Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Social
Horoscop
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14994
De la 07 Ianuarie 2003
122900643
Banii Consiliului Judeţean stârnesc patimi liberale

Astăzi va avea loc asaltul lui Ciubotaru şi Ciobanu asupra lui Liviu Conţac

  • 29 July 2009, 23:00
Aşa cum s-a dat publicităţii, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Botoşani de astăzi, la pct. 9, s-a trecut: „Proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţie a directorului executiv al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani”. Să vedem ce se ascunde în spatele acestui proiect de hotărâre. La începutul anului 2004 Camera de Conturi Botoşani a efectuat verificarea de rutină, conform planului de control, asupra activităţii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani.
În urma acestui control, prin Decizia 8/26 martie 2004, Camera de Conturi cere conducerii Direcţiei să ia măsuri de remediere a deficienţelor constatate. De precizat că deficienţele evidenţiate de controlorii Camerei de Conturi sunt cele obişnuite în derularea unei activităţi, nefiind constatate pagube sau cheltuieli ilegale de fonduri. Dealtfel, Liviu Conţac, în calitatea sa de director, trece la remedierea deficienţelor constatate şi, prin adresa 1436/21.04.2004 comunică celor de la Camera de Conturi măsurile dispuse şi rezultatele obţinute. Pe baza remedierii defecţiunilor constatate, Camera de Conturi decide descărcarea de gestiune a lui Liviu Conţac pentru activitatea anului 2003.
Aşa că, nimic nou sub soarele care luminează de ani de zile activitatea lui Liviu ca director al acestei Direcţii de specialitate. Apoi, controlorii Camerei de Conturi verifică la Direcţie şi activitatea anului 2004. Inerent, se constată din nou deficienţe. Urmându-se procedura cunoscută, Liviu le remediază şi informează Camera, care, la rândul său, prin Încheierea nr. 6/15 februarie 2005 îl descarcă de gestiune şi pentru activitatea anului trecut. Tot anul trecut au avut loc alegeri locale. În iunie s-a format noul Consiliu Judeţean. Cei din Alianţa DA n-au fost capabili să se mobilizeze pentru a obţine majoritatea voturilor şi să preia conducerea Consiliului Judeţean.
De partea cealaltă, încă aflat la putere, PSD-ul, prin managementul politic al lui Constantin Conţac, a preluat şefia CJ. Lucrurile s-au liniştit până de curând, când, revenit în PNL, Gheorghe Ciubotaru a început să formeze noi combinaţii politice care să conducă la înlăturarea lui Constantin Conţac de la preşedinţia CJ. Se pare că încă nu are numărul necesar de voturi, motiv pentru care şi-a îndreptat atenţia către feciorul acestuia, Liviu Conţac, directorul Direcţiei de specialitate.
Lui Ciubotaru i s-a alăturat Ioan Viorel Ciobanu, alt consilier judeţean liberal, până de curând inginer şef la Societatea comercială Drumuri şi Poduri SA, unitate aflată în coordonarea consilierilor judeţeni şi falimentată fără putinţă de redresare. Cei doi au întocmit un referat numit Expunere de motive, prin care aduc argumente de schimbare a lui Liviu Conţac. Numai că argumentele lor nu se mai pot baza pe constatările Camerei de Conturi, de vreme ce această instituţie l-a descărcat pe Liviu Conţac de gestiune, considerând remedierea deficienţelor ca reintrare în legalitate. Raportul de specialitate întocmit de către specialiştii din Consiliul Judeţean resping proiectul de hotărâre propus de către Ciobanu şi Ciubotaru, pentru schimbarea din funcţie a lui Liviu Conţac, ca fiind neargumentat.
Ieri, în jurul amiezii, discuţiile erau în toi. Consilierul Dănuţă s-a trezit în birou cu „amicul” său liberal Ciobanu, care i-a adus o diplomă. Dănuţă a fost sunat şi de către Ciubotaru, ca din întâmplare. Revenirea lui Dănuţă în atenţia colegilor săi consilieri liberali s-ar justifica prin încercările ca acesta să voteze alături de Alianţa DA. Dănuţă poate fi acuzat de plimbări pe la partide, dar nu şi de trădare. El este membru PSD, ales în conducerea acestui partid, şi va vota alături de familia Conţac. Alţi consilieri, din opoziţie sau privitori de pe margine, cred că iniţiativa lui Ciubotaru şi Ciobanu nu va avea succes. Ei cred că cei doi n-au nici un drept moral să iniţieze o astfel de propunere. Cu ce s-au distins ei în faţa electoratului botoşănean, în afară de nişte jocuri politice generate de interese personale? Este întrebarea unora, poate justificată.
Dacă socoteala de ieri va rămâne valabilă şi în şedinţa CJ de astăzi, atunci, este de aşteptat ca 19 consilieri judeţeni să voteze împotriva proiectului iniţiat de cei doi iar, Liviu Conţac să-şi vadă mai departe de treburile sale. (Ioan Rotundu)

N.R. – Articolul a fost publicat înn cotidianul Jurnalul nde dimineaţă din 23 iunien2005. Sătul de scandalul iscat pe seama sa, Liviu Conţac a demisionat. Alţii sunt cei care mulg vaca bună de lapte numită Direcţia Judeţeană de Drumkurin şi Poduri.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Aleşii locali au votat noul regulament de circulaţie în Botoşani
Iavorenciuc acuză lipsa terenurilor de joacă
Liberalii vor sta cu ochii pe Hy Speed Recovery
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog