Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4641
De la 07 Ianuarie 2003
122576580

Baronul de Suharău pare să fie într-o mare derută

  • 23 May 2016, 23:00
Marcel Chelariu, primarul comunei Suharău recunoscut de localnici ca având statut de baron, pare să aibă mari probleme cu campania electorală. Urmat de o coloană de vreo 15 autoturisme, primarul umblă din sat în sat ţinând întruniri electorale în spaţiu deschis şi cu staţii de amplificare, ceea ce este interzis de Normele Autorităţii Electorale Permanente.
Duminică, în satul Lişna a ţinut no astfel de adunare. L-au onorat cu prezenţa doar vreo 30 de săteni. Mult în inferioritate faţă de numărul cu care primarul a venit la întâlnire. Spuneau sătenii că însoţitorii primarului erau şi cei care s-au bucurat vreme de 4 ani de protecţia acestuia, aşa că n-au decât tot ei să-l voteze.
În cuvântul său, amplificat de staţie de au urlat câinii de prin curţi şi s-au trezit copii sugari speriaţi, primarul i-a înfierat cu adâncă mânie proletară pe jurnalistul Ioan Rotundu şi pe omul de afaceri local Mircea Calistru.
Pe jurnalist, pentru că as scris despre actele sale de corupţie iar pe Calistru pentru că ar fi furat banii fostei Cooperative de credit, ajungând mai bogat ca el, un primar bugetar care are doar o vilişoară ce are la subsol amenajată o cramă dotată cu masă chinezească rotativă ca musafirii să-şi poată alege meniul preferat.
Au rămas cam nedumeriţi bieţii săteni auzind că realizatorul emisiunii Lumea lu’ Rotundu, mult apreciată de localnicii comunei Suharău, l-a supărat aşa rău pe Chelariu şi se întrebau pe ce funcţie candidează Rotundu că la cea de primar nu i-au văzut fotografia pe gard aşa cum este cea a lui Chelariu.
În loc ca primarul să-şi fi cerut scuze de la săteni că vreme de patru ani i-a tratat cu sictir, că le-a încurcat titlurile de proprietate că nu mai pot bieţii oameni să le descurce, că s-a comportat arogant şi a ţinut-o tot în chefuri şi n-a mai avut timp de a iniţia proiecte de investiţii etc., el le-a vorbit de articolele scrise de Rotundu că ar cuprinde fapte neadevărate.
Dacă aceasta-i toată oferta electorală a primarului Marcel Chelariu faţă de sătenii din comuna Suharău, atunci procurorii de la DNA Suceava ar trebui să-i acorde prioritate în a-i cerceta dosarul, că bietul Florin Ţurcanu tare mai tânjeşte după un coleg de cameră cu care să facă un schimb de experienţă de cum pot fi dirijaţi banii publici spre firmele deputatului liberal Costel Şoptică, extrem de corect cu paraua îndărăt.
Următoarea întrunire electorală Chelariu o va avea în satul Smârdan, adică acolo unde l-e a blocat sătenilor drumul de acces în câmp şi le-a spus că n-au decât să-l cheme pe Rotundu cu Lumea lui, să le facă alt drum.
Pentru că şi Costel Şoptică, deputatul afacerist, este din Smârdan, poate că primarul le va spune sătenilor şi câţi bani din bugetul comunei s-au sifonat la firmele liberalului. Nu de alta, dar când vor merge la vot sătenii să fie în cunoştinţă de cauză. (M.A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: D’ale scheleţilor
Horoscopul zilei de 24.05.2016
Luptă crâncenă între cele două tabere politice la Mileanca.
Se prescriu surprinzator de mult medicamente mai scumpe, nu variantele lor mai ieftine
Tariceanu si Ponta depun un proiect de lege impreuna privind asigurarea unui proces echitabil
Lucian Boia: Strania istorie a comunismului romanesc (si nefericitele ei consecinte)
Consiliul Concurentei sustine ideea liberalizarii mai rapide a preturilor la gazele furnizate consumatorilor casnici
Tariceanu: Imi rezerv posibilitatea de a sesiza Curtea Constitutionala pe Ordonanta privind modificarea Codurilor penale
Arabia Saudita, intr-un cerc financiar vicios, banii continua sa se scurga din tara.
Evenimentul de tip lebada neagra ce ar putea duce petrolul la 25$/baril
HP, unul dintre gigantii IT-ului mondial, urmarit penal de DNA,
alaturi de Vasile Ciurchea si Irinel Popescu, fosti sefi ai CNAS. Compania e acuzata ca ar fi incasat ilegal aproape 17 milioane euro in contractul pentru informatizare
Troica care protejează corupţia contraatacă
Ioan Rotundu
Ce năstruşnicii mai promite Portariuc botoşănenilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog