Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20747
De la 07 Ianuarie 2003
122880814

Băsescu a ciocnit cu “Băsescu”

  • 31 July 2013, 23:00
În stilul său arhicunoscut, preşedintele Băsescu şi-a ţinut aseară discursul de omagiere a celor 150 de ani care au trecut de la Unirea Principatelor Române. Evident, n-a rata prilejul să spună românilor că modificarea Constituţiei este mai necesară ca oricând, pentru că ea trebuie pusă de acord cu noile valori ale democraţiei, cu principiile libertăţilor fundamentale ale omului.
Nici că se putea un moment mai nepotrivit de a rosti astfel de vorbe viclene. Dar Băsescu este Băsescu, adică inconfundabil la caracter, un caracter ipocrit şi de nestăvilit în dorinţa de a acumula noi puteri. Vorbele sale de aseară sunau dizarmonic cu faptele sale proaspăt dezvăluite în mass media. Ce democraţie vrea să ne ofere preşedintele? Una a filajului, a violării convorbirilor telefonice şi a corespondenţei electronice de către serviciile secrete. Presa şi televiziunile naţionale au dezvăluit în aceste zile zeci de cazuri în care viaţa privată, intimitatea persoanei, drepturile sale la deplină libertate au fost încălcate grosolan. Iar dovezile au fost aduse de persoane a căror probitate morală ne dă garanţia că spusele lor sunt realităţi existente.
Fostul preşedinte Emil Constantinescu, fostul ministru de Interne, Doru Viorel Ursu sunt doar două personalităţi care au confirmat că serviciile secrete ne urmăresc şi când mergem la WC. Claudiu Săftoiu a spus adevărul, când a declarat că ştie de la preşedintele Băsescu că serviciile secrete fac poliţie politică. Ce n-a spus Săftoiu este faptul că şi el, în calitate de şef al Serviciului de Informaţii Externe, a procedat la fel.
Nu cred nici un moment că preşedintele Băsescu îl va da în judecată. Cum nu cred nici în declaraţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu s-a autosesizat în cazul Săftoiu pentru că afirmaţiile sale nu sunt „fapte determinate”, aşa cum este formulat în Codul penal articolul care incriminează calomnia. Eu cred că preşedintele Băsescu a fost cel care a cerut Parchetului să nu se sesizeze din oficiu. Preşedintele, la ura ce şi-a atras-o din partea magistraţilor, dacă ar ajunge în faţa judecătorilor, oricare ar fi aceştia, n-ar rata ocazia să-l demaşte că face poliţie politică cu ajutorul serviciilor secrete. Băsescu nu-i prost. El ştie acest lucru şi nu-l va aduce pe Săftoiu în faţa judecătorilor. Va găsi el un motiv care să-l invoce pentru a nu se mai judeca cu acesta.
Între cei doi sunt multe secrete. Iar de Săftoiu va fi hăituit de Băsescu, acesta se va apăra acuzând. O astfel de postură i se potriveşte lui Săftoiu. Îl trădează fizionomia, modul de a vorbi, de a argumenta. Iată cam ce democraţie vrea preşedintele Băsescu să le ofere românilor. Preşedintele n-a ratat nici ocazia de a se răfui cu clasa politică. El i-a criticat pe cei de faţă că prea des au înşelat speranţele românilor. Ceva de râsu-plânsu! Şeful haitei şi-a criticat membrii că fac în rândul oilor un carnagiu mai mare ca al său. Şeful haitei vrea totul, nu mai vrea să împartă cu nimeni privilegiile puterii, şefiei.
După ce i-a plefturit în felul său, preşedintele a înşfăcat paharul cu şampanie şi a trecut în a ciocni şi a adresa urări de bine tocmai celor pe care i-a desconsiderat în faţa întregii ţări cu câteva minute înainte.
Antichitatea romană a consemnat numele unui mare gurmand: Lucullus. Când nu era invitat, Lucullus îşi anunţa bucătarii c㠄Astă seară Lucullus mănâncă la Lucullus!” Aseară, preşedintele Băsescu a ciocnit cu Băsescu, pentru că între el şi cei cu care a ciocnit nu-i nici o diferenţă de caracter şi de moralitate. Sunt toţi o apă şi-un pământ, iar noi vom continua să înotăm prin această mocirlă mult timp de acum înainte, dacă nu ne vom solidariza în a stopa această neruşinată paradă de dorinţe şi privilegii ale puterii, ascunse abil în false declaraţii de copleşire a românilor cu binefacerile democraţiei.
Este un punct de vedere de care n-am nici un motiv să mă dezic.
23.01.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când trebuie să alegi între rău şi groaznic
Gastronomie: Batalul lui Ghiorghiţă behăi la loc de cinste
Mult cotcodăcit pentru o mărgică
Botoşani: Calimandruc a pierdut lupta cu mafia alcoolului, dar nu şi războiul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog