, banca lua deja 12 % din suma sub forma acestui comision; adica facea profit din banii de alocatie ai copilului, cu care oricum acesta nu putea sa faca mare lucru; adica s-a lacomit la banii acestui copil; vreau sa fiu bine inteles : hai ca mai accepti sa ti se bage pe gat, abuziv si ilegal, tot felul de comisioane abuzive de care am tot scris, daca ai un contract de credit de consum sau ipotecar , ca hai sa spunem ca ai castigat ceva, ma rog, justific si eu asa ca sa fac o comparatie, dar.......sa iei 12 % lunar din alocatia de bataie de joc de 24 de lei data de un Guvern care da tunuri de sute de milioane de euro, mi se pare o abominatie, un jaf premeditat, o bataie de joc la adresa copiilor din tara asta, care nu au ce manca, si pe spatele carora bancile s-au gandit sa faca profit;
[2] in februarie 2008, Bancpost declara ilegal contul ca fiind "fara activitate" si majoreaza comisionul la 5 ron; dupa ce in perioada octombrie 2006- ianuarie 2007 a incasat 4 comisioane de 3,5 ron, brusc in februarie 2007, Bancpost declara contul ca fiind "fara activitate" si ce credeti ? Mai rade din cont un comision de 5 %, adica incepe sa ia deja 22 % din valoarea lunara a alocatiei; ilegal pentru ca in 30 martie 2007 , acolo unde eu am marcat comisionul no."6", Bancpost, revine si trage din nou comisionul lunar de 3,5 ron, contul de alocatii redevenind brusc si fara explicatii " cu activitate" ; Fara sa anunte parintele, fara sa dea explicatii, totul pe ascuns si mai ales fara sa justifice acest joc intre "cu activitate" si "fara activitate"; si a continuat pana in septembrie 2007 [ am marcat comisionul no. "12" ] sa perceapa acest comision de 3,5 ron; ideea fraudei este interesanta pentru ca, datorita sumei extrem de mici care este primita de parintii din Romania cu titlu de alocatie, acestia obisnuiesc sa lase sa se adune banii in cont , timp de luni sau ani de zile, sai aiba copii acolo bani de o vacanta, si in acest timp bancile fura la greu din alocatie, in baza acestor comisioane, iar cand retragi banii , constati ca ai fost furat ca in codru;
Fara jena esti pus in fata faptului implinit si se mizeaza pe faptul ca, o sa te resemneze. Multumesc inca o data Cristinei ca nu s-a resemnat
[3] in noiembrie 2008 Bancpost mareste definitiv "comisionul" la 5 ron si declara contul "fara activitate" iar din acest moment a perceput cate 5 ron pe luna, desi din cauza unor probleme de la Directia Sociala, alocatia asa cum vedeti nu mai sosise in acest cont din septembrie 2007 ! Adica nu mai percepea comision la tranzactie, fiind mai avantajos pentru banca sa iti bage pe gat un comision de "administrare lunara" { ce se poate administra lunar daca contul este fara activitate ? ] , ca sa poata lua cat mai mult din alocatia copilului Cristinei.
[4] Brusc in ianuarie 2008, Bancpost majoreaza din nou comisionul de administrare lunara cont fara activitate la 10 ron ! adica la numai doua luni de la majorarea comisionului de la 3,5 ron la 5 ron, banca majoreaza acest comision de administrare lunara a unui cont fara activitate, cu 100 % .......adica "efortul bancii" depus pentru delicata si greaua munca economica de administrare a unui cont bancar de alocatii a unui copil, s-au dublat asa ca a trebuit sa dubleze si comisionul. ATENTIE CA IN CONT ALOCATIA ASA CUM VEDETI NU MAI SOSEA DIN SEPTEMBRIE 2007 insa nimeni nu anunta parintii ci, banca se preocupa sa traga banutul cat mai pe sestache, daca se putea fara ca parintii sa stie si cand ar fi venit la banca ar fi vazut ca toti banii ar fi fost consumati din contul de alocatii, de catre banca, ba chiar poate ca ar fi ajuns si pe la Biroul de Credit;
[5] la 01 iulie 2008 Cristina se duce la banca sa retraga banii si afla de aceasta frauda ; dupa calculele Cristinei, ar fi trebuit sa aiba vreo 343 ron in cont, intrucat ea nu fusese anuntata de Bancpost de aparitia acestui comision si vroia sa cheltuiasca banii pentru cel mic, insa a mai gasit in cont doar 224,5 ron. A cerut explicatii, a intrebat cum este posibil asa ceva, insa a fost expediata spunandu-i-se ca " asta este doamna avem si noi cheltuielile noastre asa ca trebuie sa retinem aceste comisioane" ! cat despre dreptul clientului de a fi informat de a isi manifesta optiunea ? Pauza. Pentru ca, spun avocatii Cristinei, frauda bancii a constat in faptul ca, daca ar fi fost anuntata de banca din septembrie 2006 cand a fost introdus comisionul, Cristina ar fi avut sansa sa opteze sa inchida contul si sa primeasca banii de alocatie prin mandat postal, adica fara costuri; asa, in conditiile in care banca i-a ascuns faptul ca a introdus aceste comisioane, timp de 2 ani de zile, i-a blocat posibilitatea de a lua o asemenea decizie, si i-au creat un prejudiciu pentru care Cristina trebuie sa primeasca despagubiri de la aceasta banca. Situatia este echivalenta cu cazul in care duci masina sa ti se schimbe la service o bujie care te costa cu manopera maxim 200 ron, si cei de la service iti schimba si alte piese si iti pun in fata un deviz de 2000 ron spunandu-ti ca asta este asa au considerat ei ca este necesar.!!!
[6] Bancpost a facut profit oprind 35 % din totalul alocatiei incasata in septembrie 2006 - iulie 2008 de catre copilul Cristinei ; da asta este adevarul si anume faptul ca banca a facut profit, si nu orice fel de profit, ci a incasat in total cu titlu de comisioane de administrare cont cu si fara activitate, 35 % din totalul alocatiei intrate in acest cont. Adica a facut profit luand bani de la gura unui copil , si nu oricat ci 35 % ...Asta da administrare de cont.
Sper sa primesc si alte asemenea extrase de cont ca sa deschidem ochii altor pariniti, si sa-i pot indruma sa dea in judecata bancile care au procedat similar cu acest caz iesit din comun si sa ceara daune de la acestea; pentru ca o merita : atat copii lor merita sa primeasca aceste depagubiri, dar si bancile merita sa fie obligate la plata in asemenea cazuri de frauda si furt. Pentru ca este deja prea mult sa se faca profit din alocatiile copiilor !
[email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum l-a îmbogăţit Elodia pe Cioacă
Ardeleanul la maternitate
Horoscop
Secretarii de primării nu mai vor să fie la cheremul primarilor
Anularea taxei locale pe ilumint public, la discreţia consilierilor
Ce veţi învăţa la cursurile Lamaze
Petrecere de lansare Gilmaro
Ieşire la grătar pentru românii din Baden
Unei centenare italience îi este dor de copilăria de la Castelul Peleş
Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie
Rusia, un nou episod în abordarea relaţiilor internaţionale
Un român ne face să ne mândrim cu el în Italia
Instruiri pentru primarii nou aleşi în funcţie
Medicii au devenit, oficial, informatorii celor de la Protecţia Copilului
CAS pasează răspunderea medicilor de familie
Spitalul TBC se află la mâna judecătorilor
Comentariul comentariilor (CLII)
(Ioan Rotundu)
Poliţişti de frontieră urcaţi în grad de ziua lor
Universităţile Populare ar putea fi reactivate
ANFP i-a tras clapa lui Sorescu
Pompierii botoşăneni şi suceveni vor simula o luptă cu inundaţiile
Se dezleagă gura sacilor cu ajutoare UE
150.000 lei investiţi în pieţele botoşănene
Preşedintele Ţâbuleac îşi răsplăteşte clientela politică
numai că răsplata vine din banii publici şi nu ai PD-L
În căutare de donatori de sânge
Pachetul de servicii medicale gratuite va fi subţiat ca număr
Pe cine a mai tâmpit fumatul?!
Lup singuratic sau înconjurat de consilieri?
Ioan Rotundu
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă